«СІМ ЖИТТІВ ЖІНКИ»

0

Вона переконана: справжня жінка повинна усе в житті робити з натхненням, вносити у все особливий сакральний сенс. А ще не забувати любити себе кохану і вдало поєднувати одразу сім ролей – Господині, Коханки, Партнера, Жінки, Музи, Творця свого життя та Божественної душі. Свій особливий рецепт щастя відома артистка і телеведуча Ольга ГОРБАЧОВА втілила в неординарному творчому проекті, з яким кілька місяців тому мандрувала Україною. Про те, як знайти внутрішню гармонію, пробудити у собі творчу і сексуальну енергію та про секрети успішної жінки – читайте в ексклюзивному інтерв’ю журналу «Like».

Олю, Вас знають як відому співачку й артистку, але до Івано-Франківська Ви приїжджалили у доволі незвичному амплуа лектора, та ще й привезли із собою «Сім життів жінки». Що це за проект?

Це проект, який я маю зробити не як артистка, а як жінка. Є речі, про які ти не думаєш, що це твоя робота і яка тобі буде з цього користь. Є речі, які ти маєш робити, тому що не можеш їх не робити. Просто шукала гарний привід зустрітися з красивими жінками.

 

– Як взагалі виникла ідея цього проекту? І чому Ви взялися шукати ці ролі для себе і вдосконалюватися у них?

Ідея виникла з бажання поділитися з жінками тими знаннями, які я отримала від своїх майстрів жіночого розвитку і за допомогою яких нам вдалося знову об’єднати родину. Це старі знання про сім енергетичних центрів людини, проте ми їх інтерпретували відповідно до жіночих завдань в кожному з цих центрів, ролей чи життів жінки. Формат фотовиставки плюс лекції та нагода зустрічатись у чудових музеях дають нам можливість пропрацювати цю тему і емоційно, й чуттєво.

 

– Ось так зуміли поєднати багато різних іпостасей, а які є найважливішими у житті жінки?

Ну, таких нема. Для жінки важлива кожна деталь. Звісно, що неможливо бути у кожному з цих життів неперевершеною, проте треба завжди дбати про баланс: не залишати себе без уваги до самої себе, без кохання, не залишати чоловіка, дітей, мати свою справу. Все ж таки зараз жінки поділяються на дві категорії – або ті, які зовсім не знають, як свою унікальність реалізувати у справі свого життя, або ті, які стільки працюють, що в них ніякої енергії нема для родини чи хоча б для того, аби закохати в себе чоловіка. І хоча жінка і розумна, і гарна, але тут йдеться про енергії, розумієте?

1– Чи під силу взагалі будь-якій жінці реалізувати себе одразу у всіх семи основних ролях? Як це вдалося особисто Вам?

Цей процес, на жаль або на щастя, ніколи не може бути завершеним. Якщо ви щось з жіночих обов’язків занедбали і закинули на довгий час, то порушується весь життєвий баланс. Як з лікуванням — якщо лікування потрібне печінці, це означає, що допомоги потребує весь організм. Так і з життям жінки — потрібно приділяти увагу всім аспектам себе самої, свого тіла, своєї душі та своїх почуттів. Я вчилась цьому і раніше, а зараз під час проекту ніби вже складаю серйозний іспит та перевіряю, чи все добре роблю сама з того, чому навчаю.

 

– Як усе встигаєте – творити, берегти спокій та злагоду у сім’ї, бути музою для коханого чоловіка і чудовою мамою для донечки, як знаходите на все це час?

 

Неможливо все встигати, проте я вирішила, що головне для мене не кількість, а якість цього часу. Зараз вже маю дві донечки і другий шанс бути з тим самим чоловіком після нашого розлучення. Тож всі дива і помилки в моєму особистому житті багато чому мене навчили, а саме – змінити пріоритети: переставити роботу на четверте місце, себе та самовдосконалення на перше, чоловіка на друге і дітей на третє.

 

Звичайно, двогодинну лекцію важко втиснути у короткий формат запитань і відповідей, але все ж кожна із семи ролей має якусь одну або декілька головних тез – можете їх перелічити?

