Чому ми не подобаємось людям: основні помилки спілкування

0

Кожен з нас хоче володіти даром притягувати до себе увагу людей, бути харизматичним та подобатися оточенню. Проте далеко не всі можуть похвалитися таким винятковим здібностями. Дуже часто ми видаємо себе за когось іншого, аби тільки опинитися в центрі уваги. Однак ніхто не любить тих, хто хоче подобатися та вгодити всім. Така людина не має своєї думки, вона намагається всіма можливими способами сподобатися іншим, але своїми діями тільки відштовхує від себе людей.

То що ж це за такі дії, через які ми не подобаємось людям ще більше? Перш за все, балакучість. Намагаючись сподобатись всім ми починаємо дуже багато розмовляти, акцентувати увагу на своїй особистості, не даючи змогу висловитись іншій людині. Коли ця балакуча людина в центрі уваги, всі її слухають, вона починає думати, що подобається своїм співрозмовникам. Але це не так. Перш за все її сприймають як егоїста, який може думати тільки про себе. Саме тому, потрібно давати змогу висловлюватись іншим людям, не нав’язуючи їм свою точку зору.

Ніколи не потрібно бути надто відвертими, особливо з новими людьми. По-перше складається враження, що ви легко видаєте чужі таємниці, не тільки свої. По-друге, ніхто не має знати про вас занадто багато – особливо, якщо ви з цією людиною ледь знайомі. Кожному подобається загадковість, не розкривайте всі карти при першому знайомстві.

Бажаючи сподобатися комусь, більшість людей припускаються однієї великої помилки – вони надто розхвалюють себе. Люди розповідають подробиці свого особистого життя, хваляться своїми досягненнями та звинувачують інших у своїх провалах. Немає ідеальних людей, а здаватися ідеальним в чужих очах – однозначно відштовхне від вас людей. Таким способом ви не знайдете прихильників.

Ще одна з причин, через які люди відштовхують від себе оточення – це нетактовність. Всім подобаються прямі люди, які відверто висловлюють свою думку, не боячись показатися смішним чи незрозумілим. Однак на таких темах як релігія, расові вподобання, політика чи особисте життя не варто загострювати особливу увагу при першому знайомстві. Можна висловити свою точку зору стосовно цього, проте гостро критикувати чи обговорювати вподобання ваших знайомих за їх спиною – одна з найгірших якостей будь-якої людини. Якщо ви обговорюєте зі знайомим когось за спиною – будьте готові, що ця сама людина обговорює і вас. Не будьте надто нав’язливими чи допитливими, не намагайтеся дізнатися подробиці особистого життя своїх знайомих, якщо вони проти. Вміти не сувати носа в чужі справи може дуже мало людей, але вам прийдеться навчитися, якщо ви хочете подобатися людям.

Як бачимо, своїми діями ми можемо не тільки сподобатися, але й відштовхнути. Головне – завжди і у всьому мати межу, не перетинати її. Бути впевненим у собі – але не самовпевненим, любити себе – але не бути егоїстом, нагороджувати себе за успіхи – але не вихвалятися всім про свої досягнення. А найголовніше – завжди бути собою та при будь-яких обставинах залишатися Людиною.

 

 

Share.

Leave A Reply