Манана БОГАЧЕВСЬКА: «Коли очі світяться, сповнені щастям та добром, то не важливо, яка мода надворі»

0

 Переглядаючи покази нових колекцій дизайнерів, ми завжди бачимо вже кінцевий результат. Безсонні ночі, десятки ескізів і клаптики тканин – про дизайнерські будні ми знаємо небагато. Як створюються модні шедеври та що потрібно, аби завжди виглядати стильно, «Like» дізнавався у талановитого івано-франківського дизайнера Манани Богачевської.

  • З чого почався Ваш інтерес до дизайну одягу, до моди?

Бажання створювати щось красиве супроводжувало мене впродовж усього життя. Воно реалізовувалося у абсолютно різних речах: картинах, скульптурах, різноманітних оздобленнях та аксесуарах, декораціях.

Перші творчі кроки були зроблені ще в ранньому дитинстві, коли я фантазувала та вигадувала одяг для ляльок, створювала для них нові колекції, відповідно до пори року. Навіть малювала ескізи нових тенденцій та випускала домашній журнал моди (посміхається).

  • Яку річ створили першою?

Найпершим цікавим моїм витвором був великий білий капелюх асиметричної форми з широкими полями та сукня, виготовлена з білосніжного ватману. І, звичайно, демонстрація нового віяння моди публіці – моїм батькам (посміхається). Цей знаковий капелюх я зберігаю досі.

  • Що продовжили робити потім? Як з’явився бренд «Манана Богачевська»?

Створювати сукні та загалом одяг було моєю дитячою заповітною мрією, у збування якої я завжди свято вірила. Закриваючи оченята, я уявляла моделей на подіумі у моєму розкішному вбранні. Я багато працювала і подорожувала світом, а моя мрія завжди світила мені, як провідна зірочка.

Є такий вислів: «Ми змінюємо себе чи своє життя з двох причин – через натхнення або відчай». У моєму житті настав такий переломний момент, коли я чітко зрозуміла, що повинна нарешті втілити свою мрію в реальність. Вже і негайно. Тоді я створила свою першу колекцію «Ф’єра. Феромони душі» і розпочала нову сторінку мого життя як дизайнер.

  • Звідки черпаєте натхнення для своїх колекцій, нові ідеї?

Натхнення можна черпати практично скрізь – у природі, що навколо нас, споглядаючи світанки та заходи сонця, мінливість кольорів неба, у нових знайомствах з різними цікавими людьми; подорожуючи, наповнюючись новими враженнями та емоціями. Адже кожна маленька деталь може стати візерунком у майбутній колекції. Саме життя постійно дарує ідеї, якщо ти вмієш уважно спостерігати та ловити моменти.

  • Опишіть процес створення нової колекції.

У моїх колекціях часто відображений мій внутрішній стан. Люблю сміливо експериментувати з фактурами тканин. Довіряюся тактильним відчуттям, вивчаю тканину на дотик. Відчуваючи її м’якість та фактуру, в уяві одразу малюю фасон і крій, який пасуватиме саме до такого матеріалу. Ідеї щодо створення нових колекцій народжуються, як правило, миттєво та спонтанно. Вони – як спалах. Ось я побачила, як красиво летить пташка, і одразу уявила її в новій колекції. З цього зернятка потім виростає ціла концепція.

  • Що б Ви порадили тим, хто хоче завжди виглядати модно і красиво?

Мода – це індустрія, яка часто нав’язує людям, що носити. Це завжди зміни, постійний калейдоскоп кольорів та форм. Щоб бути модним, потрібно постійно змінювати одяг і аксесуари. Але, на мою думку, найкраще створити власний стиль. Адже саме він характеризує вас, ваш внутрішній світ та спосіб життя. Ваш індивідуальний стиль ні з ким не сплутаєш. Ніколи. Бо кожен із нас є унікальним Божим творінням.

  • Ваші побажання для читачів «Like».

Бажаю усім мріяти та вірити, наші думки насправді реальність. Бажаю кожному знайти своє покликання і творити своє життя та свій стиль, розвиватися, вчитися і бути добрим до світу та до себе, адже коли очі світяться, сповнені щастям та добром, то не важливо, яка мода надворі. З любов’ю, Манана Богачевська.

Share.

Leave A Reply