Чек-лист по догляду за волоссям

0

Догляд за волосся – питання завжди актуальне, оскільки в сучасному світі наше волосся піддається жахливим діям зовнішніх чинників – хлорована вода, забруднене повітря, ультрафіолет, фени та плойки і неправильне харчування. Все це разом поступово послаблює волосини, тому зараз ми підкажемо як правильно доглядати за своїм волоссям.

 

1.Харчування – основа основ. Якщо не годувати себе різною хімією, тоді вам подякує і волосся, і шкіра, і тіло. Плюс завжди гарний настрій. Харчуйтесь різносторонньо та збалансовано, наповнюйте ваш організм корисними вітамінами та мінералами.

2.Підбирайте засоби по догляду відповідно до вашого типу волосся та шкіри. Проконсультуйтесь з фахівцем, який вам порадить професійні шампуні, бальзами, спреї та сироватки, і не піддавайтесь на хитрощі мас-маркету.

3.Слідкуйте, щоб не було посічених кінців. Для цього раз на кілька місяців підстригайте волосся. В ідеалі раз у два місяці, але все залежить від вигляду вашого волосся.

4.Користуйтесь масками, спреями та сироватками для волосся. Дивіться пункт 2.

5.Намагайтеся зменшити використання фенів та плойок. Якщо є можливість не сушити волосся – не сушіть, тільки вирівняйте. Але якщо кожного разу після миття голови і сушити, і вирівнювати, воно вам не подякує. Використовуйте термозахист.

6.Мийте голову два-три рази на тиждень, не більше. Не привчайте волосся до щоденного миття – так воно буде швидше жирніти.

7.Не розчісуйте вологе волосся і не лягайте спати з мокрим. Почекайте, поки висохне. Дивіться пункт 5.

8.Не тріть та не закручуйте волосся в рушнику.

9.Робіть масаж голови.

10.Не зав’язуйте туго волосся. В ідеалі – не зав’язуйте взагалі.

 

Share.

Leave A Reply