ТОП-5 фільмів про Ісуса Христа

0

Перед Великоднем ми всі згадуємо про найвеличнішу подію нашої історії – Воскресіння Ісуса Христа. Згадуємо про Його муки й страждання, про те, як Спасителя розіп’яли на хресті, про Його жертву заради нас. Читаємо про це книги й статті, дивимося документалки й художні фільми, щоб хоч трішки глибше зрозуміти, що ж тоді відбувалося і як це все було. Для цього пропонуємо 5 фільмів про життя, смерть та воскресіння Ісуса Христа. 

“Ісус”, 1979

Сюжет розгортається навколо відомої всім “Євангеліїї від Луки”. Стрічка розповідає про народження й життєвий шлях нашого Спасителя. Відомо, що творці фільму 5 років займались підготовкою і дослідженнями, щоб правдиво й достовірно розповісти цю історію.

“Ісус. Бог і людина”, 1999

Ще один фільм, в основі якого шлях Ісуса Христа від народження і до воскресіння. Тут і про його дитинство, і про випробування Сатаною, про хрещення, і про те, як Ісус зцілював людей. Хорший акторський склад, реалістична картина й по-справжньому емоційна гра.

“Пристрасті Христа”, 2004

Стрічка вважається класикою кінематографу і входить в розряд тих, які має подивитися кожен. Рейтинги та оцінки фільму високі, а герої розмовляють трьома мовами, щоб глядач занурився в часи двох тисячоліть назад. Важкі сцени, без прикрас передана атмосфера  фільм важкий, але однозначно обов’язковий до перегляду.

“Марія Магдалина”, 2018

В основі сюжету історія Марії Магдалини, однієї з наяскравіших послідовниць вірувань Ісуса Христа. Дівчина була з Ним під час подорожі до Єрусалиму, була зі Спасителем, коли Він ніс хрест, першою сповістила про воскресіння. В цій стрічці історія жінки, яка вімовилась від усього і залишилась з Ісусом до кінця.

“Син Божий”, 2014

Ще одна стрічка, яка розповідає про життя Ісуса Христа починаючи з його народження і закінчуючи болісною смертю. Сама розповідь цієї історії ведеться від імені Іоанна Хрестителя, який був не тільки свідком всіх подій, а й учнем Месії.

 

 

Share.

Leave A Reply