Гаджети*: модний тренд та необхідність

0

(*Гаджети – новітні технічні пристрої для різноманітних цілей, створені загалом для спрощення життя людини)

Життя розписане за графіком органайзера. Сон спинить будильник. Швидкий перегляд повідомлень на смартфоні, Інстаграм, пару лайків. Ранковий душ під ритмічну музику. Пара свіжих тостів щойно вистрибнули з тостера, а кавоварка вже завершує приготування твого американо. Півоберт ключа, улюблений звук мотора, і ти мчиш… Офіс, зустрічі, переговори. Спортзал, телевізор, сон. Знайома схема? І це далеко не повний опис твого дня, в якому лише 24 години.

Тримати руку на пульсі та все встигати нам допомагають гаджети. Саме ці новітні пристрої роблять життя комфортним у такому шаленому темпі. Про деякі з них ми поговоримо сьогодні.

  1. Фітнес-трекери та спортивні браслети – одні з найбільш цікавих пристроїв нашого часу, які вказують на те, що його власник слідкує за своїм здоров’ям та розуміється на актуальних IT- трендах.Симпатичні браслети різних кольорів та фактур – «розумний» аксесуар, що допомагає людині відслідкувати свою активність. Такий собі must have для здорового життя.
  2. Портативні акустичні системи та бездротові Bluetooth колонки.

Музика завжди з нами. І хоча плеєр є у смартфоні, інколи хочеться поділитися улюбленими треками з друзями. Головним завданням таких гаджетів є забезпечити тебе можливістю слухати музику далеко від джерел електроенергії. І все просто: вмикаєш, вставляєш у пристрій SD-карту або підключаєш до нього телефон, планшет чи плеєр через Bluetooth або кабель. Потужний звук, помірна ціна, надзвичайна зручність. Ти ще вагаєшся, придбати чи ні?

  1. Hands free девайс для твого авто.

Якщо ти досі тримаєш однією рукою кермо, а другою телефон, то ризикуєш потрапити в немилість до полісменів. Уникнути таких ситуацій на дорозі нам допомогли розумні люди, створивши пристрій, який кріпиться на піддашок у машині. Він має здатність працювати з двома телефонами, чудове звучання завдяки підтримці широкосмугового звуку HD, реагування на твій голос та багато інших необхідних для водія додатків.

 

  1. Ноутбук Apple MacBook new

Так, це Apple, і так, це ноутбук, аналогів якому наразі немає на ринку. При максимальній товщині 13,1 мм він важить всього 920 г. Пристрій має 12-дюймовий Retina-дисплей на базі IPS-матриці, 8 ГБ оперативної пам’яті та 2-ядерний процесор Intel Core M. Працювати на ньому одне задоволення, жодних зайвих звуків за рахунок відсутності вентилятора, клавіатура збільшена на 17% та отримала новий механізм «Метелик» – тепер кнопки не хитаються при натиску на край. Не менш крутим став і трекпад – фізичної кнопки у ньому вже немає, замість неї використаний механізм тактильної віддачі, простіше кажучи, вібро. Зовнішнє яблуко має металеве полірування. Також у ньому немає жодного звичного порту, крім 3,5-міліметрового аудіоджека та USB Type-C. Здатний до роботи без підзарядки 9-10 годин.

  1. Робот-пилосос.

Сучасна приказка каже: «Я не знаю, звідки береться пил і куди зникають гроші». І якщо з другим питанням ти більш-менш розібрався, то перше і досі загадка.

Для чого це чудо, спитаєш ти. Я сам приберу! Добре. А коли? Початок статті яскраво засвідчив, що  наше життя насичене технікою, але не часом, який ти однозначно захочеш витратити на щось важливіше, ніж прибирання. Робот-пилосос прибирає сміття без нашої участі. Кожного дня чи за спеціально заданим графіком автономний малюк вправно працює та витрачає в 10 разів менше енергії, ніж звичайний пилосос. А це значна економія електрики! Сучасні моделі оснащені ІЧ-датчиками для попередження про перешкоду та визначення відстані до стін. На борту розміщений звуко-оптичний аналізатор повітряного потоку для визначення інтенсивності забруднення ділянки, маячки для відокремлення «заборонених зон» та самонавчальна система. Щодня у світі з’являються сотні цікавих речей, які повинні якщо не змінити наше майбутнє, то, як мінімум, зробити його набагато комфортнішим.

  1. Ховерборд та гіроскутер.

Ховербордом у відомому фільмі «Назад у майбутнє» названо скейтборд, що парить над землею за допомогою магнітного поля. Коліс у нього немає, і для роботи йому не потрібен асфальт. Першою, хто реалізував цей апарат в одиничному екземплярі, стала компанія «Lexus».

Гіроскутери в цей час вже підкорили серця багатьох. Двоколісний електричний скутер, виконаний у формі поперечної планки з двома колесами з боків, спростив пересування під час коротких прогулянок, поїздок у межах певної території і навіть в офісі, але при цьому на ньому легко їздити з дому на роботу, якщо ви живете недалеко. Простота та компактність – ось основні переваги гіроскутера, який може стати чудовим подарунком для любителя гаджетів.

  1. Квадрокоптер з камерою

(Квадрокоптер – літальний апарат з чотирма несучими гвинтами, іноді його називають дроном. Назва походить від англ. «quadcopter» – вертоліт з чотирма гвинтами.)

От ми і дійшли до іграшки сучасного покоління. Ще кілька років тому фотографам варто було поламати голову над незвичним ракурсом та зйомкою з висоти. Тепер ти сам собі режисер, знімаєш 4К-відео і насолоджуєшся краєвидами на екрані свого мобільного пристрою, на який передає картинку Full HD-формату квадрокоптер. Зупинимося на новинці DJI Phantom 4 – свого роду айфон для світу зйомочних дронів. Максимальна висота польоту – 6000 м над рівнем моря, 500 м з точки зльоту, і це при вазі майже півтора кілограма. Час роботи на одній зарядці – близько 28 хвилин. Формат фото- та відеозйомки: JPEG, RAW, MP4, MOV. Однозначно, гаджет з фантастичних фільмів!

 

Альона KOLIBRI

Share.

Leave A Reply