Як повернутись у робочий ритм після свят: прості поради

0

Святковий період добігає кінця і доволі складно знову відновити звичайний режим. Тому телеграм-канал Почни щось ділимось простими порадами, як після тривалих вихідних знову повернутись у робочий ритм.

Складіть план роботи на короткий проміжок часу
Налаштуватися на робочий лад допоможе складання списку завдань, які необхідно вирішити в перші дні після свят. Так буде простіше не хапатися за все відразу і не впадати в зневіру від «купи справ», яка навалилася і яку, здається, не розгребти.

Переходьте від простого до складного
Якщо ви проводили вихідні дуже емоційно і останні 2-3 дні відпочинку навіть не намагалися налаштовуватися на робочий лад, то в перші робочі дні не беріться за складні завдання, підвищуйте навантаження поступово, не накидайтеся на всі завдання відразу, особливо на складні і трудомісткі.

Сплануйте наступні вихідні або відпустку
Після новорічних свят буде простіше приступити до роботи, якщо запланувати найближчі вихідні або відпустку. Плавно увійти в робочий графік і не засмучуватися, що свята закінчилися, психологічно легше при думці, що, наприклад, через два місяці вас також чекає відпочинок.

Сон
За час свят, ймовірно, у вас збився графік. Тому доведеться знову звикати раніше лягати і раніше вставати.
А поки, замість того, щоб у величезних кількостях споживати кофеїн для боротьби зі сном і втомою, краще ненадовго подрімати, щоб підвищити продуктивність: 19 хвилин сну в обідню перерву дозволяють значно поліпшити швидкість реакції.

Спорт і режим
З постсвятковим синдромом допомагають впоратися контрастний душ, зарядка, піші прогулянки, медитація — ці практики щодня відновлюють сили і енергію. Не варто забувати і про режим харчування. Краще їсти менше, але частіше – через кожні три години. Включіть в денний раціон трав‘яні чаї, фрукти, сухофрукти, шоколад, горіхи.

Share.

Leave A Reply