Андрій Шатирко: “З любов’ю в серці”

0

Його однаково люблять десятки та сотні, і стільки ж не розуміють та хейтять. Та він не зупиняється. Творить, шукає нове, заряджається енергією, наполегливо працює над собою. І переконує: усе найкраще, що йому вдалося зробити в житті, йде від серця. Про те, що перевернуло його світ із ніг на голову, у чому секрет його успіху та чи можливо побудувати перед камерами справжні стосунки, розповідає підприємець, блогер, актор, ведучий і один із найбільш обговорюваних холостяків популярного шоу Андрій ШАТИРКО.

Андрію, уся Україна заговорила про Вас після шоу «Холостячка». Чому, власне, пішли туди?

Так, правда. Це була велика сенсація. Усе круто спрацювало. Чому пішов? Насамперед було цікаво, як можуть розвиватися наші стосунки з Ксенією. Також було цікаво експериментувати. Буду відвертим: шалених почуттів не очікував. Радше хотів подивитися, як воно й перевірити свої очікування.

В одному зі своїх інтерв’ю Ви казали, що Ксенія — Ваша споріднена душа. Як це відчули?

Так, дійсно. В один момент я відчув, що з Ксенією ми споріднені душі, які зустрічалися в минулому житті й зустрілися в цьому. Я відчув цей зв’язок, цю енергію більше на рівні спілкування, дружби, комунікації, але не на рівні стосунків. Хоча зрозумів це не одразу.

Виліт із шоу був доволі болісним. Як гадаєте, чому так трапилося?

Я не можу сказати, що було боляче. Було неприємно, я був розбитий, це дійсно так. Чому так трапилося? Так могло відбутися й у першій серії, і в другій, третій, четвертій, п’ятій… У нас немає особливого зв’язку з нею — такого, який буває між чоловіком і жінкою. Те, що між нами було, потрохи переходило в дружбу. Так, як було й до проєкту. І як, власне, є тепер. Я просто не встиг помітити цього. Цілком розчинився в спілкуванні і втратив себе.

Своєму шляху на проєкті Ви присвятили пісню…

Для мене це була чудова крапка. Класний перехід на інший рівень. Вважаю, це найкраще, що я міг тоді зробити. Вирішив не виносити все на публіку, а тихо це прожити. Пісня була достатньо потужною крапкою і, мабуть, тому стала справжнім синглом.

Чи спілкуєтеся з Ксенією після шоу?

Так, кілька разів. Списувалися, зідзвонювалися, я приїжджав на її зйомку. Але в нас лише дружні стосунки, без романтики. Просто двоє людей, які спілкуються.

З іншими учасниками проєкту підтримуєте стосунки?

Наразі тільки з Євгеном Ковтуненком. Трохи рідше з Олексієм Тригубенко, Іллею Рибальченком і Андрієм Рибаком. З Еллертом, якщо бачимось, теж спілкуємося. Спеціально зустрічатися в нас із ним немає потреби. А от із Женею ми стали справжніми друзями. Він для мене наразі, як старший брат, ментор, наставник.

Ви романтик чи прагматик?

Романтик. Але до певного моменту. Наприклад, уже після шоу спілкувався з дівчиною, між нами з’явилась справжня хімія, усе було прекрасно. Майже два тижні я був справді максимально романтичним: поїздки, телефон (доволі дорогий подарунок) — усе для неї. Але це тривало лише доти, поки вона мене не приземлила. Якось дуже жорстко почала диктувати свої умови: з ким я можу спілкуватися, з ким ні, що мені робити. І коли я відчув, що вона занадто сильно зайшла на мою територію, мене перемкнуло. Ми спілкуємося й досі, але я став більш прагматичним. Зрозумів, що занадто — те не здорово.

Чи можна взагалі на шоу побудувати справжні стосунки? Чи це лише гра?

Якщо чесно, я йшов на проєкт із цілковитим розумінням, що це шоу. Що там неможливо побудувати стосунки, усе сплановано заздалегідь. Але одразу ж у перший вечір побачив, що все по-справжньому. Це реаліті, яке ми проживаємо: спілкуємося, подобаємося одне одному чи ні. Безумовно, завжди було важко, адже довкола 40 людей із камерами й технікою, та якщо глобально — це таки реальне життя. Просто воно у певному фокусі. Ми зосереджені лише на жінці. І, звісно, за таких умов кожен проявляє себе по-іншому. Я, наприклад, надміру став романтиком, надто хотів сподобатися. Жінкам це не до душі, Ксенія не виняток. Вдячний, що з її сторони не було ніякої гри. Вона була щирою.

Наразі Ваше серце вільне?

Я спілкуюся з дівчатами, вивчаю їх, ходжу на зустрічі, побачення. Але моє серце вільне. Я не закоханий, у мене немає серйозних почуттів. Думаю, що все відбудеться якось органічно, стосунки увійдуть у моє життя легко, натурально, без надмірностей.

Справжня любов — яка вона?

