За що не потрібно виправдовуватись

0

Людина – це особистість, яку вона формує сама. Часто так буває, що сформувати думку про себе нам допомагає саме наше оточення та коло спілкування, але не завжди це оточення позитивно впливає на нас.

Існують депресивні песимісти, які не тільки самі не можуть розслабитись та отримувати задоволення від життя – вони не дають це й іншим зробити.

Перше правило кожної людини – ніхто і ніколи не має розказувати, як вам жити. В сучасному світі досягти такого дуже складно, але мають бути речі, за які ми ніколи не повинні виправдовуватися.

Зовнішній вигляд. Ваше тіло – це особисто ваша справа і ви не ви не зобов’язані виправдовуватись за те, яка виглядати. Ви можете бути худою, ви можете бути володаркою пишних форм, ви можете ненавидіти макіяж, або ж фарбувати навіть тоді, коли виносите сміття. Але це виключно ваша справа.

Сімейний стан. Коли виходити заміж, коли народжувати, розлучатися чи ні. Навіть ваша орієнтація – це ваша справа і ніхто не має право вирішувати за вас. Ви можете хотіти трьох дітей, ви можете взяти дитину з притулку, а може ви взагалі не хочете ставати матір’ю? Ваше право.

Успішність. Ви можете в 20 років уже досягти чималих успіхів, а можете і в 45 працювати на неулюбленій роботі, але… це нікого не стосується. Ваші успіхи та невдачі не привід для обговорення. Саме тому за це в жодному разі не треба виправдовуватись.

Чужі очікування. Те, що від вас очікують – це тільки те, що від вас очікують. Нехай собі очікують і далі, але ви не повинні виправдовуватись за те, що не відповідаєте своїм чужим очікуванням. Кожен сам обирає, як йому жити, кожен сам обирає свій шлях, кожен сам робить вибір.

Не відповідайте чужим очікуванням – живіть своїм життям, і не шукайте виправдання своїм вчинкам.

Share.

Leave A Reply