Як провести Day Оff максимально корисно

0

Day off – англомовний варіант нашого “відгулу” – поняття, що передбачає один вихідний день робочого тижня. Частіше за все ми беремо відгули, коли накопичилося надто багато справ, коли потрібно кудись поїхати або відвідати якийсь важливий захід. Але дуже рідко ми беремо відгул для того, щоб просто відпочити і перезарядитися. А дарма… Вже давно доведено, що такі розвантажувальні дні корисні для креативності, а також сприятливо впливають на роботу головного мозку та нервової системи.

 

Якщо ж ви все-таки вирішили спробувати, пропонуємо наступні варіанти проведення дозвілля:

Піти до бібліотеки. Ми зараз надто рідко читаємо паперові книги, а ще рідше – ходимо до бібліотеки. І ніхто не замислюється про те, що друковані видання допомагають набагато краще засвоювати інформацію – це доведено науковцями. А бібліотеки та їх атмосфери – джерело натхнення та творчості. В таких місцях завжди знайдуться рідкі екземпляри різних книг чи видань, архівні документи та література. А ще – великі шанси наштовхнутися на видання на таку тему, яка вас зацікавить та стане темою для ваших  креативних ідей.

Влаштувати кіномарафон. Подивитися один сезон улюбленого серіалу, або нового телевізійного проекту, фільми та мультфільми – присвятити цей день кінематографу не така вже й безкорисна справа. По-перше, ви можете знову ж таки почерпати цікаві ідеї. Як варіант – переглянути фільми на тему психології або науки – там можна знайти багато цікавої та корисної інформації. Існує навіть спосіб психологічного лікування за допомогою кінематографу – фільмотерапія. По-друге. Це альтернативний та досить ефективний варіант відпочити та гарно провести час.

Організувати сімейний обід. Давно не бували в гостях у батьків або не відвідували бабусю? – Зараз саме час. Найкраще – приїдьте в неочікуваний для них час, влаштуйте сюрприз. Разом приготуйте смачний обід або ж вечерю і просто проведіть час у колі сім’ї. Це розвантажує.

Відключитись від мережі зв’язку. Інтернет, телефон, соціальні мережі – залиште це все на потім, відключіть телефон, планшет. Прогуляйтесь на свіжому повітрі, пройдіться по нових місцях, знайдіть нові захоплення – світ прекрасний і без гаджетів.

Перекладіть меблі в домі. Ніщо так не розслабляє вдома, як зміни в інтер’єрі. Це можна зробити, навіть якщо просто переставити меблі. Це один із способів змінити погляд на звичні речі, стимулювати нестандартне мислення і підняти собі настрій. Окрім того, такі маленькі й незначні зміни можуть послужити поштовхом до великих змін у житті, часто – кращих.

Позапланові вихідні серед тижня – це не тільки приємний, але і корисний подарунок для себе. Інколи варто собі дозволити робити такі одноденні відпустки, але тільки для того, щоб відпочити – завершення справ та виконання іншої важливої роботи не для Day Off.

Share.

Leave A Reply