Пікап! Як розпізнати? Протидія маніпуляціям

0

Якщо в інтернет-пошуку ввести слово «пікап», він видасть «море» курсів про те, як спокушати жінок та ними маніпулювати. Думаєте, ця тема вас не стосується? Адже вам давно не 20, ви вже маєте досвід у стосунках і на таке ніколи не «поведетесь». Забудьте стереотип, що пікапер — це молодий юнак, який заграє до дівчини, бо хоче на першому ж побаченні затягнути її в ліжко. Хоча, звісно, трапляється й таке. Їхньою жертвою може стати кожна, а реалізовану та фінансово незалежну, у якої є ВСЕ, маніпулятори розцінюють як приз із призів. Для них такі це 10 з 10! Не дивуйтеся: оцінюючи жінок, пікапери застосовують власну градацію за 10-бальною шкалою, де 1 — це студентка з районного центру, а 10 — це директорка успішної компанії, з квартирою, машиною та кругленькою сумою на рахунку.

Одружені жінки також не застраховані від того, щоби не потрапити на гачок маніпулятора. Адже їх можна шантажувати, погрожуючи розповісти про роман чоловікові. У реальності є чимало історій жінок, яких пікапери оцінюють на «10-ку». Зазвичай усі вони закінчуються однаково: за кілька місяців стосунків вона «добровільно» переписує на нього житло, авто та інші матеріальні цінності, а потім залишається з розбитим серцем та підірваною самооцінкою.

Як таке може трапитися, що високоінтелектуальна жінка, якій підпорядковується колектив зі 100 працівників, потрапляє на гачок пікапера? Усе просто. Маніпулятори застосовують для впливу спеціальні техніки, які вивчають на курсах, а тоді відпрацьовують на жінках. Сьогодні ми розглянемо найпоширеніші з них, знаючи про які, ви з легкістю розпізнаєте такого чоловіка та зможете викинути його зі свого життя назавжди.

Один з основних інструментів пікапера — сюрпризи, нестандартні вчинки, від яких у його пасії «зносить дах». Це може бути дуже незвичайне знайомство або вчинок уже на етапі стосунків, від якого перехоплює подих. Так створюється ілюзія повної ідилії, наче ви знайомі все життя або зустрічалися в минулому. Він закінчує ваші речення. Ви починаєте його. Ви починаєте вірити, що ви «спорідненні душі», він — ідеал, та ваша половинка, яку ви загубили під час перероджень.

Ваші УСВІДОМЛЕНІ дії: намагайтеся краще пізнати людину. Не варто пірнати в стосунки з головою й у ліжко на першому-другому побаченні. Справжній чоловік буде цінувати вашу важкодоступність. Пам’ятайте, що скоріш за все знайомство є неочікуваним тільки для вас. Ця «споріднена» душа вже давно за вами спостерігає та дізналася про ваші уподобання через соцмережі. Щоби зблизитися, він вдає, що цікавиться тим, що й ви. А знаєте, чому ви відчули таку неймовірну легкість під час розмов, наче спілкувалися з давнім другом? Можливо, до вас була застосована ще одна техніка пікапу — «ЗОЛОТА куля». Усе, що потрібно для її виконання, — це уявити людину, з якою потрібно встановити взаємозв’язок, зробити візуалізацію себе всередині цієї людини, ніби кілька хвилин прожити у її тілі. Побачити світ її очима. Уявити, що вона думає, що бачить, як сидить, у що вдягнена, навіть подихати з нею. Після цього в опонента, якого ви раніше ніколи не знали, одразу складуться з вами довірливі і дружні стосунки.

Ця «чудо»-техніка не така безневинна. Так, ймовірніше за все вона подіє і ви доб’єтеся бажаного, проте в цієї людини на вас виникне «алергія». З часом вона не захоче ні бачитися з вами, ні спілкуватися. Чому? Тут усе просто: ви діяли проти її волі, тому вона навіть не зможе пояснити чому, але буде відчувати щодо вас щось дуже неприємне, огиду.

Ваші УСВІДОМЛЕНІ дії: не поспішайте з висновками про нового знайомого. Пам’ятайте: час і дії є найкращою перевіркою.

Тіло-довіра. Пікапер, ніби ненароком, буде торкатися до вас уже на першому побаченні. На підсвідомому рівні дотик — щось дуже інтимне, близьке. У такий спосіб людина «входить» у ваш особистий простір. Після цього сексуальний контакт може відбутися значно швидше, ніж ви цього очікували, адже ви вже дозволили йому «увійти».

Ваші УСВІДОМЛЕНІ дії: так, вам не здалося, він торкається до вас! Це порушення ваших особистих кордонів! Не бійтеся сказати про це.

