Чим здивував подіум 37-го українського тижня моди?

1

12178153_10204667764926283_1381314249_nЖурнал «Like» продовжує слідкувати за модними тенденціями та трендами відвідавши колекції іменитих українських дизайнерів 37-го Ukrainian Fashion Week, що проходив в українській столиці з 14 по 20 жовтня.

Модний тиждень приємно здивував інноваційними рішеннями та проектами, які представили  72 дизайнери на 54 показах. Сезон UFWSS16 вразив  мультимедійним наповненням, технологічними впровадженнями, мультидисциплінарними рішеннями та несподіваними колабораціями, що вперше ожили на двох поверхах Мистецького Арсеналу.

У цьому сезоні вдруге презентовано проект #ВИТОКИ, який присвячений традиційній матеріальній культурі українців від витоків до сьогодення. Глядачам було представлено колекції старовинного автентичного одягу, надані Центром історії вбрання, а також масштабне fashion-show дизайнерських брендів, що працюють в етно-стилі, за участі учасниць рейтингового телепроекту Нового каналу «Супермодель по-українськи».

Любов модельєрів до 50-х, 60-х років минулого сторіччя досягла свого апогею. Практично у кожній колекції вгадувалися тонкі і не дуже натяки на минуле. Домінували пастельні відтінки та класичні чорно-білі кольори. Основним предметом весняно-літнього жіночого гардеробу наступного року буде сукня. Лілія Пустовіт надихалася дитячою тематикою, та найкращими спогадами дитинства, у колекції модельєр пропонує летючі силуети з шовкових тканин в квіточку. Ольга Альонова-наповнила колекцію свіжими блакитними кольорами та плесіровкою. Найкращі традиції мінімалізму Олени Бурєніної доповнилися у новій колекції низкою оригінальних рішень, монохромна кольорова гама підкреслювала жіночність та витонченість образів. Вирізнялася яскрава геометрія колекції Наді Дзяк, основана на синтезі фантастичного футуризму 80-90-х років. Епатажний режисер та талановитий дизайнер Олексій Залевський не перестає шокувати своїх прихильників.  Цього разу влаштувавши декороване шоу, імітувавши на подіумі ніч та вдягнувши моделей у яскраві об’ємні сукні, почепивши на голову пластикові прикраси та декорації у вигляді сервірованих столів і все це під живе рокове звучання.

Підсумовуючи побачені колекції можна зробити висновок, що загальною тенденцією наступного сезону у моді лишається патріотичне поєднання жовтого та синього, пастельні відтінки, квіткові візерунки та незвичний крій. Українські дизайнери вкотре показали, що українське – це якісно, українське – це стильно.

Альона Kolibri

колаж

колаж2

Share.

1 коментар

Leave A Reply