Олександр Рудинський: “Кожен з нас може стати Ді Капріо”

0

Дуже зухвалий на екрані, але скромний в житті. Він в одну мить прокинувся популярним, йому надходять сотні листів щодня “в приват”, а його герой – улюблений серед прихильників нового телесеріалу “Перші Ластівки”.

Олександр Рудинський – відносно нове обличчя в українському кінематорграфі, але молодий перспекивний актор має амбіційні плани на майбутнє.

Хотів бути дитиною

Мрії дитинства як такої в Олександра не було. Ще в шкільні роки він зрозумів, що буде публічною людиною. В школі з однокласниками організовував різні тренінги, проводили вистави, виступали.

У 5-ому класі Саша почав вивчати театральне мистецтво. Пізніше вступив в театральну студію в Миколаєві, при театрі, а паралельно готувався до вступу в Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого.

Підсумовуючи, каже: “Хотів бути дитиною”.

Кастинг в “Ластівки”

На проби в серіал “Перші Ластівки” Олександра Рудинського запросили. Спочатку пробувався на роль іншого героя – Максима. Коли прийшов додому, написав директору кастингу, що хотів би попробуватися на роль Ніка.  Актор хотів спробувати зіграти драматичного героя – і в нього вийшло.

Пізніше знову приходив на проби – герою Рудинського підбирали найкращого друга, дівчину. Загалом, складали візуальну картинку.

Нік Маслов VS Олександр Рудинський

Нік – людина, яка все приховує і тримає в собі. Він ніколи не поділиться, що в нього на душі, а через це часто зривається. Внутрішні переживання й негаразди Микита “виливає” на інших – знущається, насміхається.

Олександр – інший. По-перше, спокійніший, адже старший від свого героя на 5 років. По-друге, більш відкритий – якщо щось болить, або турбує, Саша не тримає все в собі.

Відносини з батьками теж різні. Микита не має взаємного контакту з сім’єю, вони не знаходять компроміс. В Олександра не так.

Нік – активний блогер, знімає пранки. Олександр не виставляє своє життя на загал. Максимум – відповісти в діректі на повідомлення прихильників.

Про булінг в шкільні роки

Коли Саша вчився в школі, то не думав про майбутнє, не думав, що буде завтра – він просто насолоджувався життям і сьогоднішнім днем. В школі актор з однолітками займалися творчістю і проявляли себе. Школа, в якій навчався Олександр, була одна з найкращих в місті, з творчим нахилом. Такого поняття як булінг в школі не було.

“Я жив у комфортному для себе світі. Про булінг дізнався вже у Києві”, – зізнається.

Почали впізнавати на вулицях

Після виходу “Ластівок” Олександр прокинувся відомим актором – його почали впізнавати на вулицях, писати повідомлення, фотографуватися, дякувати. Після прем’єри перших два тижні була неймовірна кількість повідомлень. 300, 400, 500 – неможливо було прогортати.

Зараз актор активно популяризує театр. Люди приходять на вистави, дарують квіти, портрети, на вулицях впізнають, підбігають та фотографуються.

Особисте життя

Одразу розчаруємо всіх фанаток Олександра Рудинського – серце актора зайняте. Олександр зустрічається зі своєю одногрупницею Марією, і навіть планує навесні зіграти весілля.

 

На раптову славу актора Марія реагує адекватно – допомагає йому “розгрібати” дірект, читає разом з ним всі повідомлення. Словом, вона теж актриса і все розуміє.

Не любить шумні компанії

Олександр не любить шумні вечірки, дискотеки, клуби. У вільний від роботи в кіно та театрі віддає перевагу сімейному відпочинку. З нареченою дивляться фільми, серіали, по можливості ходять в театр. Інколи можуть зустрітися з друзями.

Другий сезон Ластівок

Питання стосовно другого сезону телесеріалу “Перші Ластівки” досі залишається відкритим. За словами Олександра, другий сезон начебто пишеться, але ще точно нічого не відомо.

