На побачення із собою, або Навіщо нам соло-задоволення

0

Сексуальні стосунки під час карантину проходять серйозні випробування. Одні пари опинилися разом 24/7, інші навпаки — розділені містами, країнами. Можливості ходити на побачення різко змінилися, а от сексуальне збудження та потяг нікуди не ділися. Що робити, якщо ви з певних причин залишилися наодинці або ваші сексуальні апетити з партнером не збігаються? Природним проявом нашої сексуальності є самозадоволення, однак багато хто досі соромиться визнати його нормальною частиною життя. Чому мастурбація й надалі є негласним табу та для вона потрібна, дізнавалися в нашого експерта Анни Шийчук.

Мастурбація — надійне джерело сексуального задоволення. Однак навіть у час тотальної свободи вираження поглядів ця тема оповита заборонами. Соціум засуджує цю сексуальну практику, асоціюючи з чимось гріховним та низькими. Людина, яка цим займається, отримує тавро або збоченця, або, як мінімум, того, у кого щось не гаразд. І якщо чоловіча мастурбація ще більш соціально прийнятна, то жіноча — за сімома замками. І звичайно ж, доволі поширеним є стереотип, що в парі таких дій взагалі не повинно бути.

Спішимо розвінчати всі ці уявлення. Самозадоволення — природний процес, тож, залежно від власного бажання, людина може цим займатися або ні. Обидва варіанти є абсолютно нормальними. І для чоловіків, і для жінок. І навіть, якщо у вас є партнер, бувають моменти, коли через різні причини йому банально не хочеться. Що краще: зробити приємно собі самому чи змушувати половинку до виконання «обов’язку», фактично використовуючи чуже тіло задля власних потреб?

Уявлення про мастурбацію як про щось негативне чи соромітське породжує багато напруги. Новина про те, що партнер мастурбує, може стати для багатьох шоком. Часто в такій ситуації жінки почуваються приниженими, сприймаючи це як втрату інтересу до себе. Чоловіки ж рідше сприймають це на свій рахунок. Водночас важливо розуміти, що самозадоволення та статевий акт не конкурують між собою, це різні види сексуальної активності.

Є різні причини, чому людина вдається до цього способу задовольнити себе. Так, дитина 3–5 років торкається своїх статевих органів, пізнаючи себе, природу свого тіла, а не тому, що вона проявляє «ненормальні схильності». Підліткам мастурбація допомагає з’ясувати, як здобути насолоду, що дуже важливо для успішного розвитку його сексуальності. Для пари — це можливість зняти напругу, коли один хоче сексу, а інший ні.

Між відсутністю знань про своє тіло й нездатністю відчувати задоволення є очевидний зв’язок. Пестячи себе, не потрібно відчувати провину за те, що робиш щось огидне. Як і не варто повністю перекладати відповідальність за свій оргазм на партнера. Чому б спокійно не дослідити себе самотужки, а потім показати йому, що вам подобається? Звичайно, можна урізноманітнити цей процес використанням секс-іграшок та сучасних девайсів. На щастя, виробники постаралися та вигадали багато варіантів.

Золоте правило соло-задоволення — це приватність. Мастурбація доречна наодинці, за зачиненими дверима, коли є час та бажання. Щоби не отримати психологічну травму та не ошелешити інших, переконайтесь, що ваш простір та задоволення ніхто не потурбує.

Share.

Leave A Reply