Всесвіт Marvel: в якому порядку дивитися фільми та серіали кіносаги

0

Мабуть, одиниці не чули про відомий вигаданий всесвіт Marvel. Це відомі фільми, серіали та мультиплікаційні картини, що зняті за мотивами американських коміксів про супергероїв. Всесвіт Marvel налічує величезну кількість багатосерійних та короткометражних кінострічок, в яких все між собою пов’язано, а кожна історія доповнює одна одну.

Нещодавно в світовий прокат вийшов черговий довгоочікуваний фільм від Marvel Studios – “Месники”. Тільки найвідданіші фанати цієї кіностудії можуть до кінця розібрати всю суть та сенс фільму. Ті, хто бачив тільки деякі картини з кіносаги, не зможуть зрозуміти сюжет. А ті, хто не бачив, але хоче подивитися всі марвелівські фільми, будуть довго шукати, в якому ж порядку треба їх почати переглядати.

Саме тому пропонуємо підбірку фільмів в хронологічному порядку для того, щоб максимально зрозуміти всю історію епохи Marvel.

В першому фільмі майбутнього кіновсесвіту режисери вирішили познайомити глядачів з Залізною людиною. Саме тому нашу підбірку відкриває художній фільм “Залізна людина” (2008).

Другий фільм, який треба дивитися після – “Неймовірний Халк” (2008).

Успіх фільму “Залізна людина” був настільки приголомшливий, що режисери вирішили зняти другу частину. Тому після Халку ми знову повертаємось до Залізної людини 2”. (2010).

Далі Marvel знайомить нас з новими супергероями фпаншизи – на черзі “Тор” (2011).

Пізніше глядачів підштовхують до нового фільму епопеї – “Перший месник” (2011).

Після цього творці вирішують трохи розбавити всесвіт короткометражними фільмами – “Консультант”, а потім “Смішний випадок на шляху до молота Тора” (обдиві короткометражки 2011 року).

Далі ми знову повертаємося до повноцінних фільмів. І тут на перший план виходить фільм “Месники” (2012). Тут збираються супергерої з попередніх частин, щоб врятувати світ.

Після того як месники врятують світ, ми підходимо до чергових короткометражок. “Об’єкт 47 – наш наступний фільм.

І от знову повертаємося до одного з улюблених глядачами героїв – Залізної людини і до третього однойменного фільму  Залізна людина 3 (2013).

На черзі черговий короткометражний фільм – Агент Картер (2013). Це невелика історія після подій “Першого Месника”.

Наступна історія марвелівського всесвіту покаже нам повноцінний телесеріал Агенти Щ. И. Т. а (2013). Це найперший серіал кіновсесвіту, він присвячений організації так званого Щ.И.Т.а і роботі команди звичайних агентів в незвичайному світі.

Після серіалу беремо курс до царства темряви і дивимось “Тор 2” 2013 року виходу. Поки Тор разом з месниками рятували світ, в його рідному світі панував хаос – приходилось рятувати ситуацію.

Далі – чергова короткометражка “Хай живе король”.

Після історії, яка описується в короткометражному фільмі, на глядачів чекає продовження месників. “Перший месник: Друга війна” (2014) – на черзі.

Нарешті творці кіносаги знайомлять нас зі своїм новим шедевром – “Вартові галактики” (2014) – фільм, який сподобався великій кількості глядачів та прихильників Marvel.

Тепер ми повертаємося до агентів Щ.И.Т.а і дивимося другий сезон серіалу “Агенти Щ.И.Т.а” (2014). А після нього на глядачів чекає новий серіал “Агент Картер” (2015). На цьому час серіалів не закінчується і ми знайомимося з новим –  Шибайголова (2015).

Повертаємося до месників. На черзі нова частина – Месники: Ера Альтрона (2015).

А зараз відходимо від уже звичних нам кінокартин і знайомимося з чоловіком-мурахою в однойменному фільмі Чоловік-мураха

Агенти Щ.И.Т.а: Секретні воїни – третій сезон культового марвелівського серіалу.

І знову знайомимося з новим фільмом епопеї “Джесіка Джонс” (2015). Джесіка – детектив в світі надлюдей. Про її життя та її пригоди – в однойменній кінострічці.

А зараз продовження телесеріалу Агент Картер. Прощавай, сірий Нью Йорк, привіт, сонячний Лос Анджелес. Другий сезон обіцяє бути не менш цікавий та інтригуючий, ніж перший.

Після другого сезону “Агента Картера” черга доходить до другого сезону Шибайголови (2016).

Далі – продовження месників. Фільм “Перший месник: Протистояння”, що вийшов у 2016 році, став ще одним геніальним сіквелом художніх фільмів всесвіту Marvel.

На трьох сезонах Агенти Щ.И.Т.а не зупиняються – 4 сезон вийшов у 2016 році. Окрім того з’явився ще один телесеріал “Люк Кейдж” (2016).

Доходить наша підбірка до знайомства з іще одним новим марвелівським героєм – “Доктором Стренджом” (2016).

Тепер режисери та сценаристи підготували для глядачів приємний сюрприз – спін-офф Агентів Щ.И.Т.а під назовю “Агенти Щ.И.Т.а: “Йо-Йо”. Серіал присвячений Олені “Йо-Йо” Родрігез.

Ще один серіал – Залізний кулак (2017).

Далі йде Вартові Галактики: Частина 2 (2017). Через кілька місяців після подій в першій частині героям знову приходиться рятувати світ.

У 2017 році виходить Людина-павук: Повернення додому і стає частинкою великої кіносаги Marvel.

І знову новий серіал – Захисники, перший сезон (2017), а після нього іще один – Надлюди (2017). Обидва мають по 8 серій в першому сезоні.

Повертаємося до Тора. У листопаді 2017 року виходить фільм Тор. Рагнарок” і пригоди головного героя продовжуються.

Потім світ побачив нові серіали – “Каратель”, “Втікачі”, продовження Агентів Щ.И.Т.а. Цей цикл перериває новий фільм “Чорна пантера” 2018 року, а потім знову продовження телесеріалу “Джесіка Джонс”.

У квітні 2018 року виходять Месники: Війна безкінечності.

І знову епоха серіалів – Плащ та кинджал (2018, перший сезон).

Люк Кейдж (2018, другий сезон).

Далі фільм Чоловік-мураха і Оса, і знову серіали:

Залізний кулак, 2 сезон (2018)

Шибайголова, 3 сезон (2018)

Втікачі, 2 сезон (2018)

Каратель, 2 сезон (2019)

У березні 2019 року виходить новий фільм франшизи – Капітан Марвел.

На початку квітня дивимось 2 сезон телесеріалу Плащ та кинджал, а в кінці квітня – такий довгоочікуваний кінофільм Месники: Фінал.

Marvel – найвідоміший вигаданий кіносвіт, який вже багато років підкорює серця своїх глядачів. Якщо ви хочете стати одним із цих глядачів і навіть вірним фанатом, починайте дивитися “Залізну Людину”. Порядок перегляду ви вже знаєте.

Share.

Leave A Reply