Сумна, але багата: осінь в Івано-Франківську

0

Чули, мабуть, приказку, що весна бідна, але весела? Осінь же в свою чергу є повною її протилежністю, дивлячись не тільки на погоду, не тільки по температурі повітря, а й по внутрішньому і матеріальному стані. Здивовані? Але це так.  Якщо весна весела, але бідна, то осінь сумна, але багата.

Сумна. Осіння хандра, депресія, стрес через зміну погоди, перехід на новий час, дощові дні, сірі будні… Все це спочатку нагадує “Туманний Альбіон”, але така вже у нас осінь. Злегка депресивна, задумана, та, що вічно змерзає, та, яку треба зігрівати теплим чаєм і затишним пледом.

Багата. Незважаючи на всю сірість осінньої буденності ми не можемо не насолоджуватись багатством, яке нам дає осінь. Неймовірні краєвиди, захоплюючі пейзажі, надзвичайні картини осіннього парку… Таким і є наше місто Івано-Франківськ. Красиве і замріяне.

Жовтогарячими листками осіннього Франківська обпікає погляд, бо такою красою не можеш припинити милуватися. Вони кружляють у своєму чарівному танку під назвою осінь, не дивлячись навколо, не помічаючи нікого, і тільки коли один з них відстає від натовпу, ти йдеш і підіймаєш той листок. Звичайнісінькій листочок з дерева… Але скільки емоцій… Скільки вражень. Такий красивий.

А ти стоїш… Заворожений і щасливий. Щасливий, що живеш в такому чарівному місті, щасливий, що твоє місто змінює свої барви з швидкістю зміни сезонів, щасливий, що бачиш таку прекрасну осінь.

Франківськ восени по-справжньому особливий, неймовірний. З кожної кав’ярні чути аромат запашної кави та свіжої випічки. В кожному вікні бачиш закохану пару, яка повільно попиває гарячий зігріваючий чай. В тому ж парку можна знайти любителів почитати художню літературу і заглибитись у світ книги. Це якщо погода дозволяє. Якщо погода не згодна з цим, книгу доводиться читати вдома, чи в тій же кав’ярні… Або переглядати улюблений журнал в затишному домі біля каміну… Милуватися світлинами з глянцевих сторінок та захоплюватись прочитаним… Або дивитися улюблений фільм…

Або гуляти осіннім парком…Або казковою стометрівкою… Варіанти є… Головне не загубитися в них і дозволити осінньому Франківську повністю заполонити тебе своєю красою. Бо ж славне місто Станиславів має що показати… Осінь допоможе…

Share.

Leave A Reply