Вона абсолютна. Уся любов ділиться на споживацьку й абсолютну. Перша — коли починаємо любити в людині те, чого самі не маємо, але дуже цього хочемо. А любов абсолютна — це коли в нас так багато любові, що хочемо нею поділитися. Найкращі стосунки будуються саме на такому почутті.

А серйозні стосунки? Як відчуваєте, що саме ця людина Ваша?

Коли в мене до жінки шалений потяг. Мені легко з нею на душевному рівні, я не напружений, вільний, спокійний, гармонійний, мене нічого не турбує. Нам цікаво на інтелектуальному рівні, ми спілкуємося, щось обговорюємо, вирішуємо якісь спільні проблеми. Це прекрасно. Це і є серйозні стосунки. Плюс — ми забираємо з них поспіх: не поспішаємо до якихось дій, першого інтиму… Передусім має бути гармонія.

Що цінуєте в жінках? Які Вам подобаються?

Насамперед — їхню любов до себе. Тоді жінка надзвичайно красива, сексуальна, доглянута, розумна, відкрита для світу і змін. Безумовно, мені подобається, якщо вона не егоїстка, і, попри любов до себе, не намагається змусити мене її полюбити. Ціную в жінках гармонію, бажання розвиватися, бути щасливою.

Що важливіше — ефектна зовнішність чи гострий розум?

Скажу відверто: усі розумні жінки красиві. Усі. Розумна жінка не буває не красивою. Тому я ціную в жінках цю рису. Вона втілює в собі все, включно із вродою. Наше тіло — це проєкція нашої душі. А розум — наша душа.

До проєкту Ви мріяли одружитися. Нічого не змінилося?

Так, до проєкту я хотів одружитися. Але вже зараз розумію, що в такий спосіб я бажав закрити свою потребу вирости, стати кращим. А це споживацька любов. Тепер хочу увійти в стосунки, і тим більше подружнє життя, з позиції абсолютної любові. Тому наразі не хочу одружуватися, працюю над собою. І сподіваюся, що зустріну жінку, яка розділятиме мої погляди, тоді все в нас вийде.

Разом із популярністю завжди приходить хейт. Як ставитеся до критики, часто не конструктивної?

Так, із піком популярності — а в грудні охоплення моєї сторінки в інстаграмі було 30 млн користувачів — приходить і хейт. Комусь не подобається моя зачіска, комусь — стиль одягу, манери, думки. Навіть це інтерв’ю хтось читатиме й буде казати: «Капець, як так можна!» Але я вважаю, що хейтери — нещасні люди. Нещасливі. Звісно, мені неприємно читати всілякі негативні штуки, які пишуть, проте вимикаю своє «его» і вмикаю «душу». І щиро співчуваю цим людям. Шкода, бо вони не розвивають себе, своє життя, а копаються в моєму житті. Але така вона — популярність.

Як взагалі змінилося життя після проєкту?

Основне, що змінилося, — розуміння себе. Спочатку замкнувся в собі, відростив бороду, зібрав зачіску, став стриманим, сухим… Зараз розумію, що це теж був я, але розбитий. А тепер — справді є собою: у тонусі, енергії, драйві, емоціях, у настрої, гармонії. Я знову повернувся! І головне — почав працювати над собою з психологами, коучами, тренерами. За пів року прогресував на років 5 уперед. Після проєкту цілком змінилося сприйняття світу, стосунків із жінками, стосунків із собою. Додав спорт, усунув поспіх, почав радіти дрібницям, перестав доводити свою любов, не намагаюся сподобатися, перестав кіпішувати й метушитися. Усе в гармонії, рівно, системно. Ось такий я зараз.

Про порш. Десь читала, що це була дитяча мрія, яку вдалося втілити в реальність. Чому саме це авто?

У моєму дитинстві всі хлопчики грали в гонки на комп’ютерах. І там порш був однією з найкращих машин. Аби їздити на ньому, треба було виграти 500 гонок, змагань тощо. Я мріяв про нього, відколи мені стукнуло 12. А я з тих людей, які не звикли відмовлятися від мрії і йдуть до кінця. Тому, власне, і ця машина. Вона класна. За рік отримав від неї масу задоволення. Хоча зараз обдумую варіант, аби придбати джип. Великий і непримітний. Наразі комфорт для мене важливіший, ніж думка інших.

Ви експерт із просування в ютюбі й тік-тоці. Чому обрали таку справу?

Я власник агентства, яке займається просуванням у ютюбі, тік-тоці, інстаграмі, роботою з блогерами, відеопродакшином і діджитал-маркетингом у комплексі. Плюс ми розвиваємо новий напрям — побудову особистих брендів і продюсування дітей. Обрав це все тому, що все життя захоплювався чимось яскравим і незвичним. Мені завжди подобалося щось дуже кльове, таке, що надихає. Жодного дня не працював у якійсь компанії, завжди будував бізнес. Чому ця справа? Та тому, що це класно, завжди нові напрями, занурення в нові проєкти, це маркетинг, це залучення одразу мільйонів користувачів. Знаєте, у мені горить вогонь до цього, це моя пристрасть, я люблю це. Займаюся просуванням понад 10 років і маю від цього колосальне задоволення.

Що треба знати чи робити, аби залишатися в топі?

