Детектори краси та здоров’я: поговоримо з нашим обличчям

0

Ми завжди підбираємо для наших читачів актуальну та корисну інформацію, і ця стаття – не виняток. Хочемо познайомити вас із вашим обличчям. Так, ви все правильно прочитали. Поради, які підготували спеціалісти салону «Yuko», звернуть увагу на важливі деталі, про які розповість шкіра обличчя, та змінять ваше уявлення про косметологію.

Наше тіло дивним чином завжди намагається з нами спілкуватися, вказує на свої проблеми у найпомітніших місцях: на шкірі обличчя, голови, очах, на поверхні язика. Тіло розраховує, що ми прочитаємо ці сигнали і постараємося йому допомогти – саме тому варто розібратися більш детально в тому, що саме і як воно намагається сказати, залежно від того, де локалізовані проблеми.

Лоб і перенісся

Як правило, частота і характер висипань у цій зоні відповідає стану товстого і тонкого кишківника. Перенісся – зона печінки. Ця ділянка досить динамічна. Її може обсипати після гучного застілля, вона може чітко реагувати на певні продукти (найчастіше на солодке). У випадку наявності постійних комедонів, запалень, які регулярно проявляються, варто звернути увагу на мікрофлору кишківника. При наявності заїд у кутиках губ і висипань на передпліччях діагноз «дизбактеріоз» практично у вас в кишені.

Скроні і зовнішній край лиця

У цій зоні проявляється жовчний. У випадку проблем із цим органом можливі регулярні запалення, а ближче до очей часто виникають міліуми (просянка) при хронічних і застійних явищах. Також з’являється пігментація. Як правило, такі зміни на обличчі супроводжуються дискінезією жовчовивідних шляхів, запальними процесами та загином  жовчного міхура.

Зона під очима

Проекція нирок – варто звертати увагу на застійні явища і набряки. Іноді набряк у цій зоні пов’язаний із патологією щитовидної залози чи хронічним гайморитом.

Крила носа та щоки

Крила носа відповідають за бронхи, а щоки – за легені. Гострі запальні процеси чи загострення хронічних захворювань призводять до розширення пор і висипів у цих зонах. У багатьох випадках застійні явища при постійних бронхітах, бронхіальній астмі або тривалому палінні цигарок призводять до помітного неозброєним оком розширення поверхневих судин на крилах носа.

Зона носогубного трикутника

Проекція ендокринної системи. Тут можуть давати про себе знати зміна фону статевих гормонів і щитовидної залози. До симптомів змін щитовидки можна віднести і прогресуючу сухість шкіри – не тільки обличчя, але й усього тіла, у тому числі шкіри голови. Якщо до висипань додаються інші симптоми: голову миєте чимраз рідше, пересушені долоні й випадіння волосся на додачу, – це серйозний привід відвідати ендокринолога.

Підборіддя з переходом на шию

Може обсипати при наявності інфекції видільної системи і сечового міхура. Нерідко ці висипи з’являються на лобі по лінії росту волосся.

Кут щелепи з переходом на шию

Зона яєчників із відповідної сторони. Вона поводить себе по-різному. Не завжди запалення супроводжуються якимись патологічними процесами, вони можуть активізуватися під час овуляції чи перед менструацією. Йдеться про невеличкі елементи, котрі доволі швидко згасають навіть без терапії. Тим не менш, при наявності запалень більшого розміру, які циклічно повторюються і залишають за собою застійні елементи і плями, варто звернути увагу на своє жіноче здоров’я.

Прислухатися до свого організму варто завжди. Це надзвичайна і сучасна «машина», розумніша за нас із вами. Але слід пам’ятати, що самостійна постановка діагнозу і лікування без контролю спеціаліста можуть призвести до сумних наслідків.

Саме тому медики за допомогою сучасних технологій модернізують догляд за своїми пацієнтами та намагаються спростити нам процес запису на прийом до лікаря, а також зекономити час на його пошук. Зовсім нещодавно побачив світ свіжий мобільний додаток Spruce, який був розроблений спеціалістами з метою легкої адаптації до сучасних споживчих потреб людини.

І якщо існують додатки про те, як прикрасити шкіру, то повинні бути і про те, як її захистити від шкідливих факторів. Контент Spruce саме про це: він працює, як лінія, що з’єднує вас із професійними дерматологами, варто лише зробити кілька фото проблемної ділянки на шкірі та надіслати лікарю у приватний чат. У відповідь ви отримуєте консультацію і поради по догляду за шкірою. Звісно, не безкоштовно, але швидко та доступно.

Цінуйте красу і здоров’я свого тіла, довідуйтеся про нові тренди разом із «Like» і не забувайте про догляд, а спеціалісти салону краси «Yuko» з радістю вам у цьому допоможуть.

Share.

Leave A Reply