Обійми мене або Чим корисні обійми у нашому житті

0

 

21 січня у світі відзначають свято усіх, хто любить обійматися – Міжнародний день обіймів.

Свято бере початок із 70-х років минулого століття зі студентського середовища, але точні обставини його появи невідомі. Мета дня обіймів полягала в обміні теплом та радістю з оточуючими.

Незважаючи на ще молодий вік свята, воно швидко поширилося світом і стало популярним.

Напевне, всім відомі акції з обміну обіймами, які проводяться у ці дні у світі: молодь просто прикріплює до себе таблички із написом «Обійми мене», «Вільні обійми» та просить у зустрічних на вулиці їх обійняти, даруючи у відповідь посмішки. Окрім того, в цей день люди змагаються за те, хто зможе обійняти більшу кількість людей. Всесвітній рекорд із кількості обіймів на добу, встановлений ще у 2010 році і становить 7777 осіб. І, зважаючи на те, що мешканців у нашому місті значно більше за цю цифру, маєте всі шанси встановити новий світовий рекорд.
free-hugs2_212si4nja

За традицією, цього дня можна обіймати всіх, кого вам заманеться. Але, зважаючи на те, що в Україні свято ще не стало загальнонаціональним, таки краще пояснити наперед, чому ви хочете когось обійняти.

Насправді, часто обійми втішають як ніщо інше: допомагають позбутися поганого настрою, заспокоїтись, посміхнутись, відчути потрібність.

І все це не просто так. Вчені доводять корисність обіймів та радять обійматися частіше.

Не повірите, але існує навіть цілий розділ в клінічній психології, присвячений вивченню обіймів.

Тож чим корисні обійми?

  • Психологи вважають, що люди, які прагнуть нас обійняти, хочуть відчути безпеку, комфорт та любов;
  • «Фізіологічно обійми – це природні вбивці болю», – стверджував проф. Вільям Кейн;
  • Вони зміцнюють нашу імунну систему;
  • Обійми в ранньому дитинстві роблять нас здатними любити, тому дітей обіймати особливо важливо.Объятия приносят радость, здоровье, улучшают жизнь (3)

За словами письменниці Луїзі Хей, нам потрібно по чотири обійми на день для виживання, по вісім обіймів на день для підтримки життєдіяльності та по дванадцять обіймів на день для росту і розвитку.

Тож обіймайтеся – і отримуйте обійми у відповідь!
Мар’яна Пранничук

 

 

 

 

Share.

Leave A Reply