Створюємо сімейні традиції разом

0

Ніщо так не запам’ятовується з різдвяних свят більше ніж сімейні традиції. В кожної родини є свої традиції, які відрізняють їх від інших та роблять кожне свято по-справжньому особливим.

Якщо у вас ще немає своїх власних сімейних традицій або ви хочете внести в новорічне свято трохи новизни й казковості, тоді саме час разом з нами створювати сімейні традиції. Пропонуємо вам рекомендації, які допоможуть створити свої власні сімейні традиції та влаштувати атмосферу неймовірного свята у вашому домі.

Час, коли всі дивились новорічні концерти та телепередачі вже давно відійшли у минуле. Якщо так робили ваші батьки, це зовсім не означає, що й ви повинні теж проводити святкові дні за екраном телевізора чи монітора.

Зберіться всі разом за святковим столом, забудьте про всі образи та помилки минулого. Придбайте парадний різдвяний сервіз спеціально для новорічних та різдвяних свят. Фішка в тому, що діставати його з шафи треба всього один раз в році якраз для різдвяного вечора. Разом продумайте святкове меню, в яке входитимуть страви, які до смаку кожному члену вашої родини. Важливо, щоб це саме меню з незначними змінами повторювалось щороку в новорічну чи різдвяну ніч. Саме тому рекомендуємо включати до святкового столу такі страви, які будуть особливими для всієї сім’ї і які завжди будуть асоціюватись саме з Новим роком. Можна почерпнути зі світу ідеї: одна країна – одна ідея для новорічного столу.

Готуватися до свят потрібно разом і рівномірно розподілити обов’язки між всіма членами сім’ї. Але таке важливе завдання як прикрашати будинок та ялинку треба обов’язково робити разом, бажано під різдвяну музику. Це додасть особливої атмосфери затишку та відчуття справжнього свята в будинку.

Що ж стосується традицій в інші пори року, придумайте заняття, яке прийдеться до душі кожному з членів вашої сім’ї. Це може бути змагання з шахів чи інша настільна гра. Нехай це буде щось дуже звичайне – разом ви зможете зробити просту річ особливою.

Знайдіть заняття, яке один раз в тиждень зможе вас об’єднати – сімейний пікнік в неділю, або разом подивитися фільм суботнім вечором. Якщо раз в тиждень занадто часто, тоді оберіть один день в тиждень.

Дізнайтесь, яким бачить вихідні кожен з членів вашої родини – теплі сімейні вікенди вдома чи шумні заходи. Якщо смаки співпадають – перетворіть це у власну традицію.

Зробіть для своєї традиції випробувальний термін. Якщо бачите, що це не ваше, змініть її на іншу, але строго дотримуйтесь. Не дозволяйте життєвим негараздам чи справам на роботі зашкодити вашій сімейній вечері або спільному перегляду фільму. Так ви дасте зрозуміти іншим, що у вас сімейні цінності на першому місці, і в такі дні навіть ніхто не буде турбувати вас.   І головне – не забувайте робити спільні сімейні фото. В далекому майбутньому переглядаючи ці світлини, ви зможете на хвильку поринути у свої спогади і пережити всі ті емоції знову.

Share.

Leave A Reply