Майбутнє… Яке воно для різних професій?

0

Світ змінюється дуже швидко, у нас нові цінності, можливості, відбувається постійний розвиток. Інформації щодня стає дедалі більше, технології вдосконалюються, рішення потрібно приймати в рази швидше, ніж кілька років тому.

У майбутньому аналітики прогнозують появу та розвиток нових професій. Серед них ІТ-медик, урбаніст-еколог, дизайнер енергосистем, фахівець з управління персоналом, архітектор інформаційних систем, маркетолог, цифровий лінгвіст та інші.
Існуватимуть мистецтво, комунікації, розвиватимуться технології. Ми всюди шукаємо високий сервіс, швидкість, простоту. Нас чекає Internet of Things. Вже зараз інформацію потребують стислу, аналітичну, важливу.

Олександр ДРАГАНЧУК, студент третього курсу університету ім. Короля Данила Галицького, напрям підготовки «Програмна інженерія»:

received_962732770480082

 

«ІТ вже зараз є невід’ємною частиною нашого життя. В майбутньому техніка, яка нас оточує, взаємодіятиме між собою і ми матимемо змогу керувати нею з будь-якого місця в режимі онлайн. Варто також чекати появи нових можливостей в соцмережах. Продовжуватиме розвиватись онлайн-освіта.
Обсяг інформації зростатиме, її потрібно буде організовувати та опрацьовувати. З’являтиметься все більше додатків для мобільних платформ. ІТ проникатиме у нові сфери. Майбутнє ІТ обіцяє багато перспектив, тому я хочу й надалі пов’язувати свою роботу та навчання зі сферою ІТ».

Марина КУЧІРКА, студентка другого курсу університету ім. Короля Данила Галицького, напрям підготовки «Реклама та зв’язки з громадськістю»:

received_962732767146749
«Обираючи майбутню професію, я керувалась уподобаннями та розумінням, що реклама та PR набирають обертів, з’являються інновації в комунікаціях, а фахівців у цій сфері недостатньо. В умовах стрімкого розвитку технологій і збільшення конкуренції зростає потреба у грамотному і зовсім новому просуванні товарів та послуг. Збільшується кількість реклами в інтернеті, в майбутньому SMM вийде на новий рівень. Звісно, залишиться місце і для класичної реклами, проте зміниться співвідношення реальності до віртуальності».

Ліля ТРУШКО, студентка третього курсу юридичного факультету коледжу університету ім. Короля Данила Галицького:

received_962732810480078
«Професії, пов’язані з правом, повинні йти в ногу з прогресом. Та, на жаль, є низка суспільних відносин, які не мають достатнього захисту. Наприклад, інформація в Інтернеті не є захищеною, немає чітких правил її поширення і використання. На мою думку, в майбутньому буде розроблена єдина система захисту та поширення інформації в інтернет-просторі. Вона не обтяжуватиме, а, навпаки, полегшить користування інформацією та забезпечить її достовірність».

Роман ЯКИМОВИЧ, студент-випускник факультету архітектури та будівництва університету ім. Короля Данила Галицького:

received_962732813813411
«В майбутньому потрібно приділити увагу проблемам архітектурної творчості, як-от роль архітектури в житті суспільства, органічна єдність техніки і мистецтва в архітектурі, новаторство і традиції, зв’язок архітектора з будівельною практикою. Архітектура міст має стати більше, ніж просто будівлями, вона повинна надихати наш розум і душу».
_________________
Дуже інтенсивно розвивається зараз й Івано-Франківський університет ім. Короля Данила Галицького. Тут цікаве практичне навчання, сучасні професії, нові можливості для студентів.

Share.

Leave A Reply