Щоби шия не видавала вік!

0

Від того, у якому стані ваша шия та хребет, залежить те, як відбувається живлення обличчя, як туди надходять вітаміни та кисень. Це так само визначає тургор шкіри, кількість заломів та колір. Що робити, якщо ви вже зіткнулися з глибокими кільцями Венери?


Іноді кільця на шиї асиметричні. Це пов’язано з глибоким спазмом м’язів шиї, який походить від спазму м’язів діафрагми, трапеції. Виходить, що одна сторона шиї становить 6 см, а інші — 10, наприклад. Це веде до утворення заломів, що дуже видає ваш вік.

Боротися з наслідками, звичайно, потрібно, але необхідно знайти причину. Вона криється в багатьох чинниках: у звичці носити сумку на одному плечі, дивитися в телефон, низько опустивши голову, сидіти, закинувши ногу на ногу. Це та багато іншого призводить до заломів на шиї, її вкорочення, утворення «холки», втрати чіткого контуру обличчя.

Красиве та молоде обличчя — це, насамперед, здорова шия та правильна постава.
Розігрів:

1. Інтенсивно розтерти ребром долоні задню поверхню шиї (те місце, де починає рости волосся). Це допоможе розігріти тканини, а також підготує нашу шию до вправ.
2. Плавні повороти голови вправо та вліво, прислухаючись до своїх відчуттів.
3. Плавні нахили голови до плеча вправо та вліво, прислухаючись до своїх відчуттів.
4. Нахиляємо голову вперед, легко похитуючи, пружинними рухами вверх-вниз 20 разів. Потім складаємо руки в замок і кладемо їх на потилицю, затримуючи в такому положенні на 20–30 секунд (ви маєте відчути, як приємно тягнеться задня поверхня шиї). Заборонено давити на голову руками, вони повинні бути розслаблені.
5. Положення: руки в сторони випрямлені, долоні назад, дрібними (пружинними) рухами відводимо руки назад, амплітудно зводимо лопатки.

Вправа для передньої поверхні шиї
1. Вихідне положення: випрямити спину.
2. Обхопити шию руками так, щоби мізинці були під нижньою щелепою.
3. Основи долонь притискаємо одну до одної.
4. Напружуємо м’язи шиї так, ніби хочемо відштовхнути руки.
5. Голова зафіксована, потилиця розслаблена, повторити 25–30 разів в середньому темпі.
Невеликий лайфхак: для правильної активації м’язів під час виконання вправи притисніть язик до піднебіння. Якщо не виходить, виконуйте цю вправу біля стіни.

Вправа для бокових поверхонь шиї:
1. Виправляємо спину.
2. Плечі розслабляємо й опускаємо.
3. Підборіддя повертаємо до правого плеча й злегка піднімаємо.
4. Амплітуда рухів повинна бути спрямована діагонально до іншого плеча. Проробити в один бік, потім — в інший.


Усі вправи виконуйте повільно, прислухаючись до власних відчуттів.
Для помітного і стійкого результату виконувати їх варто протягом 20–30 днів, щоразу по 20 повторень.
Вправи для зміцнення передньої поверхні шиї.

Працюють глибинні м’язи. Також ця вправа має приємний бонус — профілактика та лікування остеохондрозу шийного відділу.
1. Руки складаємо на чоло, намагаємося витягнути шию вперед, натискаючи долонями на чоло, тобто руки чинять опір голові, плечі опущені, задня частина шиї розслаблена. Виконуємо 15 разів у середньому темпі.
2. Кладемо зчеплені в замок долоні на потилицю. Намагаємось відхилити голову назад, водночас долаючи опір рук. Важливо: не нахиляти голови, а долаючи опір, зміщувати її в горизонтальній площині.
Ефект — зміцнення задньої поверхні шиї, розгладження зморшок у цій зоні, усунення так званої «холки».
3. Кладемо праву долоню на скроневу зону справа, намагаємось змістити голову вправо, рука водночас чинить опір. Голова рухається чітко в горизонтальній площині, зміщується без нахилу, долаючи опір руки.

Ця вправа допомагає зміцнити бокову сторону шиї, внутрішні м’язи правої сторони платизми, також працюють внутрішні м’язи шийного відділу. Повторити 15 разів.

Share.

Leave A Reply