У вирі творчості

0

Яскрава, сонячна, самобутня, неймовірно життєрадісна та перспективна. На професійній сцені вона із раннього дитинства. Тож за її тендітною спиною безліч концертів, фестивалів, талант-шоу та дуети з відомими українськими артистами. Нині у творчому арсеналі — 5 альбомів, перший із яких випустила ще в 10 років, та два десятки синглів. А незмінна любов до музики і творчих експериментів допомагає із кожним новим треком приємно дивувати прихильників. Про те, на які зміни готова заради кар’єри, лайфхаки щасливого подружнього життя та що рятує від осінньої хандри, — в ексклюзивному інтерв’ю розповідає молода українська співачка MARIETTA.

Цього літа Ви потішили своїх прихильників яскравою та соковитою «Маракуйєю». Чого чекати від Марієтти восени?

Ой, насправді осінь почалась дуже активно: уже майже готові дві пісні. Одна повністю, другу ще трохи доробляємо. Обидві дуже класні, яскраві, мені дуже подобаються. Уже зовсім скоро відбудеться прем’єра пісні «Буду твоя». Вона така романтична, але водночас танцювальна, у ній переплітаються дуже багато ритмів, захопливий хітовий приспів, який, мені здається, «заходить» із першої хвилини (сміється). Думаю, усім дівчатам точно сподобається, а хлопці будуть танцювати під цей трек.

В останніх відеороботах Ви постаєте в незвичних для себе образах. Як ставитеся до експериментів у творчості?

Насправді я постійно експериментую. У мене що не пісня, то зміна стилю музики чи якихось образів — я шукаю себе. Це постійний пошук, пошук того, що мені подобається. Тренди у світі дуже швидко змінюються, а я ще такий серйозний меломан, який слухає різну музику… Тому мені хочеться постійно експериментувати над собою, шукати, чим я можу зацікавити слухача, глядача, тому і виходить щоразу по-різному (сміється).

Слідкуєте лише за трендами в музиці чи й суспільстві загалом? Щось відображається у творчості?

Авжеж, зараз будь-який артист повинен слідкувати за трендами. Тому що за ними всі йдуть і те, що модне, стає популярним. Хочеться і творчість не втрачати, тому стараюся поєднувати й одне, й інше. Якраз у кліпі «Маракуйя» ми використали цікаві ідеї з тік-тока. Зберегли нормальний горизонтальний формат зйомки, але водночас вмонтували оригінальні ефекти… Тож за трендами слідкую, стараюся їх підтримувати. Гадаю, що так буде й надалі.

А от чи готові до кардинальної зміни зовнішності заради кліпу?

Ой, до таких штук на кшталт Брітні Спірс, поголитися налисо, я поки що не готова (сміється). Все-таки вважаю, що все має бути органічно. Якщо людині підходить — тоді варто це робити. А не робити це заради хайпу. Чілочка, яку я підстригла під час зйомок кліпу, мені дуже сподобалася. Раніше така в мене вже була. З цією зачіскою я навіть молодше виглядаю. Щодо перук — взагалі без проблем. Різні цікаві мейки — постійно експериментую. Та й із зачіскою теж можна експериментувати, але все ж не дуже екстравагантно.

Судячи з Вашої сторінки в інстаграмі, Ви ще та мандрівниця! Де вже встигли побувати?

Насправді багато де… Подорожую із самого дитинства і для себе нещодавно вирішила підрахувати кількість країн, у яких була і… вийшло майже 30! Україною активно подорожую, особливо останній рік, адже багато людей зараз не можуть виїжджати за кордон і треба якось себе надихати тим, що є поруч. І насправді була дуже вражена, що можна й тут мандрувати, цікаві місця знаходити, і за кордоном теж ще є багато незвіданого. Ось ми з чоловіком сильно полюбили Азію. Якось вона нам припала до душі своєю атмосферою розслабленості. Любимо туди прилітати й хочемо відкривати собі ці країни. Європу, у принципі, уже об’їздили, хочеться кудись далі…

А що знайшли для себе тут? Які є яскраві туристичні місця в Україні?

Насамперед відкрили дуже багато красивих кар’єрів, каньйонів. До прикладу, Буцький, у Черкасах — там такі неймовірні скелі, наче у Швейцарії. Немов потрапляєш в інший світ. Дуже красивий Коростишівський каньйон. Їздили влітку до друзів автівкою в Запоріжжя — покаталися довкола Хортиці на гіроскутерах, подивилися на цю красу зблизька. Я взагалі обожнюю історію, тому мені надзвичайно цікаво відкривати для себе саме такі місця.

Свого часу Ви вели влог нареченої, а чи не думали над створенням влогу, скажімо, щасливої дружини?

Це хороша ідея, подумаю над цим варіантом (сміється). Я вела свого часу блог нареченої, тому що це було актуально — я сама готувалася до весілля, а це вкрай серйозний процес. У нас підготовка тривала цілий рік, бо хотіли, щоби це було саме так, як хочемо ми. І в цей влог я вклала все, що проживала сама. Тому він вийшов такий цікавий, корисний і веселий. А щодо влогу дружини… Мені здається, сімейне життя трохи буденне, рутинне, але, авжеж, є моменти, які хочеться показувати. А є й такі, які хочеться зберегти лише для себе та рідної людини.

Можливо, в арсеналі все ж таки є якісь лайфхаки щасливого подружнього життя?

На розкидані шкарпетки точно треба закривати очі (сміється). Звісно, хочеться, аби в кожної сімейної пари розподіл обов’язків відбувався не за стереотипами, а все-таки за бажанням одне одному допомагати. У нас, слава Богу, так і є. Коли мені чомусь не хочеться займатися хатніми справами, мій коханий це зробить. Якщо він втомлений — я цим займаюся. У нас немає чіткого поділу, ми все робимо разом. І, звичайно, треба розуміти одне одного — відчувати, коли треба підтримати, що сказати в певний момент. Головне — спілкуватися і розуміти емоції свого партнера.

Дата Вашого одруження була символічною — 8.08.2018. Ви справді вірите в магію чисел?

І на восьмий рік, відколи почали зустрічатися. Насправді я вірю в те, що людину творять різні моменти. Не вірю, що тільки гороскоп впливає на те, якою людина буде в житті. Тут багато аспектів — і числа, і знак Зодіаку, й ім’я, і виховання, і коло спілкування. Нас формує все потрохи. Але в числа я безперечно вірю. Особливо в цифру 8. Це безкінечність. І мені здається, для шлюбу, для сімейного життя вона дуже символічна.

А що дає відчуття внутрішньої гармонії?

Це щастя, коли з рідними людьми все добре, коли вони поруч. Для мене дуже важливо, щоб усі мої рідні відчували себе в безпеці й були щасливими. Тому коли бачу, що всі усміхаються і все йде як треба, — я спокійна.

Осінь, а особливо міжсезоння, зазвичай гнітюча пора — чи є якісь ритуали, які допомагають зберегти в душі відчуття літа?

Думаю, у кожного є якісь особисті речі, які підіймають настрій. Для мене найтепліші моменти, коли я разом із коханим і собаками вдома, вмикаю «Гаррі Поттера», заварюю теплий чай, загортаюся в теплу ковдру і просто переглядаю улюблені серії. Це мені зігріває душу, повертає в дитинство й однозначно тішить. І, звісно, найголовніше для мене — це сім’я. Зустрічі з батьками. Мені завжди здається, що не впасти в депресію можуть допомогти тільки рідні, близькі люди.

 

Розмовляла Наталія ЛОЗОВИК

Share.

Leave A Reply