Майстер-клас «Великодній острівець»

0

 Після довгої зими ми засумували за свіжою зеленню, травичкою та квітами. А майстер-клас допоможе власноруч створити в домі маленький зелений острів. Для цього потрібні звичайні шкаралупки яєць. Побачити, як проростає маленьке зернятко, як воно перетворюється на рослину, цікаво всім діткам, тому обов’язково залучіть їх до створення власної міні-грядки. Не менш захоплюючим буде виготовлення «яєчної» вазочки для квітів або свічки. Поєднати усі елементи можна в одній святковій композиції безпосередньо перед святом.

1

  1. Спочатку приготуйте шкаралупки. Для майбутніх вазочок обережно відламайте невеличкі шматочки так, щоб шкаралупа залишилася майже цілою. Далі добре помийте та просушіть її. Для «горщиків» під розсаду підійдуть і половинки.
  2. Насіння чорнобривців, редиски, кропу, тмину або зерна пшениці змішайте з землею та розкладіть у будь-які ємкості, до прикладу пластикові контейнери. Поставте їх в світле тепле місце, поливайте в міру необхідності так, аби земля була волога.

2

Важливо! Посадіть насіння за 9-10 днів до Великодня.

За цей час разом із малюками спостерігайте, як зернята проростають, стають більшими та міцнішими.

 

  1. Напередодні Великодня візьміть гарну велику тарілку, викладіть на дно річкові камінці та викладіть у формі гнізда сизаль.
  2. У яєчні шкаралупки – «горщики» пересадіть паростки з контейнера. А у вищі шкаралупки – «вазочки» налийте воду і поставте квіти. Розмістіть на кам’яній основі яєчні вазоночки з зеленню, доповнюючи, за бажанням свічками та квітами.

3

До Великодня не забудьте прикрасити не лише свій дім, але й своє серце добрим вчинком.

 

Наталія Кріль

 

 

 

 

Share.

Leave A Reply