Міміка почуттів: психологія спілкування з чоловіками

0

Нерідко при знайомстві з чоловіком жінки стикаються з такою проблемою: з його поведінки дуже складно визначити, чи відчуває він симпатію до співрозмовниці, чи приділяє увагу лише з ввічливості. Бувають випадки, коли чоловік поводиться досить двозначно і навіть дивно — тоді визначити його настрій стає ще складніше. Але є хороша новина: зробити це все-таки можливо, якщо знати кілька секретів психології спілкування.

Далеко не кожен чоловік відчуває себе впевнено в присутності дівчини, особливо якщо вона йому подобається. Деякі в силу свого природного темпераменту поводяться скромно, інші не можуть проявити справжні почуття через приховування комплексів і страх невдачі. Якщо жінка зможе визначити природу сумнівів об’єкта своєї симпатії і тактовно допоможе йому розкритися, то її чекає винагорода: подяка і довіра з боку обранця.

Міміка і пантоміміка розкажуть про все

Психологами доведено, що враження, яке людина справляє на свого співрозмовника, на 55% відсотків залежить від зовнішності і рухів тіла, а на мову і зміст бесіди звертають значно меншу увагу.

Міміка являє собою комплекс рухів, які відображають внутрішній стан людини — це робота лицьових м’язів (посмішка, рухи очей), пантоміміка — зміна положення тіла (жести, пози, хода, постава). Актори роками вивчають цю науку для того, щоб у глядача не залишилося сумніву щодо реалістичності зображуваного ними героя.

Мовою жестів

Розглянемо найбільш очевидні жести, які вказують на те, що він відчуває явну симпатію до співрозмовниці.

– Зазвичай чоловік повертається всім корпусом до жінки, яка йому подобається — це ознака його відкритості. Також він може виставити вперед одну ногу — це може свідчити про те, що він робить крок у її бік.

– Розправляє плечі, виставляючи груди вперед, витягується, немов хоче здаватися вищим, грає м’язами, піднімає підборіддя — це свідчить про його бажання справити враження на жінку.

– Не знає, куди подіти свої руки — смикає край одягу, крутить запонку або ґудзик на піджаку. Можна сміливо зробити висновок, що він хвилюється, а причиною є чарівна співрозмовниця.

– Поправляє вбрання, розправляє комір сорочки або просто розгладжує руками свій одяг, струшує з нього пилинки — ці жести вказують на те, що чоловік прагне сподобатися жінці, тому починає «чистити пір’ячко», щоб постати перед нею в найбільш презентабельному вигляді.

– Тримає руки на стегнах або в кишенях, виставляючи назовні великі пальці. Цим він підсвідомо привертає увагу співрозмовниці до зони своїх геніталій. Ще відвертіший жест — коли великий палець руки закладений за ремінь або пояс штанів. Але якщо він у вашій присутності засунув руки в кишені повністю, а плечі стиснув або згорбився — це свідчить про його емоційну скутість.

– Сидить навпроти жінки, широко розставивши ноги — це може свідчити або про те, що він відчуває себе вільно, розслаблено, або підсвідомо привертає її увагу до інтимних частин свого тіла.

– Несвідомо повторює жести жінки, з якою в даний момент розмовляє (також закидає ногу на ногу, нахиляє голову в той же бік, рухається в тому ж ритмі), — це вказує на те, що він налаштований на хвилю своєї співрозмовниці, і вона йому дуже подобається.

– Схрещені на грудях руки, перехрещені ноги в положенні сидячи або стоячи (якщо, звичайно, він не копіює пози співрозмовниці) — це ознака того, що він почувається скуто і ще не готовий відкритися для близького спілкування. Спробуйте його зацікавити, торкнувшись захоплюючих для нього тем.

Очі — дзеркало душі

Якщо чоловік контролює не тільки свою жестикуляцію, але й не дозволяє собі зайвих мімічних рухів, буде корисно поспостерігати за його очима. Якщо погляд десь блукає і рідко повертається до вас, постарайтеся його чимось зацікавити. Після того, як зачепите увагу, простежте за тим, як він на вас дивиться.

Коли чоловік щиро цікавиться жінкою, він затримує свій погляд на ній довше, ніж зазвичай. Часто очі чоловіка, який відчуває симпатію до жінки, надовго затримуються в зоні її декольте. Не варто думати, що в цей момент він думає «лише про одне», найчастіше він дивиться туди несвідомо.

Тривалий погляд «очі в очі» також свідчить про те, що чоловік відчуває непідробний інтерес до співрозмовниці. Пильний, але «холодний» погляд, звужені зіниці — чоловік оцінює жінку і ще не визначив для себе, цікава вона йому чи ні.

Слухаємо  уважно

Якщо під час розмови чоловік бере ініціативу в свої руки, задає багато питань, то він дуже зацікавився співрозмовницею. Бажання чоловіка говорити тільки про себе і свої захоплення може бути ознакою егоїзму і того, що жінка його не надто цікавить. Щирий, відкритий сміх вказує на те, що чоловік не соромиться висловлювати свої емоції в її присутності, а це вже свідчить про довіру.

Щоб не стати жертвою своєї багатої уяви і не тішити себе марними ілюзіями, необхідно запастися терпінням і ретельно все проаналізувати. І коли у вас з’явиться тверда впевненість у тому, що ви подобаєтеся йому, але він, з певних причин, не може цього сказати прямо, сміливо беріть ініціативу в свої руки, відкинувши всі сумніви.

Share.

Leave A Reply