ТОП-10 відомих екранізацій Стівена Кінга

0

Інтернет-видання “МІСТО” розпочало рубрику для книголюбів і радить читачам культові книги. Сьогодні це будуть відомі екранізовані твори “короля жахів” Стівена Кінга. Хто не знає, це знаменитий американський письменник, який пише здебільшого в жанрі психологічного хорору, хоча в його доробку є також твори інших жанрів. Серед них:

“Ріта Гейворт та втеча з Шоушенка” – частина збірки “Різні пори року”. Була опублікована 1982 року, а трохи більше десяти років книгу екранізували. Кінострічка визнана найкращим фільмом за версією Internet Movie Database (IMDb). Сюжет – чоловік спланував свою втечу з в’язниці “Шоушенк”, яка реалізовувалась протягом 29 років.


“Зелена миля” — роман 1996 року, був нагороджений нагородою Bram Stoker Awards того ж року. На його основі створений однойменний фільм у 1999 році. Це історія про в’язницю та один з її блоків “Зелена миля”. Якось туди потрапив ув’язнений, який змінив хід історії цієї в’язниці.


“Тіло”. Більшість людей знає це оповідання під назвою “Залишся зі мною”, оскільки саме так назвали стрічку, екранізовану за мотивами оповідання. Це одна із повістей тієї ж збірки “Чотири сезони”.


“Долорес Клейборн”. Роман 1992 року. Неймовірна історія про те, як нещасна жінка убиває свого чоловіка під час сонячного затемнення. Сам письменник присвятив книгу своїй мамі. Роман став лідером в списку бестселерів “Publishers Weekly”.


“Сяйво”. Психологічний трилер та готична література. Був опублікований у 1977 році. В основі сюжету – готель, який окутаний таємницями та загадками. В готелі невідома сила заволодіває чоловіками та хлопчиками – вони втрачають розум, стають непередбачуваними та неконтрольованими.


“1408” – розповідь Кінга, що була опублікована 1992 року в жанрі жахи. Розповідається про письменника, який спеціалізується на містичних романах, однак сам не вірить в те, про що пише. Якось він дізнається, що в одному з номерів відомого готелю всі мешканці загадково помирають. Письменник твердо вирішує поселитися саме в цьому номері – 1408.


“Воно”. Роман у жанрі жахи, вперше опублікований у 1986 році. Згідно сюжетної лінії, це історія нещасливого дитинства сімох дітей, яких переслідує страшна істота, що може приймати будь-яку форму. Найчастіше воно з’являється у вигляді клоуна, який харчується дитячими страхами.


“Кладовище домашніх тварин” – роман у жанрі хорор 1982 року. В головних героїв книги під колесами вантажівки гине кішка. Сім’я хоче поховати кошеня на місцевому кладовищі домашніх тварин. Попри умовляння сусідів обрати інше місце, герої все ж таки роблять по-своєму… І кішка повертається до життя.


“Мізері”. Психологічний трилер був опублікований 18987 року. Розповідь про відомого письменника та його шаленої прихильниці. Одного разу цей письменник потрапляє в автокатастрофу і потрапляє під опіку цієї фанатки-психопатки.


“Імла” – повість 1980 року, є частиною антології “Темні сили”. Події розгортаються в невеликому містечку Бріджтон в штаті Мен. Сюжет розпочинається з нічного буревію, що супроводжується грозою, смерчем та туманом. От тільки туман цей має вбивчу силу, з нього не виходять живими.

Share.

Leave A Reply