ТОП-10 романтичних книг, екранізації яких набули популярності у світі

0

Романтичні історії завжди були популярними та затребуваними як серед читачів любовних книг, так і серед глядачів мелодрам. Саме тому журналісти “МІСТА” вирішили об’єднати літературу та кінематограф і зробити добірку з романтичних книг, екранізації яких набули популярності у світі. Про такі загальновідомі шедеври, як “Віднесені Вітром” чи “Джейн Ейр” згадувати не будемо – пропонуємо більш сучасні екранізації.

 

“Щоденник пам’яті”

Роман Ніколаса Спаркса за мотивами реальних подій, який був написаний 1994 року. В основі книги – історія кохання двох людей від років юності і до глибокої старості. Їх розлучили батьки, їх розлучила Друга світова війна, але справжньому коханню немає перешкод. У 2004 році роман успішно екранізували.

“Поспішай кохати”

Ще одна книга відомого письменника Ніколаса Спаркса. Сюжет – історія кохання юнака з заможної та впливової родини та доньки священника, яка хвора на лейкемію. Їм доведеться пройти через багато перешкод, а читачам доведеться пролити немало сліз, але книга того варта. Екранізовано у 2002 році.

“Провина зірок”

Роман американського письменника Джона Гріна. Книга розповідає про дівчину Гейзел, в якої рак щитовидної залози. Вона закохалася в Огастуса Вогтерса – в нього через хворобу ампутували ногу. Історія доводить, що жодна хвороба не перешкода справжньому коханню. Кінострічка за мотивами роману вийшла на екрани у 2014 році.

“Небезпечні зв’язки”

Герої роману французького письменника Шодерло де Ланко вікон де Вальмон та маркіза де Мертей – справжні егоїсти, легко грають на почуттях інших, люблять маніпулювати… До того часу, поки Вальмон не закохується в Аннет. За мотивами роману 1782 року зняли культовий фільм у 1999 році з дещо іншою назвою та сюжетом на сучасний лад – “Жорстокі ігри”.

“P.S. Я кохаю тебе”

Роман написаний ірландською письменницею Сесілією Ахрен. Головна героїня Холлі важко переживає втрату свого коханого Джері Кеннеді. У свій день народження вона отримує лист… від свого покійного чоловіка, де він завчасно придумав, як поетапно повернути до нормального життя дружину. Кожен лист завершується словами “P.S. I love you”. Екранізовано у 2007 році.

“Маленькі жінки”

Роман написаний американською письменницею Луїзи Мей Олкотт та опублікований в 1868-69 рр.. В основі сюжету історія чотирьох сестер Марч. Всі вони різні, у всіх інші інтереси, вподобання та погляди на життя, але їхні історії тісно переплітаються між собою. Довгоочікувана екранізація відбулася у 2019 році.

“Дорогий Джон”

Ще один роман Ніколаса Спаркса, який був опублікований в 2006 році. Головний герой Джон під час літньої відпустки з армійської служби приїжджає додому і зустрічає Саванну, яка обіцяє чекати його з армії та писати листи, однак життя розпоряджається по-іншому… На основі книги у 2010 році вийшов однойменний фільм.

“До зустрічі з тобою”

Книга Джордж Мойєса, яку світ побачив у 2012 році. В основі сюжету молода та яскрава дівчина Лу Кларк, яка в пошуках нової роботи. Вілл Трейнор – хлопець з жахливим характером, який не може ходити через пережите ДТП. В нього немає жаги до життя, поки його доглядальницею не стає Лу. У 2016 році ця історія отримала життя на екранах кінотеатрів світу.

“Найкраще в мені”

“Найкраще в мені” – черговий роман Ніколаса Спаркса, який наробив галасу та був екранізований у 2014 році. Головні герої Доусон та Аманда покохали одне одного в ранньому віці, але як буває в житті – доля розвела їх. Та справжньому коханню час, відстань і навіть сім’я не перешкода.

“Три метри над рівнем неба”

1992 року вийшла перша публікація трилогії італійського письменника Федеріко Моччіа “Три метри над небом”. Вона – зразкова учениця з багатої та впливової сім’ї, він – вуличний хуліган, який днює в кафетеріях, а ночі проводить на своєму мотоциклі, ганяючи містом. Доля зводить їх та миттєво змінює життя обох. Про цю історію знали культовий фільм у 2010 році, який мав неймовірний успіх серед молоді.

Share.

Leave A Reply