Поєднання материнства і кар’єри – це можливо. Інтерв’ю з Оксаною Мельник

0
Часто жінка ставить перед собою вибір: будувати кар’єру чи стати щасливою мамою. Проте бувають випадки, коли цей вибір можна не робити. Приклад життя Оксани Мельник переконливо доводить: діти ніколи не заважатимуть жінці бути успішною, а, навпаки, є джерелом щастя і радості в нашому житті… Оксана Мельник розповіла нам цікаву інформацію про свою діяльність та її основні принципи, дала відповіді на особисті питання про відносини у сім’ї та виховання дітей.

1.У Вас різнопланова діяльність: Ви директор з маркетингу будівельної компанії «Мельник», власниця клубу-ресторану «Біле і чорне», ресторану японської кухні «Ікра», Ви є засновницею журналу Like. Як так сталося, що Ви працюєте в таких різних сферах?

Все відбувалося поступово. Здобувши освіту маркетолога,  я працювала  викладачем  у Галицькій академії. Пізніше, а саме п’ять років тому, разом  з чоловіком створили будівельну компанію «Мельник». На початку нашої діяльності, розробка і реалізація різних маркетингових заходів потребувала великої моєї участі. На сьогоднішній день, коли «Мельник» є лідером ринку, для нас найбільш ефективною є реклама «з уст в уста», коли нас рекомендують! Потім почався ресторанний бізнес, який для мене був новим і невідомим. Взагалі, дуже люблю вчитись, щось цікаве дізнаватись і  впроваджувати це в життя. Так сталося зі мною і в цьому випадку. Я точно знаю, що якщо тобі вдається реалізувати ідею, то ти будеш створювати нове знову і знов. Це хороший мотиватор для праці.  Третій вид діяльності – це мій власний бізнес, журнал «Lіke». Це була наївна юнацька мрія, яка стала реальністю. Команда однодумців зібралася швидко, а за два місяці ми вже випустили перший номер журналу. Зараз готуємося до святкування першої річниці. Зроблено дуже багато роботи. Команда у нас сильна: 30 професіоналів у різних сферах (журналісти, дизайнери, фотографи, рекламні менеджери, маркетологи, експерти). «Like» – глянцевий журнал про все, чим живе наше місто. У кожному номері неординарні особистості та історії, репортажі з цікавих подій, ексклюзивні інтерв’ю зірок. Івано-Франківськ учора та завтра, захоплюючі подорожі та пригоди, модні тренди, міцні стосунки, сім’я та здоров’я.

2.Назвіть основні принципи, на яких Ви будуєте свою діяльність.

Перше – це сильна команда. Яким би ти хорошим фахівцем не був, сам ти нічого не зможеш зробити. Ти можеш чогось досягти в певній площині, але щоб робити повноцінний продукт, який би подобався та був цікавим, потрібно мати команду фахівців.  

В бізнесі обов’язково повинні бути ідея і мета. Без них тяжко працювати.

3.У Вас сімейний бізнес. Чи позитивно це впливає на відносини у сім’ї?

На нас впливає позитивно, нам з чоловіком комфортно спільно працювати. На початках з чоловіком практично постійно працювали разом. Зараз трохи ситуація змінилась, у зв’язку з народженням донечок. Тепер найбільше уваги я приділяю дітям, а чоловік – розвитку бізнесу.

4. У Вас двоє донечок. Які зараз відносини у сім’ї після появи на світ молодшої дитини?

Різниця між дітьми 3,5 роки, як на мене ідеальна. Старша донечка дуже любить свою сестричку, з появою молодшої дитини в мене з’явилася турботлива помічниця. Мені з дітьми дуже допомагає моя мама. Поява нового члена сім’ї – змінює життя всіх: з’являються нові обов’язки, нові звички і традиції, це новий незрівнянний досвід.

5.Ви молода мама, також Ви жінка, яка успішно веде бізнес. Часто жінки вважають, що потрібно спершу побудувати кар’єру, а вже потім народжувати і виховувати дітей. Бувають ситуації, коли жінка не хоче народжувати, так як вважає, що діти заважатимуть тій діяльності, якою вона займається. Що Ви можете сказати з цього приводу? Як Вам вдалося поєднати материнство і кар’єру?

Я за свідоме і зріле материнство. Вважаю, що розпочинати треба з побудови кар’єри, щоб було куди вертатися з декретної відпустки. Сучасний розвиток технологій та Інтернету дозволяє працювати дистанційно. 80% часу я проводжу вдома з дітьми. На роботу виходжу кілька разів на тиждень з молодшою донькою, яка потребує грудного годування. Дитина не може бути завадою, щоб займатись бізнесом.

Я з впевненістю можу сказати, що материнство змінює жінку. Поява першої дитини – це одні відчуття. Коли народжується друга дитина –  у тебе появляється зовсім інший досвід, все по-іншому, ти якось легше сприймаєш дитину, спокійніше… Відкриваються внутрішні резерви. Щоб поєднувати материнство і кар’єру, обов’язково потрібно мати помічників. Мені допомагають батьки, хтось наймає нянь, гувернанток, помічників по господарству. Вважаю, що самостійно виховувати дітей, бути хорошою дружиною, доглядати за собою, займатися господарством, спортом і бізнесом під силу лише Супержінці

 

Розмовляла Катерина Волошин

Джерело: frankivchany.if.ua

Share.

Leave A Reply