Як долати стрес: 5 порад від Тіма Кука, Білла Гейтса, Ілона Маска та Джефа Безоза

0

Керівники й управлінці великих компаній переживають важкі моменти, як і всі інші, і в кожного є власні способи боротьби зі складнощами. Тому сьогодні пропонуємо вам ознайомитись із способами, завдяки яким найуспішніші люди світу позбавляються напруження та уникають подальших проблем, повідомляє телеграм-канал Зроби Щось.

Білл Гейтс
Засновнику Microsoft Біллу Гейтсу подобалося читати перед сном. Колись він розповів The Seattle Times, що читає ввечері щонайменше годину, незалежно від того, наскільки пізно.
В інтерв’ю журналу Fortune він заявив, що навчився простіше ставитися до речей у Воррена Баффета. Гейтс радить прибрати усю метушню, тоді зосередитися на потрібному завданні буде значно простіше.

Тім Кук
Генеральний директор Apple Тім Кук радить залишатися позитивним і навчитися позбуватися шуму, із яким доводиться мати справу у житті. Слухати всіх і постійно неймовірно виснажує.
«Сьогодні у світі багато циніків, і ви повинні від них відсторонитися, — сказав він. — Тому що якщо цього не зробити, вони стануть пухлиною у вашому мозку, у вашому мисленні, — і ви почнете думати, що чогось не можете чи що життя — погане».

Ілон Маск
2008 року світова економіка виглядала не дуже добре. Tesla боролася за виживання. Однак Маску вдалося пройти через це й досягти процвітання, приймаючи спокійні, обдумані рішення. На саміті в Дубліні 2013 він пояснив, чому все це пов’язано зі страхом, і що підприємці в Кремнієвій долині просто не бояться зазнати невдачі. «Страх вичерпний, надія — ні. Ми боїмося невдачі, але це не заважає нам пробувати, люди повинні ігнорувати страх, якщо він ірраціональний. І навіть якщо він обґрунтований, і ставки високі, все одно варто продовжувати».

Джеф Безос
«Стрес, перш за все, виникає тому, що ви не вживаєте заходів щодо того, що можете контролювати», — сказав Джеф Безос в одному з інтерв‘ю. «Щойно я ідентифікую проблему, роблю перший телефонний дзвінок, надсилаю перший електронний лист, роблю усе, що потрібно для того, щоб вирішити цю ситуацію. Навіть якщо вона не буде вирішена, сам факт, що ми звертаємося до неї, різко знизить будь-який стрес». Іншими словами, визначте проблему, візьміть її під контроль, та рухайтеся вперед до її вирішення.

Share.

Leave A Reply