Як правильно наносити бронзер, хайлайтер та консилер: покрокова інструкція

0

Правильно підкоригувати обличчя, вирівняти тон та усунути недоліки – це вже фінішна пряма на шляху до ідеального макіяжу. Якщо ви не вмієте гарно і акуратно нанести макіяж на повіки та правильно користуватися помадою, то буде достатньо лише скульптурувати обличчя та нанести туш на вії. З першим і найважчим ми допоможемо.

Найперше і найважливіше, що потрібно зробити перед макіяжем – це правильно підготувати шкіру. Тому використовуємо загальновідоме правило трійці – очищення, тонізування, зволоження.

Далі нам знадобиться зволожуюча (!) основа під макіяж, або ж можна змішати праймер зі зволожуючим засобом в пропорції 1:1. Наносити потрібно легкими рухами кінчиками пальців, злегка поплескувати. Це називається підготовчий етап і він має кілька переваг:

Макіяж буде більш стійким.

Шкіра почуватиметься комфортно.

Засоби для скульптурування набагато легше розтушувати.

Після основи під макіяж нам знадобиться консилер, за допомогою якого ми замаскуємо темні круги, синці та інші недоліки шкіри. Коли всі недосконалості приховали, можна наносити тональний крем круговими обертами.

Продовжуємо скульптурування шкіри і розповідаємо про основне його правило – все, що потрібно заховати, затемнюємо, а решту – висвітлюємо.

Кремова корекція шкіри має бути двох відтінків – перший на один-два тона світліший за шкіру, а інший на три-чотири темніший. Для того щоб ефект був максимально виражений, мають бути контрастні відтінки.

Світлий відтінок нансимо під очі, вздовж носу, а також по його центру, далі – центр чола і його бокові сторони, підборіддя.

Деякі марки косметики називають світлі відтінки хайлайтером, але для скульптурування підходить тільки хайлайтер, який має в своїй структурі шимер. Також замість спеціальної палетки для скульптурування, можна використати консилер з легкою текстурою або тональний крем. Він має бути світліший ніж базовий. Щоб виділити скули додайте під них консилер – під скулову кисть.

Темний відтінок наносимо на западини щік. Потім, щоб знайти западину під скуловою кистю, покладіть палець в область під зуби, вздовж скули, і там де він провалюється – намалюйте лінію затемнення. Тоді пройдіться по скуловій кисті, під підборіддям і по периметру вашого чола.

ВАЖЛИВО! Якщо лоб низький, то зверху затемняти його не потрібно, бо зробите його візуально ще меншим.

Для того, щоб звузити візуально ніс, нанесіть засіб для корекція з боків, а якщо хочете його трішки “скоротити”, то на кінчик носа.

Щоб його зробити курносим, проведіть темним відтінком невелику лінію в поперек носа.

Далі йде ще один важливий пункт – тушування. Спочатку розтушовуємо світлі відтінки, а потім переходимо до темних, використовуйте спонж. Темні відтінки розтушовуємо горизонтально, а потім злегка вгору.

ВАЖЛИВО! Лінії розтушовуйте не перед собою, а станьте боком до дзеркала, щоб бачити себе зі сторони.

Закріпити ефект, який ви створили до цього, допоможе пудра. Наносити її треба з пухнастою кисточкою, а для об’єму щік не забудьте скористатися рум’янами.

Все, ви готові сяяти.

Share.

Leave A Reply