ТОП-20 корисних звичок, які зможуть покращити наше життя

0

Багато людей цікавляться, як позбутися шкідливих звичок. Про це вже написано чимало статей та постів, а ми підемо іншим шляхом —  запропонуємо корисні звички, які зможуть замінити шкідливі.

Прокидатися за першим будильником. Налаштовувати десятки будильників і щовечора переживати, щоб не проспати навчання чи роботу — не варіант.

Натомість візьміть себе в руки і постарайтесь прокидатися за першим будильником. Спочатку буде дуже важко, але з часом все вийде.

Робити ранкову зарядку. Це основа основ здорового способу життя та хорошого самопочуття. Спорт, фізичні навантаження, ранкова зарядка, регулярно розтяжка, щоденно планка —  це найкраще, що вигадало людство для здоров’я. Спробуйте, вам сподобається.

Провітрювати кімнату перед сном. Свіже повітря нам необхідне завжди, навіть в морозну погоду. Візьміть собі за звичку впускати трохи свіжого повітря в кімнату —  результат гарантований.

Читати етикетки на продуктах. Там не лише багато корисної інформації про сам продукт, але так ви уникнете неприємних ситуацій з простроченими товарами. Переглядати склад, фірму-виробника, країну, строк придатності —  дуже корисна звичка.

Склянка води зранку —  те, що ми не могли пропустити. І можемо закластися, що в кожній підбірці такого типу ви точно читали про користь води, тому не будемо повторюватися.

Просто пам’ятайте, склянка води вранці і взагалі багато води протягом дня, можна з лимоном, —  не звичка, а навіть правило.

Контрастний душ —  найкращий спосіб загартування і ще одна корисна звичка. Спочатку буде незвично, і навіть неприємно, але з часом ви ввійдете в смак.

Щоденна медитація як хороший спосіб позбутися зайвих думок, очистити своє мислення, позбутися сумнівів. А щоб налаштуватися на новий день, використовуйте аффірмації.

Не забувати про креми для обличчя та рук. Наше тіло завжди потребує зволоження, а в холодні сезони —  найбільше. Зараз саме час запастися кремами з приємними ароматами і щоденно ними користуватися.

Відбій в один і той же час. Намагайтесь лягати спати приблизно в ту саму годину, зробіть собі режим. Повноцінний сон і стабільний режим – запорука хорошого настрою і успіху в усіх починаннях.

Слідкувати за своїм фінансовим положенням. Контролювати витрати і доходи дуже важливо, адже це допоможе розрахувати кошти на проживання і на ведення бізнесу. Вчіться користуватися грошима з розумом, витрачати з розумом і тоді у вас не буде фінансовим рамок.

Використовувати зубну нитку. Не всі користуються такою звичкою, а її нехтування може призвести до захворювання зубів. Гарна посмішка —  це впевненість у собі, а впевненість у собі —  успіх у житті.

Замінюйте гарнір овочами. Дуже, до речі, корисна і смачна звичка. Контролювати своє харчування (читайте здоров’я) так само важливо, як тримати під контролем інші сфери життя. Від харчування залежить ваше здоров’я, краса і самопочуття, а від них залежить дієздатність.

Розбирайте сумку по поверненню додому. Викидайте зайві речі, позбавляйтесь сміття, тримайте в сумці тільки ті речі, які нам необхідні. Давайте розвіємо міфи про Нарнію в жіночій сумочці.

Прогулянка на свіжому повітрі. Всі успішні люди прогулюються перед сном, тоді і сам сон буде міцнішим, і настрій покращиться. Візьміть собі це за звичку, вам сподобається.

Складайте список в магазин і ходіть за продуктами тільки ситим. Коли ви голодні, ви можете набрати багато зайвих продуктів, бо відчуваєте голод.  Тому треба змінити тактику і їсти перед походом в магазин, а там купувати те, що запланували і нічого більше.

Їсти без телефону і не за ноутбуком. Так-так, це дуже важко, для декого навіть нереально, але треба. Зробіть з просто прийому їжі цілий ритуал — пережовуйте повільно, насолоджуючись кожним шматочком страви. Навчіться також насолоджуватися їжею без цукру. Заміняйте шкідливе на корисне. Цукерки — фрукти, майонез —  грецький йогурт, чіпси —  морква, фаст-фуд —  лаваш.

Частіше читати. Книги, газети, журнали, блоги —  все це розвиває словниковий запас, розширює ваш світогляд, змінює думки, допомагає розвиватися. Новини допомагають бути в курсі останніх подій. Інколи заміняйте музику в навушниках на аудіокнигу.

Перетворити улюблену справу в бізнес. Це не легко, але з можливостями сучасного світу та розвитком технологій все, що колись здавалося неможливим, сьогодні більш ніж реальне.

А поява інтернету стала для багатьох способом заробляти гроші, і то немалі.

Завести блокнот думок. Ні, це не щоденник, як дехто може подумати. Це не всім дано, і не кожному подобається записувати свої думки на папері. Але завести такий собі міні-записничок, де ви будете записувати свої ідеї, не завадить. І пам’ятайте про правило 72 годин: якщо до 72 годин ви не запишете свою ідею, або не зробите крок, на який зважуєтесь давно, то ви ніколи цього і не зробите. А ваші ідеї просто вилетять з голови, якщо їх не записати.

Мислити позитивно. Завжди бути оптимістично налаштованим, думати про позитивне речі, у будь-якій ситуації знаходити плюси —  найкраща звичка, яка тільки може бути. Наше життя —  це віддзеркалення наших думок. Думаємо про хороше і життя буде яскравішим, думаємо про погане —  і маємо наслідки наших невдач. Змініть своє мислення, бо врешті-решт життя прекрасне.

 

 

Share.

Leave A Reply