5 кар’єрних порад від героїв серіалу «Гра престолів»

0

Здавалося б, що у серіалу «Гра престолів» спільного з просуванням по кар’єрних сходах? Команда телеграм-каналу Business Week | Бізнес | Фінанси | Інвестиції провела кілька паралелей.

1. Обмірковуйте стратегію і рухайтеся до мети
Ви можете плисти кар’єрною течією, а можете планувати і контролювати свій професійний розвиток. Для цього потрібно чітко розуміти, ким ви хочете стати, прописати для себе стратегічно важливі цілі і шляхи досягнення. Подивіться на Данерис Таргаріен. У неї є вища мета — завоювати престол — і стратегія її досягнення. Все, що вона робить — збирає армію, знаходить союзників, знищує ворогів — наближає її до глобальної мети.

2. Не вішайте ярлики на інших і не дозволяйте так робити з вами
У Середньовіччі походження безпосередньо впливало на долю і кар’єру. Але і в наш час про людину часом судять за першим враженням або вішають ярлики. Не треба так. І навпаки — якщо вам кажуть, що ви не зможете досягти успіху, нікого не слухайте, а розвивайте свої навички і доводьте на ділі, на що здатні. Як Джон Сноу, який став Лордом-командувачем Нічного дозору, незважаючи на своє походження бастарда.

3. Володійте своїми навичками, як воїни зброєю
Джеймі Ланністер, Брієнна Тарт, Джон Сноу, Арія Старк, Сандор Кліган — ці та інші воїни дожили до восьмого сезону тільки завдяки чудовому володінню зброєю і бойовим навичкам. Так само ваші скіли, подібно до майстерних мечів, «захищають» вашу кар’єру і гарантують просування. Не забувайте прокачувати їх, знаходити зони росту і вчити нове.

4. Знайдіть собі ментора
Арія Старк стала хорошим воїном не тільки завдяки своїй завзятості, а й завдяки вчителям і наставникам. Фехтуванню її навчав такий майстер, як Сиріо Форель, а завдяки «спецкурсу» в храмі Багатоликого і вчителю Якену Хгару, Арія отримала ще здібності безликих. Починаючи кар’єрний шлях з нуля або розвиваючи нову навичку, дуже корисно мати ментора, який буде направляти вас до мети.

5. Знайдіть свою конкурентну перевагу
В успішних фахівців є конкурентна перевага — особливий досвід, володіння унікальними навичками і майстерне володіння інструментами. Ані Тіріон Ланністер, ані Кхалісі не є фізично сильними воїнами, але у них є інші переваги. У Тіріона — відмінно підвішений язик і навички крутого топменеджера, а у Данерис взагалі дракони, які не раз вирішували результат бою. Радимо і вам попрацювати над створенням своєї конкурентної переваги.

Share.

Leave A Reply