Не тільки жінки роблять це… Шість правил догляду за обличчям для чоловіків

0

Зазвичай восени ми починаємо згадувати про наш зовнішній вигляд, адже виснаженість, авітаміноз та багато інших явищ дають про себе знати саме в цей період.

А що ж робити чоловікам? Якщо ти хочеш, щоб твоє обличчя було таким же свіжим і підтягнутим, як у голлівудських акторів, доведеться постояти перед дзеркалом трохи довше, ніж зазвичай. Ось шість основних правил догляду за обличчям, які пригодяться не тільки твоїй дівчині.

3

  1. Позбудься омертвілих клітин шкіри

Для початку помий обличчя гелем для вмивання, щоб позбутися глибоких забруднень, інакше чистка не спрацює. Нанеси скраб для обличчя на шкіру легкими круговими рухами, оскільки різке втирання подразнить шкіру та викличе мікротріщини. Найкраще займатися цим у душі, оскільки пара від гарячої води пом’якшує шкіру. Виконуй процедуру раз на тиждень, щоб твоя шкіра звикла до легкого пілінгу і не реагувала на нього подразненням. Потім роби це 2-3 рази на тиждень, щоб шкіра виглядала гладенькою та здоровою.

  1. Не користуйся звичайним милом

4Дерматологи радять вмиватися легким очищувальним засобом, який не призведе до пересушування шкіри. Якщо у тебе жирна шкіра і часто з’являються вугрі, придбай засіб, що містить саліцилову кислоту чи бензоїлпероксид, щоб він увібрав у себе зайвий жир і запобіг появі висипки.

  1. Кожного дня використовуй лосьйон для обличчя

Якщо шкіра у тебе не ідеальна, зволожувати її потрібно регулярно. Правильно підібраний лосьйон допоможе зберегти шкіру чистою і сповільнить її старіння. Добре підходять лосьйони з вмістом мигдалевого масла чи екстракту масляного дерева, які зволожують, пом’якшують та живлять шкіру.

  1. Підготуй обличчя до гоління

Якість гоління залежить від підготовки до цього процесу. Дотримуйся цих трьох правил:

  • почни із вмивання під теплим душем;
  • потім щедро нанеси якісне масло для гоління, щоб пом’якшити шкіру і підготувати щетину до видалення;
  • наприкінці нанеси якісний крем для гоління поверх масла, особливо ретельно змасти ним ділянку бороди.

4

  1. Постався дуже серйозно до вибору бритви

Електробритви безпечні для шкіри та економлять час. Більшість чоловіків надають перевагу традиційному станку з трьома чи п’ятьма лезами, що забезпечують гладке гоління з мінімальним ризиком для шкіри. Але якщо ти терплячий естет з не надто чутливою шкірою обличчя, то можеш акуратно використовувати небезпечну бритву з якісними продуктами до та після гоління.

  1. Уникай спиртових лосьйонів після гоління

Наукові дослідження свідчать, що шкіра вбирає до 60% того, чим ти її змащуєш. Спиртові лосьйони сушать шкіру, отже, намагайся звести до мінімуму їх використання. Натомість спробуй засоби, що містять у своєму складі протизапальні інгредієнти, наприклад, екстракт масляного дерева й алое. Вони пом’якшують та зволожують шкіру.

 

Share.

Leave A Reply