«Маскне», або Як позбутися від висипань на обличчі після носіння маски

0

 

Носіння маски мінімізує ризик заразитися вірусом — і це тішить. Але, власне, через неї з’являються подразнення і висипання на обличчі — навіть у тих, хто встиг забути про такі проблеми або не мав їх ніколи. Отож, давайте розбираємося, як під маскою зберегти здорову й сяючу шкіру.

Подразнення і висипання, спричинені носінням масок, почали називати «маскне». Виникає воно через підвищену вологість й постійний контакт шкіри з тканиною. Такий же парниковий ефект виникає і просто від поєднання спеки, вологості й недостатньо очищеної шкіри. Але за умови тривалого носіння маски на ній збирається все, що тільки можна: алергени, бактерії, навіть грибки. І все це залишається на шкірі обличчя. Водночас постійне глибоке очищення зони під маскою спричиняє дерматит, алергічні прояви, почервоніння і висипання. Інколи навіть загострення акне.

Від носіння медичної маски — особливо в спеку — на носі, щоках і підборідді з’являються подразнення й запалення, оскільки під захисним матеріалом виникає ідеальне середовище для розмноження бактерій. Змішуються пил, себум, часточки косметики. Як результат — закупорка пор і утворення комедонів. Як цьому запобігти? Ми зібрали головні правила, як уникнути небажаних наслідків.

Гігієна

Частіше міняйте маски, щоби на них не скупчувалися мікроби. Якщо використовуєте багаторазові, стежте за їхньою гігієнічністю — обробляйте після кожного застосування, щодня періть і пам’ятайте, що навіть багаторазові маски не вічні і вимагають заміни. Також рекомендують не наносити тональний крем хоча б на нижню частину обличчя.

Правильне очищення

Подразнена шкіра потребує делікатного оновлення. Дерматологи радять очищувати її за допомогою атравматичних засобів для вмивання, як-от пінки, делікатні гелі або легкі пілінги. Важливо своєчасно очищати шкіру від відмерлих частинок епідермісу і стимулювати її оновлення. Згодом ви помітите меншу кількість закупорених пор та більш здоровий колір обличчя.

Відновлення

Дерматологи радять приділити час відновлювальному догляду, щоби попередити майбутні запалення й заспокоїти подразнення. У засобах шукайте такі заспокійливі інгредієнти, як ніацинамід (форма вітаміну В3), який здатен нормалізувати стан шкіри практично у всіх випадках, центеллу азіатську, а також пребіотики — вони будуть підтримувати мікробіом шкіри. Ще хороший варіант — крем із церамідамі (ліпідами), який створює «захисний бар’єр».*

Зволоження

У теплу пору шкіра схильна до зневоднення. Щоб уникнути порушень природного балансу, зміцнюйте ліпідний бар’єр — це зробить її менш вразливою до зовнішніх подразників. У щоденному догляді обов’язково мають бути засоби зі зволожувальними компонентами. Гіалуронова кислота — золотий стандарт у цьому питанні.

Краса шкіри вимагає комплексного підходу. Збалансоване харчування, міцний сон, фізична активність та перебування на свіжому повітрі покращують не тільки зовнішній вигляд, але і здоров’я цілого організму. Дбайте про себе!

Нехай цієї весни ваша шкіра засяє по-новому!

* Перед застосування будь-якого з вказаних препаратів обов’язково порадьтеся зі своїм косметологом.

Альона Kolibri

Share.

Leave A Reply