​5 книг від Марка Цукерберга, засновника Facebook, які змінять ваші погляди на життя

0

Книги – це не лише відпочинок, але і як вид саморозвитку та самовдосконалення. А також книги допомагають в створенні власного бізнесу. Далі добірка книг від засновника Facebook Марка Цукерберга, які змінять ваші погляди на життя, пише ТГ-канал Почни Щось!

«Легко не буде. Як побудувати бізнес, коли питань більше, ніж відповідей», Бен Горовіц, 2014
Марк Цукерберг зазначає, що ця книга — незамінний помічник для всіх, хто мріє створити велику компанію і керувати нею. Автор книги Бен Горовіц — досвідчений підприємець Кремнієвої долини — ділиться порадами зі створення і розвитку стартапів. Горовіц не пише загальними фразами, а розбирає конкретні ситуації з життя бізнесу. У книзі описано, як звільняти і наймати співробітників, продавати бізнес, куди інвестувати і як розвивати свою справу.

«Початок нескінченності. Пояснення, які змінюють світ», Девід Дойч, 2011
Автор, британський фізик-теоретик Девід Дойч, за основу своєї книги взяв пояснювальну теорію (певна концептуальна система, яка розкриває сутність і взаємозв’язки досліджуваних фрагментів світу). Дойч не передвіщає події світового прогресу, а пояснює, які результати будуть у тих чи інших подій. Марк Цукерберг рекомендує прочитати цю книгу, тому що розуміння того, як все функціонує в нашому світі — відкриває перед нами нові можливості.

«Людина розумна. Історія людства від минулого до майбутнього», Ювал Ной Харарі, 2011
Книга заснована на дослідженнях еволюційної біології. Харарі ділить історію виду «людина розумна» на чотири етапи, які й описані в книзі. Історик розповідає, куди зникли інші види людини, як з’явилися гроші, яке майбутнє чекає наш вид і багато іншого. Марк Цукерберг називає цю книгу великою історичною розповіддю про людську цивілізацію.

«Портфоліо бідних», Деріл Коллінз, Джонатан Мордач, Стюарт Резерфорд і Орланда Рутвен 2010
Ця книга заснована на десятирічному дослідженні авторами бідних верств населення Бангладеш, Індії та Південної Африки. Марк Цукерберг зазначає: більшість людей будуть здивовані, коли дізнаються, що майже три мільярди людей живуть на 2,5 доллари в день. Головне відкриття цієї книги — те, що найбідніші регіони не ті, де у людей немає грошей, а ті — де немає установ, щоб ці гроші можна було зберігати.

«Раціональний оптиміст», Метт Рідлі, 2015
Основна думка книги — важливість безперервного розвитку людства, незважаючи на економічні та кліматичні проблеми. Це буде можливо, тому що розум людства єдиний, а не поділений на мільйони окремих інтелектів. А заради спільної мети люди зможуть об’єднатися.

Share.

Leave A Reply