Ольга Горбачова: “Щастя бути жінкою”

0
Чоловік, діти, домашні клопоти, робота… І так щодня, щотижня і щомісяця. У цій постійній круговерті так легко загубити себе, втратити свою внутрішню силу і таке й без того крихке щастя. Зберегти внутрішню гармонію може лише справжня жінка. А як при цьому бути ще й успішною, точно знає відома артистка і телеведуча Ольга Горбачова.
Уже два роки вона мандрує країною, аби навчити представниць прекрасної статі розуміти себе та бути щасливими. Цього разу Ольга ділилася секретами із учасницями «Клубу успішної леді». І, звісно, приберегла декілька для читачів «Like».

 

Олю, Ви приїхали до Івано-Франківська на відкриття «Клубу успішної леді», чому підтримали цей проект? Чим він взагалі є для Вас?
Я підтримую усі проекти, де жінки збираються і діляться коханням. Знаючи жінок, я впевнена, що вони не будуть тут «малювати» бізнес-стратегії, хоча це так само не завадить сучасній жінці. Але все-таки, перш за все вони будуть навчатися мистецтву бути Жінкою. Ми були позбавлені цих знань, нас не навчали любити, цінувати, підтримувати… Нас навчали гарно працювати і гарно вчитися. І ось це якесь перенавантаження на соціальному й інтелектуальному рівнях відрізало нам контакт зі своєю чуттєвістю, зі вмінням правильно висловлювати свої емоції, пов’язані з глибокими почуттями, і відрізало нас від вміння усвідомлювати свою унікальність, розуміти свою цінність, користуватися тим, з чим ми прийшли в цей світ. Ніхто ж із нас не приходить, як кажуть, голим у світ в контексті особливих якостей, правда ж? 
А яка ж вона, успішна жінка?
Для когось бути успішною — це вдало вийти заміж, для когось — побудувати кар’єру, для когось — щоб діти були здорові, для когось — це мати гарнішу сукню, ніж у подруги. Знаєте, тут стільки вимірів успішності… Для когось Памела Андерсон успішна, а для іншої — Мати Тереза, і це зовсім інші жіночі місії, різні вібрації, різні енергії. Для мене бути успішною — це все-таки бути щасливою. При тому, що була успішною, я колись почувалася дуже нещасною. А зараз із тим самим чоловіком, дітьми та набором якостей і успіхом я — інша людина. Але, напевне, я не залишилась та ж сама, я згадала себе, розібралася, яка я, чого я хочу.
То «успішна» — це синонім до «щаслива»?
Ні, мені здається взагалі це антоніми в сучасному суспільстві. – Чому ж тоді так стається? Чому дуже часто жінки ніби й успішні, але нещасні? Тому, що поставили успіх на перше місце у своїх цінностях і пріоритетах, а це дуже по-чоловічому. Я так само жила. Жінки хоч і різноманітні, але вони однакові в своєму різномаїтті: та проблема, яка була у мене вчора, може у вас бути завтра, а я переживу щось, що ви пережили рік тому у своєму досвіді. На шляху до успіху ми забуваємо, заради чого ми це розпочали. Ми забуваємо, що мали мрії, а потім подумали: «Ай, я тут можу більше грошей заробити» і попрощалися з цією мрією. І душа наша страждає в цей момент. І одного разу це проявиться у відокремленні від світу. І ви відчуєте себе відрізаною і нікому з цим своїм успіхом не потрібною. Ви не слухали себе, а слухали інших. Насправді я стільки пісень про причини нещастя писала, але мені здається, що люди почали розуміти мої пісні тільки після моїх лекцій. Наприклад, пісня «Второе дыхание» була ще у 2013-му році, там у двох рядках були висловлені причини розлучень більшості родин: «Тысячи причин, чтобы быть счастливыми, у нас, Почему мы для несчастья выбрали одну?». 
Такі точні слова…
Я почала, виходить, з малих форм, а зараз, бачите, перейшла у довгі лекції, тому що люди інтуїтивно не завжди розуміють, про що я співаю. Але проблема збереження родини для мене настільки важлива, що я буду через всі творчі засоби: і кліпи, і пісні, і телепрограми, і онлайн курси передавати якомога частіше одні і ті ж самі повідомлення.
З цими лекціями Ви уже два роки їздите по Україні, чи бачите якийсь живий результат? Ну ж, мабуть, приходять до Вас на лекції ті самі жінки, які ще рік тому були не такі щасливі?
Багато жінок дякували і дякують. Навіть ще до того, як я почала виступати ментором. Наш з чоловіком приклад возз’єднання родини після розлучення їх дуже надихнув. А вони надихнули мене, аби ділитися досвідом детальніше. Зараз, коли проходять мій гармонізуючий курс «Сім Життів Жінки», то мають вже справжні інструменти вирішення внутрішніх конфліктів, а не просто мою історію. Курс — фантастичний, він настільки глибокий і пропрацьовує такі наші проблеми й образи, з якими ми живемо і не пам’ятаємо, не усвідомлюємо що це блокує нашу енергію. Жінки пишуть, як у них все змінюється, я відчуваю, як у мене змінюється, і наше спільне коло —це неймовірно. Неможливо передати словами, яку роботу жінка робить всередині себе. Це чоловік робить все назовні, у жінки основні життєві баталії розгортаються всередині.
