Виграшна десятка, або Десять базових речей чоловічого гардеробу

0

Правильно сформований гардероб – це надійний помічник у досягненні цілей. Від того, на який соціальний щабель ти хочеш піднятися, буде залежати вибір марки та вартість речей, які ти одягнеш. Недарма одна відома у світі моди людина сказала: «У вас не буде другого шансу справити перше враження». Саме тому у цій статті ми розберемо «по полицях» базові речі зразкової чоловічої шафи.

  1. Класичний чорний костюм. Навіть якщо ти не працюєш в офісі і не ходиш на ділові зустрічі, хоча б один хороший костюм тобі необхідний. У костюмі чоловік виглядає привабливо та респектабельно. Крім того, хороший костюм дає змогу виглядати модно і актуально, оскільки від сезону до сезону його форма практично незмінна. Зауваж, що класичний діловий піджак не має накладних кишень. Кишені тільки прорізні. Такий костюм відповідає дрес-кодам: Black Tie, Coctail, Casual. Тобі немає потреби ламати голову над підбором комплекту, достатньо лише вдалої сорочки. 
  2. Класична чоловіча сорочка. Довгий рукав, твердий комір, відсутність кишень, бавовняна тканина. Почати, звісно, слід з білої, але якщо робота вимагає дотримання ділового стилю, сорочок світлих тонів має бути, як мінімум, п’ять. Сорочка з виточками вигідно підкреслить ширину плечей, талію і додасть мужнього вигляду. Якщо ж твоя фігура не є ідеальна, обери сорочку класичного покрою. Не варто обирати для офісу сорочку з льону чи шовку – ці матеріали не відповідають строгому діловому дрес-коду. Не прийнято також одягати сорочку на голе тіло, під неї рекомендують вдягти білу чоловічу майку. Правило: сорочка повинна бути світлішою за піджак. Краватка повинна бути темнішою від сорочки.
  3. Піджак (блейзер). Наявність такого піджака є обов’язковою, оскільки він універсальний. Добре поєднується практично з усім і підходить майже до будь-якої ситуації, де не потрібний класичний костюм – чи то вечірка, побачення, прогулянка, чи завершення робочого тижня у офісі. Нейтральна кольорова гама – синій, сірий, коричневий. Одна з основних відмінних особливостей блейзера від класичного піджака – наявність на ньому накладних кишень. Довжиною блейзера ти можеш коригувати свою фігуру, оскільки він відрізняється від штанів за кольором.

    Правило: нижній край піджака повинен ділити фігуру навпіл, таким чином вона виглядатиме пропорційно.
  4. Кардиган. Універсальна річ базового гардеробу. Чудово виглядає у комплекті з класичними штанами і джинсами, футболками-поло, сорочками – як класичними, так і у стилі casual . Обирай щільний гладкий трикотаж нейтральних кольорів, бажано однотонний.
  5. Джемпер (пуловер). Класика трикотажних виробів. Для базового гардеробу ідеальним варіантом буде модель із V-подібним вирізом горловини. Такий джемпер ти зможеш одягти як на сорочку, так і на голе тіло. Тільки зважай, щоб трикотаж був щільним і тонким. У комплекті з класичними штанами ти отримаєш образ стилю smart casual.
  6. Сорочки-поло. Однотонні, більш чи менш спортивного типу, належать до одягу стилю casual на щодень за умови, що офісний дрес-код це дозволяє. Носять їх у комплекті з кардиганами, блейзерами, джинсами чи звичайними штанами, але не зі штанами від костюма. Впевнено поєднуються зі спортивним та класичним взуттям.
  7. Штани «чінос» (chinos). У базовому гардеробі необхідно мати штани стилю casual, які можна буде носити з різноманітним взуттям – лоферами, топсайдерами чи мокасинами. Формальні варіанти, або smart casual, таких штанів можуть мати «защіпки» коло пояса і у певних випадках запрасовані стрілки. Палітра кольорів досить широка, але найчастіше це світлі пісочні відтінки. Комбінують чіноси із блейзером, сорочкою-поло, кардиганом чи звичайною футболкою. Правило: чим масивніше взуття, тим довша штанина; чим легше взуття, тим штанина вужча і коротша.
  8. Класичні джинси. Темно-сірі чи кольору індиго – must have твого гардеробу. Не завужені, не розширені, а класичні – вони практичні, зручні та легко поєднуються з базовими речами гардеробу.
  9. Класичні чоловічі туфлі. Необхідно мати взуття під класичний діловий костюм. Безпрограшний варіант формального чоловічого взуття – туфлі на шнурівці.
  10. Неформальне взуття. Класичне взуття не завжди зручне, спортивне не завжди доречне. На щодень під «чіноси» або джинси у теплу пору року підійдуть лофери, мокасини та топсайдери. Таке взуття є особливо зручним. Порада: бажано мати по дві пари. Поки носиш одну, друга провітрюється – це дозволить зберегти їх якість та гарний зовнішній вигляд.

Альона KOLIBRI

Share.

Leave A Reply