Які засоби по догляду не можна використовувати щодня

0

Мережі з косметичними та доглядовими засобами сьогодні настільки розширились, що ми не завжди можемо правильно й доцільно використовувати їх за призначенням. Маркетологи добре постаралися, аби споживачі обрали саме їхні засоби по догляду, а потенційні клієнти частенько зловживають рекомендаціям на етикетках і використовують такі засоби щодня.

Це основна їх помилка, адже є засоби, які потребують не лише періодичного використання, але й консультації з косметологом. 

Про засоби по догляду, які не можна використовувати щодня, розбираємось нижче:

Скраби. Це засоби для очищення шкіри обличчя з спеціальними мікрочастинками в їх складі. Вони забезпечують глибоке очищення шкіри обличчя. Скрабами не рекомендується користуватися щодня, адже вони можуть давати і зворотню дію. Особливо це стосується тих скрабів, які місять великі частинки. При їх регулярному використанні знижується захисна функція шкіри. Важливо, що чим більший розмір таких частинок в скрабі, тим він жорсткіший.

Глина. Біла глина, синя глина, будь-які косметичні засоби, які місять глину, протипоказано використовувати кожного дня. Такий вид засобів для догляду підходить для жирної та пористої шкіри – глина підсушує шкіру. Однак, якщо користуватися щодня засобами з глини, можна значно пересушити шкіру.

Патчі для очей. Як правило, спеціальні патчі для очей чи губ створені з спеціальних матеріалів, які не пропускають повітря. При їх нанесенні створюється так званий парниковий ефект, тобто тканини набрякають, в результаті чого зморшки розгладжуються. Але цей ефект триває всього кілька годин, а якщо використовувати щодня, то ви тоді регулярно не даватимете своїй шкірі дихати.

SOS-засоби -це спеціальні косметичні засоби від прищів та акне, які маскують проблемну шкіру. Вони не призначені для щоденного догляду, адже акне треба лікувати, а не маскувати.

Ретинол – одна з чисельних форм вітаміну А, який використовується в косметології для підтримки здорового вигляду шкіри, лікування вугрової хвороби, зменшення зморшок та призупиняє процеси старіння. Зараз цей препарат активно використовується в антивікових косметичних засобах, однак щодня зловживати кремами (до прикладу) з ретинолом в його складі не рекомендується.

 

 

Share.

Leave A Reply