Цікаві факти з світу фентезі, про які ви не знали

0

Витівка вдалася. ІІ Міжнародний Брама: фестиваль фентезі підійшов до завершення. Це був неймовірний тиждень, незабутні емоції, враження переповнювали кожного, хто долучився до події.

Сучасна українська література поповнилась новими талановитими авторами, які набралися сміливості заявити про себе всій Україні і ще раз довести, що наша література по-справжньому неймовірна. 
Ми вміємо писати не тільки про боротьбу за незалежність, не лише про гноблення і поневіряння українців, не описувати негативні і сірі сторони нашого життя – ми вносимо в цей світ яскраві барви і розфарбовуємо своє життя всіма кольорами веселки.

Автори і організатори “Брами” створили справжню казку – відкрили нам світ фентезі. Світ захоплюючих пригод, неймовірних пейзажів, вражаючих подорожей.

Так, Брама: фестиваль фентезі завершився, але історія продовжується. Вона живе в наших серцях, у пам’яті, у світлинах, зроблених цього насиченого тижня і в крутезних книгах, що ми мали можливість придбати.

Брама зачиняється, але ключ ми не ховаємо і чекаємо наступного року нового розділу цієї неймовірної історії.

А для того, щоб вам не було сумно через кому в історії українського фентезі, пропонуємо 5 цікавих фактів з світу казки, про які раніше ви могли не чути:

  1. Відома на весь світ трилогія “Володар кілець” була надрукована автором Дж. Р. Толкіном всього лише двома пальцями. Причому, всі три книги.
  2. Поттеріана – найбільш заборонена серія книг в Америці. Книги були заборонені, оскільки представники духовенства сприйняли казковий світ як пропаганду окультизму, язичництва і заперечення християнських цінностей.
  3. Через те, що в “Алісі в країні чудес” героями були звірі, що могли розмовляти, книга була заборонена в Китаї.
  4. Книга “Мандри Лемюеля Гуллівера” найперша описала швидкість обертання місяців. В книзі таке явище було описано ще 100 років до того, як це змогли дослідити астрономи.
  5. У відомій арабській казці “1000 i 1 ніч” головний герой Аладдін спочатку був китайцем. А вже пізніше головного персонажа казки перетворили в турецького молодика.

 

Share.

Leave A Reply