Є кілька основних завдань. Перше — бути гнучким. Дати собі слово, що ви готові до змін. Адже хтось застигає в одній моделі й так і живе. Друге — завжди йти за трендами. Вони постійно змінюються, тож дуже класно адаптовуватися під них — ловити, хайпити, вайбити й отримувати максимальний результат. Третє — бути системним. Найгірше, що ви можете зробити, — постійно заходити і виходити. І насамкінець — без упину працювати над собою. Адже що таке популярність? Це готовність втратити все, що у вас було вчора, — лайки, перегляди, — й отримати це знову. Дати сотням і тисячам користувачам можливість щодня обирати вас, вашу сторінку.

Коли заробили свій перший суттєвий гонорар?

Мені було приблизно 18, я лише почав серйозно вести бізнес, відкрив ФОП. Завжди вмів продавати, у мене були клієнти, і раптом їх з’являється тьма… Мабуть, 17 одночасно. І я веду їх сам. Тоді це все було дуже складно.

Одного разу прийшло замовлення від ресторану — організувати масштабний івент. А в мене часу зовсім немає. Тому сказав: «Ок, згоден, але за 10 тис. доларів». Тоді це була космічна сума, у місяць я заробляв дві максимум. І вони мені відповідають: «Добре». Спершу подумав, що вони жартують. Але ні — гроші перевели. Тож той проєкт я таки зробив.

Ви щедрий чи раціональний?

Я дуже щедрий. Вірю, що великі гроші приходять лише тоді, коли ми обираємо найкраще, що наразі можемо собі дозволити. Найкращий відпочинок, найкращі вечірки, концерти, поїздки, машини… Якщо ми говоримо про подарунки жінкам, — усе, що ми дали жінці, потім повертається нам у стократ. Я вірю в цю енергію. Тому дуже щедрий. Хоча можу вмикати раціональність, якщо мене ображають.

Ваше головне захоплення в житті — музика. Про що вона?

Уся моя музика про любов. У мені резонують почуття, я вірю, що любов — найбільший двигун. Вірю, що зараз нам усім треба рухатися до абсолютного кохання. Прибрати логіку, обдумування і вмикати любов. Тому вся музика в мене про це. Заради кохання будують міста, зводять мости, пишуть найкращі вірші, книги. Заради кохання, для кохання і во ім’я кохання. Тому я хочу теж нести любов у цей світ.

Про себе говорите, що Ви блогер, артист, актор, ведучий. У яких проєктах реалізували себе в цих іпостасях?

Блогер — це стиль життя. Постійна інтеграція з брендами й компаніями. Артист — це музика, шоу «Холостячка». Актор — серіали, численні зйомки. Ведучий — здебільшого закулісся шоу «Танці з зірками» й «Голос країни». Окрім того, я постійний учасник різних шоу блогерів — вони мене часто запрошують і я охоче беру участь.

Можливо, мрієте про власне шоу?

Звісно. І навіть зняв три серії. Але потім не зовсім зрозумів, навіщо воно мені. Для популярності? Ну це взагалі не моя історія. Для хайпу — теж ні. Хочу нести щось цінне, якусь користь. Тому взяв паузу.

Хто чи що Вас мотивує?

Люди, які шукають чогось нового, розвиваються, роблять усе з любов’ю й не поспішають. Ці люди зазвичай досягають шалених результатів. Зараз мене дуже надихає Олександр Палієнко, Ентоні Роббінс, Алла Кузьменко й Олександр Жарков. Це ті люди, у яких я навчаюсь і які мене мотивують рухатися далі.

Найкращий відпочинок — це.?

Дуже люблю Балі, Лос-Анджелес. З великим задоволенням поїду туди. Подорож у ці два місця і є для мене найкращим відпочинком. Якщо говорити про формат, то люблю, коли це не просто відпочинок, а якийсь розвиток, рух. Не звичайні екскурсії, а мандрівки, серфінг, сьогодні випили вина, завтра — пішли в гори, післязавтра — відвідали церкви чи храм, сходили на йогу. Завжди в русі, але водночас у спокої й гармонії.

Коли захопилися йогою?

Не йогою, а радше медитацією. Вона з’явилася в моєму житті десь років 5 тому. Займаюся активною медитацією, це майже йога. Вона повністю забирає внутрішній шум, збалансовує мене, вибудовує гармонію в тілі й душі, заспокоює і відкриває нові думки та ідеї. Навіщо люди йдуть у духовність? Або щоб розвиватися, або щоб сховатися. Для мене це розвиток щодня. Хоча я не медитую надміру, тримаю все в балансі. Він має бути у всьому.

Творчі плани на 2021-й? І загалом — на життя?

Цьогоріч я зосередився на бізнесі. Відкриваю нове амплуа експерта з енергій — як, звідки, куди йдуть енергії, у що вони переходять і як їх збалансувати. І звісно, музика. Планую записати альбом. Уже навіть почав. Одну пісню світ незабаром почує, далі ще одну, а потім і сам реліз.

Як би Ви описали себе?

Відкритий, сповнений любові, відповідальний чоловік.

Share.

Leave A Reply