Тест-драйв від журналу LIKE: гаряча “вісімка” Audi Q8

0

Технічні дані:

Двигун ‒ 3.0 V6, повний привід

286 кінських сил

Макс. крутний момент, Нм/хв: 600/2250-3250

Максимальна швидкість: 245 км/год

Динаміка від 0-100 км/год, с.: 6,3

Вид пального: Дизель,

Витрата пального в змішаному циклі, л/100 км: 6,6 л.

Audi Q8 — гаряча новинка, що з’явилася на дорогах не лише України, але й світу зовсім нещодавно — влітку минулого року.  Цей кросовер-купе —довгоочікувана відповідь з Інгольштадту на успіх BMW X6 і Mercedes GLE Coupe. Автомобіль покликаний стати новим флагманом німецького бренду, поєднавши в собі елегантність купе, комфорт позашляховика та найновіші технології. Приготувалися? Знайомство обіцяє бути цікавим.

Свіжо, дорого, сучасно — саме так можна охарактеризувати своє перше враження від візуального контакту з величезним Q8. 4,99 метра в довжину і два метри в ширину — кросовер одразу заявляє про себе як представника автоеліти — машину преміум-класу. Оновлена фірмова решітка радіатора Singleframe, яка, до речі, тепер є відмінною рисою всіх нових моделей Q, додає йому дещо хижого, навіть агресивного вигляду. Завдяки їй обличчя нового Audi не сплутаєш з іншими. Автомобілі довкола одразу починають видаватися «сірою масою» — безнадійно відсталими від життя. Q8 впевнено стоїть на своїх чотирьох. Від 22-дюймових дисків та шин з профілем 40 просто не відірвати очей.

Тож з неабияким інтересом переміщуємося в салон. Тут Audi також тримає марку: надсучасний дизайн і очікувано висока якість оздоблювальних матеріалів — шкіри та глянцевого пластику. Якщо б треба було визначити характер цього автомобіля одним словом, це був би комфорт. У салоні зручно й тихо. Незважаючи на розмір коліс, їхнього шуму зовсім не чути, зокрема й завдяки двошаровому склу безрамних вікон. Спереду та ззаду достатньо місця. Характерний для купе скіс даху абсолютно не відчувається навіть при зрості вище середнього. В авто 5 повноцінних місць, сидіння широкі, глибокі, зручні для далеких і близьких подорожей. Комфорту додає 4-зонний «клімат», 3-ступеневий підігрів сидінь, функція масажу. Величезний багажник (об’ємом 605 л.) дозволяє не обмежувати себе в кількості валіз та сумок. Авто вміє галантно присідати при завантаженні. Крім того, в багажнику заховано запасне колесо та сабвуфер.

Опинившись за кермом Q8 вперше, доведеться напружити мізки. Тому що другим словом, яким би ми описали це авто, буде технологічність. Воно нашпиговане передовими технологіями, функціями та опціями, з якими, як з новим телефоном, треба спершу розібратися та звикнути до його можливостей. Ідеальна ергономіка та цифрові дисплеї створюють атмосферу в салоні Audi. Дизайн середньої консолі зосереджується навколо нової інтерактивної системи MMI Touch. Верхній, основний 10,1-дюймовий дисплей контролює основні функції, такі як супутникова навігація, налаштування автомобіля і підключення телефона, тоді як нижній 8,6-дюймовий — найбільш вживані функції: клімат, аудіо та обігрів сидінь. Стандартний 12,3-дюймовий цифровий циферблат Audi Cockpit також замінює традиційні аналогові прилади та пропонує можливість розгорнути навігаційну карту на весь екран.

Отож, майже без фізичних кнопок, легким доторком до сенсорів можна керувати опціями Audi, а мультимедіа — навіть голосом. Машина може за командою водія знайти найближчу заправку чи ресторан — достатньо її про це попросити.

Q8 чудово керується. Його реакції швидкі та точні як для авто такого класу. Світ Audi — ділові зустрічі та поїздки на відпочинок. Якщо змусити його перейти в спорт-режим, кермо стає «важчим», авто перелаштовується, але стартує не надто охоче. При натисканні педалі акселератора відчувається  неспішна пауза, і лише тоді Audi починає набирати обертів, показуючи силу свого двигуна. Дизельний V6 розганяє 2,2-тонний кросовер до 100 км/год за 6,3 с. Мчати стрімголов на цьому статусному авто? Куди? Для чого? Зрештою, Q8 створювали не для гонок на треку. І, якщо чесно, то й на справжнє бездоріжжя ніхто на цьому красунчику не поїде. Максимальне завдання — здолати засніжену дорогу до гірськолижного курорту чи ґрунтовий під’їзд до заміського будинку. Для цих потреб його можливостей аж задосить. Серед семи різних режимів водіння, які змінюють налаштування підвіски та керованість, є навіть окремий режим їзди по бездоріжжю. Пневматична підвіска легко піднімає кузов та дає 254 мм кліренсу, повний привід не боїться перешкод. До того ж водію активно допомагають безліч електронних асистентів.

Q8 створений для комфорту. Він має що запропонувати фанатам марки: передові технології, стильний кузов, висококласний салон. Тож той, хто цінує ці якості та спроможний за них заплатити, не буде розчарований цим чудом сучасної техніки.

Мінуси:

  • заминка при різкому старті;
  • немала ціна.

Плюси:

  • ультрасучасний дизайн;
  • комфортна їзда;
  • технологічність.
Share.

Leave A Reply