Хто проти блондинок: науковий факт про білявих красунь

0

Учені вже давно довели, що IQ у жінок з світлим кольором волосся вищий, ніж в дівчат з іншим відтінком. Окрім того, було досліджено, що саме блондинки найчастіше бувають геніями. То звідки ж тоді пішов цей безглуздий стереотип про блондинок?

А справа вся в одній сатиричній п’єсі, що вийшла в XVIII столітті у Парижі. Постановка мала назву “Les Curiosites de la Foire”, а головна її героїня була саме біловолосою красунею, яка показала себе з не найкращої сторони. У драмі сценаристи виставили головну героїню-білявку дуже нерозумною та й до того ж куртизанкою. П’єса одразу ж набрала шаленої популярності, а відтак і про “нерозумну блондинку” дізнався увесь світ. Саме при таких обставинах в столиці світової моди, а згодом й в усьому світі зародилась безглузда тенденція вважати всіх блондинок дурними.

Такі стереотипи дуже швидко прижилися ще з історичної давнини, але актуальні вони й досі. Саме через це до блондинок не завжди ставляться справедливо, а часто їх навіть дискримінують, вказуючи на низький рівень їхнього інтелекту. Однак вчені та науковці вже давно вивчають це питання. В ході одного з психологічних досліджень 1979 року було доведено, що блондинки не тільки не уступають брюнеткам, шатенкам чи рудим в рівні інтелекту, але й в багатьох випадках навіть переважають.

Дослідження було соціального та психологічного характеру, та проводилося у вигляді опитування серед жінок з різним кольором волосся. Опитування довело не тільки те, що блондинки можуть бути дуже розумними, але й той факт, що серед білявок є набагато більше шансів стати генієм з дуже високим рівнем IQ. Такі спостереження доводять, що жінки з світлим кольором волоссям не анітрішки не дурніші, ніж брюнетки руді чи шатенки.

Тому, годі з нас тенденцій, які нам навіяли ще наші предки. Перш ніж довіряти таким чуткам та штампам, радимо відправитись на хвилинку у минуле і зрозуміти, звідки пішли ці та багато інших необгрунтованих та безпідставних стереотипів.

Share.

Leave A Reply