Як припинити боятися самотності

0

У жінок, особливо у сучасних, дуже часто проявляється страх самотності. Ярлик, що жінка має вийти заміж у 20, настільки міцно прикріпився у прекрасної половини людства, що у 22 вони вже почуваються старими дівами. Та і батьки, дідусі і бабусі, родичі завжди нагадують про те, що головне завдання жінки – це сім’я, родина, діти, домашній затишок, млинці на сніданок та смачна вечеря. Саме через ці радянські переконання сучасна дівчина не може довго залишатися сама. Так і виникає один із найгірших у житті страхів – страх самотності. Дівчата, які до 25 років не створили сім’ю і не народили дітей, відчувають себе самотніми, відчуженими від суспільства, врешті-решт – неповноцінними.

Але все в житті змінюється, час не стоїть на місці. Якщо 20 років тому вийти заміж в 16 років було нормою, то сьогодні транслюються спеціальні телепередачі виховного характеру, типу “Вагітна у 16”. Сьогодні ніхто не поспішає створити сім’ю – всі намагаються досягти успіху в житті та створити собі максимально хороші та комфортні умови для життя. Якщо ви почуваєтесь самотньою та нікому непотрібною, спробуйте ось такі методи боротьби із страхом самотності:

  • Духовні практики. Медитація та релаксація – одні з найкращих методів. Ви краще пізнаєте себе, позбудетесь комплексів та страхів, зрозумієте, чого хочете від життя, розкриєте себе як особистість. Такі практики дуже допомагають віднайти гармонію в собі, а людина, яка живе в гармонії із собою, ніколи не буде боятися залишатися самою. І навпаки, ви сприйматиме це не як самотність, а як свободу – свободу займатися тим, чим хочеться, свободу спілкуватися ким-завгодно без винятку, свободу бути собою.
  • Улюблені заняття і хобі. Якщо ви не маєте пари, ви можете сповна насолоджуватися життям і займатися тим, чим подобається. У вас буде вдосталь часу на прочитання улюбленої книги, перегляди цікавих фільмів, велосипед, подорожі, і звичайні прогулянки. Любите танці і давно хотіли зайнятися таким видом мистецтва – зараз саме час для цього. Адже ви ніколи не будете такою вільною у своїх бажаннях та мріях як зараз. Подивіться на ваше життя з іншого боку. Хіба не краще бути самою, ніж бути з ким-небудь, тільки щоб не самою. І чи не будете ви почуватися ще більш самотньою поруч із некоханою людиною?
  • Друзі. Ніколи не забувайте про те, що ви не самі. У вас є сім’я і у вас є друзі, які вас завжди підтримують. І зараз річ не про тих псевдолюдей, які тільки і раді чужим стражданням, які тільки чекають, коли у вас опустяться руки, які насправді вам заздрять. Зараз мова про тих справжніх, щирих і вірних друзів – тих, яким не все одно. У кожного ж є такі люди, просто ми не завжди це усвідомлюємо і довіряємо не тим. Якщо ви думаєте, що у вас нема друзів, ви просто не там дивитесь. Насправді все набагато ближче, ніж нам здається. Сходіть з друзями на прогулянку чи в кафе – і можливо саме там ви зустрінете свого судженого і більше ніколи не почуватиметесь самотньою.
Share.

Leave A Reply