Ти маєш це прочитати: Що цікавого зараз на розкладках Франківська

0

Знаємо, ви любите читати. Ми – теж. А ще любимо обирати книги, довго читаючи анотації і навіть перші сторінки, любимо діставати продавців безкінечними питаннями. Тому для вашої і нашої втіхи “МІСТО” продовжує рубрику “Ти маєш це прочитати”. Двічі на місяць ми будемо знайомити вас з крутими новинками, які можна знайти на книжкових розкладках Франківська.

Отож нова підбірка:

  • «Танець недоумка»

Іларіон Павлюк

Це український автор, який глибоко розбирає особистість. Мені ця книжка трішки нагадує «Чужого». Чоловік їде в далеку експедицію на іншу планету і в нього виникають психологічні проблеми. Книга захоплює своїм сюжетом та не відпускає до останньої сторінки, – каже продавець.

  • «Зберігайте спокій»

Раян Голідей, Стівен Генсільман

Це взагалі моя улюблена книжка. Це вислови пізніх стоїків про самореалізацію та самодисципліну. Вона дуже сильна, плюс до того з гарними тлумаченнями та пристосуванням до сьогодення.

Книжка навчить підходити до владнання будь-яких проблем як справжній стоїк — із самовладанням, мудрістю та стійкістю. Вона призначена для широкого кола читачів, усіх, хто шукає дієві поради, як позбутися відчуття стресу та спокійно сприймати кризові ситуації та повсякденні негаразди.

 

  • «Вибір»

Едіт Єва Егер

Це книга про трагічну долю, про людяність та про те, що ніколи не можна бути упередженим до націй чи кольору шкіри. Ця книга наштовхує на роздуми. Це щось з ряду «Хлопчик у смугастій піжамі».

За словами авторки, ніхто не може уникнути страждань у своєму житті, але кожен має вибір, як вийти з таких ситуацій — як жертва чи той, хто вцілів. І ця книжка про те, як дійти до такого вибору, як звільнитись від травм.

  • «Кохання під час холери»

Ґабріель Ґарсія Маркес

«Як довго можна чекати свою любов?» На це питання Ґабріель Ґарсія Маркес відповідає у романі «Кохання під час холери»: п’ятдесят три роки мучився своєю пристрастю Флорентіно Аріса, який в юності пообіцяв красуні Ферміні Дасе вічно кохати її. Та вона одружилась з іншим. Але все ж він домагається свого — і двоє літніх людей, які окремо прожили свої життя, нарешті все ж з’єднуються. Вони здійснюють неймовірну подорож на кораблі під прапором страшної хвороби для того, щоб насолодитися своїм коханням, яке витримало випробування часом.

  • «Чума»

Альбер Камю

Роман «Чума» (1947) являє собою свідчення очевидця, що пережив епідемію цієї страшної хвороби: оповідь ведеться від імені доктора Бернара Ріє, який керував протичумними заходами в зараженому місті Оран, де спалахнула епідемія чуми. Але батьки міста, приховуючи правду, роблять всіх жителів заручниками страшної драми. «Окупація» міста чумою, опір їй, підпорядкування огидному ворогові — все це змушує згадати про трагічні події у Франції періоду фашистської окупації.

В книзі розповідають принцип стихійного лиха, війни. Мається на увазі, що спочатку людям дуже важко. Вони все кидають, думають, що це кінець світу. Але коли з часом на повозках вже возять трупи, то всім вже байдуже. Люди звикають до всього.

  • «Метелик»

Анрі Шарьер

Це повністю реальна історія каторжанина, фальшивомонетника, який декілька разів тікав з каторги. Книга про важку долю незламної людини.

Автобіографічний роман Анрі Шарр’єра “Метелик” став бестселером відразу після його опублікування в 1969 році. У перші три роки після виходу в світ було надруковано близько 10 мільйонів екземплярів цієї книги.

  • «Радіо ніч»

Новинка від франківського автора Юрія Андруховича

Як і в «реальній дійсності», ще одна революція зазнала поразки. Можливо, тому, що втратила свого загадкового лідера. Йосип Ротський (не плутати ні з Йосіфом Бродським, ні з Йозефом Ротом), музичний герой барикад, змушений хоч кудись утікати, приміряючи на себе долю багатьох інших Йосипів. Його переслідують, і режимні спецслужби – це лише пів біди. Є ще недоречна любов, з якою не звладати, і банківська таємниця, з якою не впоратися. В’язничний досвід і мимовільно успішний теракт. А також розум і забуття, сміх і темрява, холод і пекло, іронія і щем. Останній сховок, звідки дозволено вести нічний етер. Чи справді останній?

«Радіо Ніч» – найгостросюжетніший, а водночас найліричніший твір Юрія Андруховича. Простір, у якому авантюрний роман зустрічається з фентезі, а Девід Бові – з мандрівними музикантами Середньовіччя.

Share.

Leave A Reply