2В усіх життях жінки найважливіше будь-що робити натхненно. В житті Господині натхненно прибирати і розуміти, що прибираєте бруд не тільки з домівок, але й з думок, робите свій життєвий шлях гладким, коли прасуєте білизну, прибираєте ілюзії з очей, коли витираєте пил, і таке інше. В житті Коханки ви маєте ставити себе і свої бажання на перший план, добре їх знати і задовольняти. В житті Партнера ви взаємодієте зі світом через справу свого життя. Життя Дружини, Матері, Подруги маємо наповнювати якісними, теплими стосунками, що йдуть від серця. В житті Музи повинні творити, аби надихати світ своєю творчістю. Як Творець свого життя мусимо постійно розвивати свою жіночу інтуїцію, бо то нам підказки від Бога. І наше сьоме життя Божественної душі – то наша спроба бути в контакті зі своєю унікальністю, аби зіграти свою унікальну роль у цьому світі.

 

Яка із ролей Вам найближча, а з якою довго не вдавалося впоратися?

 

У мене дуже добре розвинена Муза і Партнер, тому я власне досягла успіху у творчості, проте зазнала поразки в особистому житті. Я вчилася останніми роками бути і Дружиною, і Господинею, і просто вчилась кохати. Зараз вчуся уважно ставитись до себе, тобто вдосконалюю своє життя Коханки, і контактувати з задоволеннями, бо дуже звикла жити словом «треба», а не «хочу».

3

– Коли говорять про Господиню, перше, що спадає на думку, – це домогосподарка у бігудях і поплямленому фартуху. У Вас це первісна жінка – чому так?

 

Наша енергія, потрібна для ведення господарства, ховається саме в наших природних інстинктах. Дика жінка, яка живе в кожній із нас, – це неймовірна сила, сила нашого роду, яку ми маємо пробуджувати у природі, в контакті зі стихіями, та й просто наодинці, увімкнувши барабанну музику та дозволивши собі дикі танці. Ми виснажені домашньою працею, бо забули, як брати енергію від землі!

 

– Якщо із роллю Господині все зрозуміло, то от Коханкою мало яка жінка себе назве. Чому саме таке амплуа для однієї з ролей?

 

Це стереотипна асоціація, проте це вдале слово, аби охарактеризувати не подругу свого чоловіка, а саму себе, яка кохає те, що вона робить, з ким вона це робить, як вона це робить. Таке амплуа нам дуже потрібне, аби зберегти пристрасть у шлюбі і не втратити своєї жіночої сексуальної енергії.

 

– Ви людина творча, і знають Вас передовсім як успішну артистку – тут допомагають секрети Музи чи Творця?

4

Муза – це перший етап творчості, на якому наші творіння можуть бути знецінені через залежність від думки інших. Тут важливо не боятись пробувати. Сам творчий  імпульс зароджується ще в Коханці, і наша сексуальна енергія підіймає його аж у нашу голову,  у Творця, де народжуються творіння, продиктовані, як кажуть, згори. Проте в такий стан чистої творчості я поки що потрапляю зрідка, і пишу пісні, вірші чи блоги переважно з Музи. Але декілька моїх творів, знаю точно, були написані з вічності.

 

– Є універсальна інструкція, як реалізувати себе, чи тут кожна жінка має знайти свій шлях?

 

Кожна жінка має, насамперед, дуже добре себе знати і вміти робити саму себе щасливою, тоді вона змінює весь світ.

 

– Якщо вдається віднайти себе хоч і не у всіх, а бодай у декількох ролях, – це справді допомагає у житті?

5В житті допомагає все, що хоча б на хвилину робить вас гармонійною та щасливою. Я не можу вас переконати в цьому через свій досвід, ви маєте пройти свій шлях, проте я намагаюсь, як можу, допомагати інформативно. Власне, мій наступний крок — це жіночий фестиваль “Сонце”, з яким я приїду вже за кілька місяців до Івано-Франківська. На “Сонці” цілий день виступатимуть з лекціями майстри, які допомагали мені пізнати себе та зберегти шлюб, а ввечері я покажу свій дуже гарний і жіночний концерт!

 

– Ну, і насамкінець – з чого порадите розпочати нелегкий пошук жіночого щастя?

 

З того, аби взяти відповідальність за щастя на себе, вдосконалити і виправити в собі те, що можна. І припинити звинувачувати у своїх нещастях інших.

 

Розмову вела Наталія ЛОЗОВИК

Share.

Leave A Reply