Також до надшвидкого сексу з пікапером вас може підштовхнути техніка «КОКОН»: зосереджуючи всю свою увагу на жінці, він абстрагується від усього. Постійно дивиться в очі, не відводячи погляду й у цей час описує їй стан «кокона». Наприклад: «У мене зараз таке відчуття, що ми з тобою в коконі (на острові, на хмаринці тощо), а поряд немає нікого й нічого». Його голос спокійний, монотонний. Під час усієї техніки маніпулятор у всіх подробицях уявляє, як він займається з вами сексом. Тобто він говорить про одне, а думає інше. Ви починаєте неочікувано для себе збуджуватися, ваші зіниці розширюються, і за цими ознаками пікапер розуміє, що все спрацювало: ви в «коконі».

Ваші УСВІДОМЛЕНІ дії: зробіть щось різко й неочікувано. Як варіант — підіть «припудрити носик».
Не-ігнор — плюс-мінус одночасно, знецінення, «американський» комплімент, порівняння з кимось (наприклад, з колишньою). Усі ці техніки робляться тільки з однією метою — понизити самооцінку. Пікапер часто демонструє відсутність інтересу до красивої жінки. Робить двозначні компліменти: «У тебе такі гарні вії. Напевно, не справжні?», «У тебе такі красиві ноги, було б класно ще й попу підкачати», «Смачний борщ, але буряка трохи замало», «Ти в мене така красунька, але така дурненька». Часто це спонукає жінку старатися з усіх сил сподобатися такому чоловікові, щоб усе більше й більше «відповідати» його критеріям. Ставлячи його вище від себе, вона опиняється на «гачку» залежності. Тобто жінка реально починає думати, що їй дуже пощастило з коханим, хорошим, красивим та ін., і що вона його не достойна.
Ваші УСВІДОМЛЕНІ дії: вмійте постояти за себе, відповісти «на його мові».

На «комплімент» щодо вашої зовнішності скажіть: «Ти такий милий із животиком, як ведмедик. Він у тебе від пива чи це вже вікове?»

«Ближче-дальше». У пікаперів і тут своя шкала. «Ближче», на 100 %, — це ідеальні стосунки, «дальше», на 0 %, — це ігнор, розрив. Його завдання «грати» емоціями жінки, показувати зацікавленість та байдужість, катаючи її, як на гірках. Сьогодні він такий хороший, на 50 %: компліменти, піклування, 100 смс на день і под. Завтра ще кращий — уважний на 80 %, а наступного дня, без причин, без пояснень, раптом -20 % — він не дзвонить, не може зустрітися.

Ще один улюблений прийомчик маніпуляторів — тримати жінку в напрузі завдяки постійній невизначеності. То він каже: «Так хочу бути з тобою завжди», розповідає, як ви вже дітей хрестите, то: «Я не знаю, це так серйозно! Це ж на все життя! Я так до цього серйозно ставлюся, а якщо ти не та?»

У стосунках із пікапером ви можете помітити дуже незвичну річ. Він постійно спізнюється, обманює, ви не можете ні в чому покластися на нього. Затримуючись кожного разу, він заставляє вас думати про нього й тільки про нього. Ну про що вам ще думати, якщо домовилися зустрітись о другій, уже дев’ята, а він уже сьому годину поспіль відписує: «Кохана, я вже їду. Ось поміняю колесо, і я в тебе». Коли ж нарешті приходить, засипає вас компліментами й жартами, обеззброює усмішкою. А якщо ви невдоволені, «вмикає» різке «дальше». У такий спосіб він вчить вас поводитися так, як йому потрібно.

«Голка». А якщо ви вже не витримуєте й у вас істерика, або ви знайшли в собі сили відправити його далеко й надовго, тоді він включає важку артилерію, так звану «голку». Коли пікапер бачить, що пахне смаленим, він робить максимальне зближення, на 90–100 %, дуже детально «будує» плани на майбутнє, обговорює мало чи не кожний день вашого майбутнього. І раптом — зникає. Без пояснень. Без зв’язку. Навіть на кілька днів. Жінка не знає, що думати, аналізує всі стосунки від початку й починає звинувачувати себе. «Усе ж було ідеально, напевно, я щось не так зробила…», — думає вона. А він з’являється так само несподівано, ніби нічого не трапилося, з банальними й часто неправдоподібними поясненнями.
Ваші УСВІДОМЛЕНІ дії: Сказати собі СТОП— Я ЦІННА!

Тепер, ви розумієте, що пікап — це набагато більше, ніж просто зваблення, секс на одну ніч. Для жінок стосунки з маніпулятором обертаються травмованою психікою, яку потрібно буде «лікувати» значно довше, ніж тривав сам роман. Пам’ятайте: такі чоловіки відсутні у вашому житті тільки тоді, коли ви любите й цінуєте себе!

Share.

Leave A Reply