Наскільки для жінки важлива самореалізація?
Залежно від того, що у ці слова вкладати. Для когось важливо реалізуватися у ролі мами. От жінка народилась з таким архетипом Деметри, і їй важливі тільки діти. А хтось реалізовується в шлюбі. Я не можу реалізовуватися тільки в родині. У мене дуже багато творчих ідей, як і в кожної жінки! Проте не всім вистачає уваги до себе, аби виокремити свої таланти, розвинути різні сторони та пробудити інші архетипи. – Дуже часто буває так, що жінці відводять лише роль домогосподарки — мовляв, більшого їй не треба… Я не вірю в те, що якщо жінка усю хатню роботу робить із задоволенням і якісно передає свою енергію родині, чоловік буде її обме-жувати. Жінці високої якості чоловіки нічого не забороняють, бо вона наповнює їх у відповідь, та ще й надихає залишити слід в історії. Якщо вона щиро поважає свого чоловіка, якщо вона робить усі обов’язки усвідомлено, з любов’ю, а не з нехтуванням його думкою чи з неповагою, то вони у своїх стосунках зростуть до порозуміння. І він їй дозволить не тільки знайти себе, я вам більше скажу, сам буде допомагати на цьому шляху і пишатися нею. Якщо вона скаже, що вона без цього не може жити, то він її почує на рівні душі. Але ці стосунки не можуть виникнути просто через те, що ви мали секс. Треба працювати і доходити до більш високих рівнів любові.
То головне — це порозуміння і любов?
Звичайно. І не тільки порозуміння між двома, а й порозуміння з собою. Жінка зазвичай страждає від того, що вона себе не знає, не визначила свої істинні бажання і не відокремила їх від нав’язаних якоюсь рекламою чи суспільним стилем життя. Коли вона розбереться з собою, коли припинить ображатися, почистить і прибере у себе все там, всередині, вона буде сяяти, як біла хата сонячним днем. – Але ж буває, що на все це у жінки не вистачає часу… А буває, що жінки узагалі нехтують собою, своїми бажаннями заради інших… З цього якраз і починається дисбаланс. Тому що жінка у себе має бути на першому місці. На другому — чоловік, на третьому — діти і на четвертому — усі інші суспільні речі, включаючи роботу.
Що ж змінилося у Вашому житті за той рік, що ми Вас не бачили?
Лекції переросли у професійний курс — з візуальними медитаціями, комплексом вправ, завдань та теоретичним матеріалом. Я не тільки супроводжую групи в цьому процесі, але щоразу сама роблю всі завдання. І це найбільше змінює моє життя як жінки на краще. Крім того, я весь рік готувала проект, з яким зараз їду в тур багатьма містами України. Це музично-психологічний фестиваль «Сонце», справжнє свято жіночої сили. Формат фестивалю — навчання + концерт. Вдень викладають майстри, які працювали зі мною після розлучення і допомогли примирити родину, а ввечері я показую свій дуже гарний музичний концерт. Ми будемо розбирати зі спеціалістами складні, але життєво необхідні теми для родинної системи, шлюбу та самої жінки, а ввечері на концерті це відсвяткуємо.
А у житті творчому?
За цей рік я випустила новий музичний альбом. Він також пов’язаний з нашими сімома різними енергіями і називається «Сім життів жінки». Зняла революційний відеокліп «Повезло» на тему сексуальної освіти. Зараз знімаю нову роботу на пісню «Гори-гори». Здається, для мене більше не є можливим знімати просто гарні відео, і ця робота так само буде зроблена в жанрі науково-популярного кліпу, аби пояснювати жінкам важливі речі про їх внутрішній устрій у короткій поп-формі.
 Якщо це так важко, то чому не покинете цю справу, чому досі цим займаєтесь?
У мене дуже дивний шлях. Я була відомою телеведучою, потім почала писати пісні і все змінилось. Я неначе йду за собою чи за кимось, хто мене веде. Коли моя особиста історія з чоловіком так цікаво склалася, я зрозуміла, як я можу використовувати свою популярність з користю. І почала виступати не тільки як артист, але й як ментор. Не всі знають, що мені є що розказати — це не майстер-клас, де розповідаю, яка я вправна, а дійсно глибокий матеріал, який готую з фахівцями і вкладаю велику користь для кожної жінки. Спочатку ви прийдете подивитися на мою сукню, але підете від мене хоч на один відсоток іншою людиною. І так кожна з нас робить свою маленьку таємну справу у ланцюжку Всесвіту. Як можна це покинути? Важко щось робити, коли ти не розумієш, навіщо це тобі потрібно. А коли ти розібрався з внутрішньою структурою, знаєш, що тобі потрібно для грошей, а що для задоволення, а що за покликом серця і для душі — тоді все встигаєш. Головне — треба бути помірною.
А взагалі, час на відпочинок є у цьому напруженому графіку?
Так, але щоб він був довгим, доводиться так напружуватися, що потім треба відпочивати. Але я не готова заради роботи нічим жертвувати.
АВТОР: Наталя Лозовик
Share.

Leave A Reply