Косметичка: П’ятірка непотрібних косметичних засобів

0

 

Кожна жінка прагне виглядати бездоганно, мати гладеньку, без зморшок та прищів шкіру, густе волосся, струнке та підтягнуте тіло. Заради цього ми готові придбати цілий арсенал косметичних засобів, не шкодуючи грошей, навіть якщо їх вартість добряче б’є по кишені.

Цим активно користуються виробники косметики, котрі обіцяють швидкий ефект без зайвих зусиль. Реклама спокушає нас із екранів телевізорів, сторінок журналів, моніторів комп’ютерів. Купи, купи, лише купи…

Та чи варто витрачати шалені гроші на всі ці гарненькі баночки та тюбики? Чи станемо ми з їх допомогою молодшими та красивішими?

На жаль, чудес не буває. Незважаючи на солодкі обіцянки реклами, ефект від кремів, масок, сироваток часто перебільшений. Вони не впливають на внутрішні причини, які викликають ті чи інші косметичні проблеми, адже їхнє вирішення вимагає ретельного комплексного підходу.

Тому до п’ятірки непотрібних косметичних засобів сміливо відносимо:

  1. Антицелюлітні засоби

Поява «апельсинової кірки» викликана різними причинами. Це гормональні порушення, неправильне харчування, низька фізична активність і, зрештою, генетична схильність. Однак як тільки ми помічаємо на власних стегнах неприємні ознаки, відразу біжимо в магазин у пошуках рятівного крему.

Пам’ятаймо: усі антицелюлітні засоби дають лише зовнішній ефект. Вони боряться не з причиною, а з наслідком: зволожуючи шкіру, роблять її більш гладкою і приємною на дотик. Повністю подолати «апельсинову кірку» антицелюлітним кремам та лосьйонам не під силу.

 

kobietawielepiej.p

  1. Омолоджуючі сироватки та креми

Реклама часто обіцяє нам чудодійний «еліксир молодості», варто тільки заплатити чималу суму за дивовижну сироватку, яка зітре з обличчя кілька років. Як би далеко не зайшла сучасна наука, молодильні яблука існують тільки в казках. Будова шкіри така, що жоден засіб для догляду не проникає в глибокі шари. Певний ефект, як і у випадку з антицелюлітними засобами, досягається за рахунок зволоження шкіри. Креми дійсно роблять шкіру більш гладкою і пружною, захищають від забруднення та ультрафіолету. Аналогічний ефект принесе правильно підібраний зволожуючий крем із адекватною ціною.

 

  1. Живильні маски для волосся

Покращити структуру волосся бе зцілеспрямованого впливу на волосяні цибулин неможливо. Вони розташовані під шкірою, а тому засоби, які накладають ззовні, не допоможуть. Звісно, після застосування маски помітний певний ефект: волосся певний час не розшаровується і не ламається. Це відбувається тому, що під впливом маски лусочки волосин склеюються. Та триватиме це недовго ‒ до першого миття голови.Тому в боротьбі за розкішні коси слід насамперед збалансувати харчування, по можливості менше вживати медикаментів і завжди ставитися до свого волосся дбайливо, намагаючись звести до мінімуму травми під час розчісування й укладання. Водночас посічені кінчики ніколи не стануть здоровими завдяки маскам. Тому в цьому випадку найкраще рішення ‒ похід до перукаря.

Beauty brunette adult woman coloring her hairs

  1. Засоби проти темних кіл під очима

Обіцянкам виробників позбавити від темних кіл під очима не варто вірити взагалі! Причин таких кіл дві: або безсонна ніч, або кровоносні судини дуже близько розташовані до поверхні шкіри. У першому випадку найкраще допоможуть повноцінний відпочинок і холодні примочки від набряків, у другому ‒ темні кола слід маскувати за допомогою спеціальних засобів.

  1. Скраби і пілінги

Тих, хто вірить у чудодійну силу скрабів і пілінгів, можемо розчарувати. До складу всіх цих засобів входить миюча основа з невеликою кількістю натуральних (зазвичай це подрібнені кісточки фруктів) або ж штучних часточок.

nhommua-kem-nhan-sam-duong-da-han-quoc-my-gold-1412095810-2

Звичайнісінька мочалка забезпечить абсолютно такий самий пілінг-ефект, як і найдорожчий засіб. Гель очистить шкіру, а мочалка прекрасно відлущить мертві частинки епідермісу, даруючи шкірі гладкість і ніжність. Тож чи варто витрачати гроші, вирішуйте самі.

 

Без сумніву, обійтися без різноманітних косметичних засобів неможливо. І все ж не варто забувати, що зовнішність – перш за все показник здоровʼя, а також результат наших звичок і способу життя. Тому запорукою привабливої зовнішності є постійний та дбайливий догляд за собою, а не чудо-крем, який немов за помахом казкової палички перетворить… на чарівну красуню.

 

Share.

Leave A Reply