Життя в яскравих барвах: цікаві факти про кольори

0

Протягом нашого життя нас всюди оточують кольори. Хтось бачить життя у чорно-білих відтінках, для когось – це всі кольори веселки. В будь-якому разі кольори оточують нас всюди, і ми не можемо їх не помічати.

Пропонуємо вам ТОП-10 фактів про кольори:

  1. Міжнародні дослідження в різних галузях довели, що найвідоміший і найпопулярніший колір в світі – синій. Його обирають в гардеробі, для декору, авто та меблі – синій колір присутній майже в усіх сферах нашого життя.
  2. Романтичний колір, колір пристрасті, кохання і елегантності – це королівський червоний колір.
  3. Перший колір, який тільки починає розпізнавати дитина – теж червоний.
  4. Представники сильної та слабкої статі розпізнають кольори та відтінки по-різному. Ба більше – жінки можуть в одному кольорі бачити багато різних відтінків, чоловіки ж навпаки всі відтінки об’єднують в один загальний.
  5. Колір, який допомагає нервовій системі, колір, який заспокоює та пригнічує негативні емоції – рожевий. Ось чому ведмедики та різні “мімішності” здебільшого саме цього відтінку.
  6. Колір, що символізує приховане й незвідане – чорний. Це колір загадок і таємниць. Люди, які люблять чорний, здебільшого прихильники класики, строгості й витриманості. Хоча в сучасному світі гардероб майже кожної людини має у своєму складі стриманий чорний.
  7. Колір чистоти й невинності, колір, що дає відчуття свободи, колір, який піднімає настрій, приносить спокій та гарне самопочуття. Білий колір особливо популярний в наші дні. Більше того, білий найбільше символізує мінімалізм.
  8. Сполучення жовтого й червоного викликає голод. Саме тому маркетологи фастфудівських гігантів обирають саме ці кольори для логотипів та реклами. За словами науковців, в усій кольоровій гамі саме червоний та жовтий є найбільш апетитними.
  9. І знову про жовтий. Окрім того, що це “голодний” колір, жовтий може викликати запаморочення або нудоту. Ну і загальновідоме твердження: жовтий – колір розлуки та журби.
  10. Неймовірно, але факт: комарі обожнюють темні кольори, особливо синій. Цей факт доведений різними дослідженнями.
Share.

Leave A Reply