Катя Сільченко ексклюзивно для журналу «LIKE»розповіла про власний погляд на моду.

0

Спортсменка, красуня, телеведуча. А віднедавна ще й дизайнер бренду «Silchenko/Kireeva» та засновник бренду «THE COAT». Катя Сільченко ексклюзивно для журналу «LIKE»розповіла про власний погляд на моду.

  •   Ви активно розвивали талант телеведучої, звідки ж взялось захоплення модою?

4Насправді все те, що ми одягаємо, з одного боку, є засобом самовираження, з іншого – зброєю для досягнення різноманітних цілей. Тому недооцінювати значення одягу не можна. Ще зі школи й інституту я дуже вирізнялася з-поміж інших своїм стилем. Однак думала, що у мене просто хороший смак, і не пов’язувала це з професією. І дуже шкода, що я раніше не зайнялася модою і не реалізовувала себе саме у цій сфері. Багато часу втратила, аби врешті прийти до цього. Лише тепер зрозуміла – у цій справі я справді щаслива!

  • Першу річ, яку Ви пошили власноруч, пам’ятаєте?

Безперечно. Добре пам’ятаю перші речі, які пошила, це були сукні для бальних танців. Я займалася ними професійно, багато виступала. Не тільки в житті, але й на паркеті теж потрібно виглядати гармонійно і стильно. Тож я вигадувала сукні не лише для себе, але й для друзів, колег з усієї України та світу. Пригадую, малювала ескізи і відправляла їх поштою або передавала при зустрічах на змаганнях. У мене завжди були незвичайні образи на паркеті.

  • Кожен дизайнер одягу має індивідуальний стиль. Як би Ви охарактеризували свій?

Так, у бренду повинна бути своя ДНК, і вона має легко зчитуватися. Я дуже рада, що, будучи молодим дизайнером, зайшла на подіум вже зі своєю яскраво вираженою ДНК бренду. Я точно знаю, що це жіночні образи, які створені для жінок з почуттям гумору. Тільки такі дівчата можуть носити кольорові кишені з норки і трішки легковажно до цього ставитися, або кейп з пером. Це жінки, які не надто серйозно сприймають моду, вони граються з нею, і мені це дуже близьке.

  • 2Чи є у Вас улюблена річ з власної колекції?

Ой, улюблена річ у колекції… Я настільки чесно до цього ставлюся, що кожна річ – моя улюблена. В буквальному значенні слова. З колекції у мене є всі речі. І я їх ношу. Як правило, недовго (посміхається). Коли я «вигулюю» якийсь одяг, часто чую: «Слухай, тобі так гарно у цьому… А можна, я прямо з тебе це зніму?» Наприклад, з пальто це бувало неодноразово (сміється).

  • А взагалі у Вас великий гардероб?

Мені не потрібно багато речей. Важливо, щоб вони підкреслювали мою індивідуальність. До прикладу, краще мати одну фірмову сукню, аніж копицю безликого одягу.

  • Кажуть, справжній доказ елегантності дами – це те, що одягнуто на її ноги. Настільки важливим у створенні образу є взуття?

Гарне, якісне взуття – це необхідність. Для жінки взуття – це як підмостки для артиста. Щоразу, коли я підбираю нову пару туфель для певної події, я точно знаю, яким буде настрій цього вечора. А якщо ти ще й сама заробила на ці туфлі, то з’являється відчуття, що ти не просто на сцені, а господиня цього дійства.

  • Звідки Ви черпаєте натхнення для створення нових колекцій?

Натхнення – це завжди нова історія. Наприклад, для майбутньої колекції «Осінь-зима 16/17» натхненням стала Соня Делоне, французька художниця-абстракціоністка. Вона, до речі, народилася в Україні, одеситка, вже у зрілому віці переїхала до Європи. І просто підірвала Європу своїм живописом. Я думаю, що вона була справжнім новатором: її геометрія, форми, колір – вражають. І, до речі, близько 100 років тому вона зробила свою першу колекцію пальт. Починала вона з пальт, а вже потім з’явився розписаний художницею посуд.

  • Ким Ви бачите себе через 5-10 років у професійному плані?

3Я якраз сьогодні зранку їхала на роботу і задумалася про те, ким я буду через 10 років. Тому що через 10 років мені буде 40 з хвостиком, а, як правило, те, чого ти досяг до 40 років, є певним підсумком. Мабуть, потім людям складно перестрибнути цю планку. Ось і я задумалася про те, що ж це буде… Що там, на горизонті? Що чекає мене за вершиною? Але я розумію, що не хотіла б займатися тільки модою. Я хочу у майбутньому вийти за межі одягу – можливо, це буде інтер’єр, посуд… Напевно, мене сильно вразила Соня Делоне.

  • Де і як наші читачі можуть придбати речі від Каті Сільченко?

Речі можна придбати в шоу-румі, який розміщений у Києві на вул. Воздвиженська, 48. Також є можливість замовити їх через Інтернет: через сторінку в Instagram або на нашому сайті www.thecoat.me. Так само їх можна знайти в «Gallery48» на вул. Горького і в магазині «SMLxL», що на Воздвиженській.

Вікторія БЕЛЕЙ

 

Share.

Leave A Reply