Коли знімався, і навіть, коли перший сезон вийшов на екрани, не було навіть думки про продовження. Зараз залежить від роботи сценаристів – треба підтримати той рівень і не “упасть в грязь лицом”. Сценарій до першого сезону писався два з половиною роки.

Життєве кредо

Мама все життя казала Олександру дуже просту і лаконічну приказку: “зробив діло – гуляй сміло”. До прикладу, поки не дочитає розділ книги, не вийде у двір гуляти з друзями. Це був такий принцип виховання.

Постійно, коли навчався в університеті, актор мотивував цитатою знаменитого Ентоні Хопкінса – “якщо ти відмовишся від своєї мрії, ти овоч”. За цим девізом живе і досі.

Кумири

Улюблений актор – Євгеній Віталійович Миронов, російський актор. Для Олександра – “театральний тато”. Він багато вчився в Миронова, передивився всі фільми та вистави. Згадує, навіть приїжджав на прем’єру фільму з найкращою подругою.

Із зарубіжних номер один – Леонардо Ді Капріо. Знову ж таки, бачив всі його фільми, а в новорічні дні передивлявся три улюблених фільми з Ді Капріо – “Вовк з Вол-Стріт”, “Острів проклятих”, “Великий Гетсбі”. Вважає його найемоційнішим та найазартнішим артистом.

Про цінності

Актор найбільше не любить фамільярність.  Дратує також пасивність до життя і коли люди сидять на місці.

А подобається, коли людина має свою думку і може її висловити. Цінує людей, які не бояться сказати правду. Любить людей, які думають не тільки про себе.

Олександр Рудинський до своїх прихильників:

Я б побажав намагатися кожен ранок дзвонити своїм батькам – це дуже важливо. Бажаю знайти себе в цьому житті, не стояти на місці і вчитися чомусь новому. Кожен з нас може стати Ді Капріо, кожен з нас може стати і більше за Ді Капріо. Це залежить тільки від нас.

Хтось каже, що головне – удача. Це не так. Я вважаю, головне – бажання. Якщо ти справді хочеш, то ти будеш в цьому фільмі, в цьому театрі, ти будеш з цією людиною… Все в наших руках.

ДОВІДКОВО:

Перші ʌастіvки“: Хто твій друг

“Перші Ластівки” – українські молодіжний серіал, який розкриває гострі соціальні проблеми. Вперше в українському кінематографі те, про що ми звикли замовчувати, публічно висвітлюється – дорослішання, статева зрілість, прийняття себе, сексуальна орієнтація, формування особистості, насильство, булінг в школах, самотність і навіть страшні думки про суїцид.

Після виходу “Ластівок” на гарячу лінію правозахисної організації “Ла-Страда Україна” в рази збільшились дзвінки – люди діляться, виговорюються, радяться.

Сюжет серіалу розгортається навколо учнів однієї зі міських шкіл України. День знань закінчується гучним скандалом – замість ванільних віршиків та урочистих привітань шкільна лінійка починається з хайпу скандального учня Ніка Маслова. Микита, він же Нік, запустив на публіку відеоролик, де розповідає про всіх інтимних партнерок та свої успіхи в ліжку.

Тим часом мати одного з учнів та слідчий місцевого відділку поліції на лінійці попросила всіх учнів вийти з актової зали та закликала батьків бути пильними до своїх дітей – в області сталися два випадки суїциду дітей з інших шкіл, однак без прощальної записки.

В цей же час в клас приходить нова учениця Катя Щаслива, яка щаслива тільки за своїм прізвищем. Дівчина виховується в сім’ї глухонімих пияків, дуже сором’язлива, загикається.

Паралельно в головних героїв з’являється такий собі віртуальний друг. Він все знає про них, дає моторошні і навіть небезпечні завдання, але сам не показує свого обличчя. Одне з таких завдань закінчується загибеллю. Тут і починається інтригуюча, детективна й моторошна історія, яка зачепила всіх українців і, можливо, вберегла від найгіршого.

 

 

Share.

Leave A Reply