Поради для вдалої фотосесії від фотографа Галини Литвинюк

0

Отже, ви вирішили, що хочете запам’ятати себе саме такими, якими ви є зараз. А ніщо так ефективно не зберігає мить, як фотографія. Я дам вам кілька порад, які допоможуть зробити спогади неймовірними. Рушаймо!


Вибір фотографа
Фотографію поділяють на жанри: портрет, натюрморт, краєвид (пейзаж), архітектура, репортаж, жанрова зйомка, інтер’єрна, ню, авангард, рекламна фотографія, нічна фотографія. Тому важливо, аби ви розуміли, у якому саме жанрі хочете закарбувати свої спогади. А визначивши жанрові потреби, раджу шукати вузьких спеціалістів, які зроблять фото ідеальними відповідно до них. Як немає одного лікаря, який лікує усі захворювання, так і немає фотографа, який працює у всіх жанрах. Якщо хтось стверджує, що вміє все, то скоріш за все, не вміє нічого.

Вибір стилістики фото
Це практично ключова порада, адже результат фотографії буде залежати від поставлених цілей, які ви будете втілювати на фотосесії. Різноманіття сучасних стилів дає змогу обрати найкращий варіант, який відкриє вас світові так, як хочете цього ви.

Тримайте кілька стилістичних ідей:
Ретро. Модне вбрання минулих років, старовинні меблі і раритетний транспорт як атрибути зйомки.
Гламур. Втілити в життя вишуканий образ світської дами або кавалера допомагають дорогі шати й аксесуари, розкішні деталі інтер’єру, вечірні макіяж і зачіска.
Треш. Як антипод гламурного стилю, він демонструє моделей із розпатланим волоссям, недбалим макіяжем і в неохайному одязі.
Прованс. Головний акцент роблять на простоту й жіночність, уособленням яких є повітряні тканини в одязі та інтер’єрі в поєднанні зі спокійними тонами.
Бохо. Одяг оверсайз, багато біжутерії, стильні сумки й капелюхи передають творчий характер тих, хто замовляє таку фотозйомку.
Етно. Залежно від національності, яку ви хочете представляти на фото, мають бути підібрані традиційні костюми з етнічними мотивами.
Хіпі. Передати дух свободи, притаманний цьому стилю, можна за допомогою натуральних матеріалів, квіткових мотивів, пацифістської символіки на елементах одягу.
Pin up. Образ спокусливої красуні «з плакату» створюють за допомогою насиченого мейк-апу, зокрема, червоної помади й чорних стрілок, коротких суконь із яскравими принтами, стрічок і бантів.
Ню. Результатом еротичної фотосесії стають максимально чуттєві естетичні знімки, що демонструють красу оголеного тіла.


Еко. Модну тенденцію з орієнтацією на все натуральне реалізують на фотосесії завдяки розміщенню в кадрі флористичних композицій, створення декору з натуральних матеріалів, підбору одягу в спокійних відтінках.
Готика. Тут домінантним кольором в одязі є чорний, який може бути розбавлений червоними відтінками, а серед аксесуарів обирають металеві прикраси з черепами, браслети із шипами тощо.
Гранж. Стиль поєднує в собі непоєднуване: у ньому використовують переважно темні кольори, потерті джинси й майки, масивне взуття, у тому числі й до суконь.
Вестерн. Ковбойська атрибутика на знімках відображає волелюбний дух мешканців диких прерій і притаманну їм спрагу пригод.
Фентезі. Дає можливість на час фотозйомки перевтілитися в казкового ельфа, мага або чарівницю.
Індустріальний. Як локацію для такої фотосесії потрібно вибирати стіни з графіті, залізничні мости, промислові об’єкти.
Нуар. Фотографії в цьому специфічному і складному стилі традиційно виконуються в чорно-білій гамі.
Вінтаж. Для фотозйомки в такому стилі підбирають речі півстолітньої давнини, ніби з бабусиної скрині.
Гангстерський. Його незмінні атрибути — костюми-трійки й капелюхи для чоловіків, а для жінок — коктейльні сукні з хутровими накидками й мініатюрні капелюшки.
Вибір стилю фотосесії — це не тільки зовнішній вигляд. Насамперед — це настрій, шкала емоцій, які потрібно зобразити. У кожному з них є своя відповідна гама вражень. Тому, аби бути більш впевненим, варто вивчити фото інших людей, які вже мали фотосесію в такому стилі.

Вибір місця фотосесії
Локацію варто вибирати, з огляду на стиль фотосесії.


Подбайте про свій емоційний стан
Фотосесія для фотографа — це робота, а для клієнта — час відпочинку й насолоди. Тож пам’ятайте про це й обов’язково застосовуйте. Відпочивайте й насолоджуйтеся — тоді кадри вийдуть максимально позитивними.

Не спізнюйся
Гадаю, що тут доповнення не потрібні, бо й так очевидно, що запорука чудових світлин — це взаємоповага. Кращий прояв поваги між фотографом і моделлю — це цінувати час одне одного.
Яскравих вам образів і лише вдалих фотосесій!

Share.

Leave A Reply