ЗАПИТАЙ У ЛІКАРЯ

0

Утримання від сексу і здоров’я жінки

У житті кожної людини трапляються періоди утримання від статевих контактів. Це може бути пов’язано з тривалими відрядженнями, хворобами та іншими ситуаціями. Насамперед на організм впливає тривалість утримання:

– Якщо статевого життя не було до року, то можливі психологічні зміни в організмі жінки ‒ дратівливість, надмірне кокетство, підвищений інтерес до косметики.

vredno-li-vozderzhanie-ot-seksa– Перерва в сексуальному житті понад три роки призводить до серйозних змін в організмі людини ‒ як психологічних, так і фізіологічних. Статеві функції починають згасати. У жінок розвивається байдужість до своєї зовнішності, можуть виникнути ерозія, однексіт, безпліддя.

До того ж налагодити статеве життя після тривалої перерви буває не зовсім просто. Так, жінка може зіткнутися з неприємними відчуттями і навіть болем під час сексу. Та й оргазм може повернутися лише через кілька місяців після відновлення інтимного життя.

БезымянныйОднак є жінки, у яких відсутність сексу взагалі ніяк не позначається на здоров’ї. Вони про нього не замислюються, секс як такий їм не потрібен. Тож під час перерви в сексуальному житті  вони не страждають від хвороб і порушень. Тому некоректно буде стверджувати, що всі жінки, в яких відсутнє інтимне життя,  захворіють.

 

 

Чи безпечні тампони для жіночого здоров’я?

Для чого взагалі придумані тампони? Щоб можна було під час менструації одягнути біле гарне вбрання на зустріч або ж поплавати в басейні чи морі. При цьому час, коли тампон знаходиться в піхві, не повинен перевищувати години ‒ 20-40 хвилин. Якщо вечірка триває, краще змінити тампон кілька разів, але не більше, ніж три, а після заходу застосувати звичайні прокладки.

До того ж більшість гінекологів не рекомендують використовувати тампони під час критичних днів як єдиний засіб збирання менструальної крові. І бажано взагалі від них відмовитися або використовувати у крайніх випадках. Тому що при постійному використанні тампонів виникає застій менструальної крові: не вся кров, яка повинна вийти з піхви, може вільно виділитися, як, наприклад, це відбувається при застосуванні прокладки. А застій крові може призвести до утворення кісти та інших ускладнень. Фахівці зауважують також у деяких жінок незрозумілу алергічну реакцію на використання тампонів, напади тремтіння по всьому тілу, свербіж, холодний піт, покриття плямами. У таких випадках тампони категорично протипоказані. Крім того, цей засіб гігієни підходить  тільки здоровим жінкам без венеричних захворювань і запальних процесів статевих органів, таких як ендометріоз, молочниця, кольпіт, ерозія шийки матки та ін. Тампон при таких розладах може посилити хворобу, оскільки створює середовище, сприятливе для розмноження різних бактерій. Під час менструацій шийка матки привідкрита, тому ризик потрапляння інфекції у внутрішні статеві органи дуже великий.

Звичайно, кожен має право робити свій вибір самостійно, ми лише даємо рекомендації нашим читачам.

Сподіваємося, ви зробите правильні висновки.

 

 

 

 

Share.

Leave A Reply