Зміна часу: як пристосуватися?

0

Сьогодні Україна перейшла на літній час. Мета такої практики – наближення так званого адміністративного часу до сонячного і існує вона у майже у 100 країнах світу.

2

Багато науковців стверджують, що переведення годинників негативно впливає на організм людини. А дослідження фінських учених показали, що протягом перших двох днів, які проходять за літнім часом, кількість інсультів зростає на 8%. За словами провідного автора дослідження Йори Руусканена, з часом рівень ризику повертається до норми, оскільки наш організм адаптується до змін.

Втома, млявість, порушення сну та розосередженість притаманні для багатьох із нас протягом кількох тижнів після переходу на новий час.

Як пристосуватися до змін годинника та тримати себе в тонусі?

3

  1. Сон. Намагайтеся лягати і прокидатися раніше звичного. Це допоможе уникнути виснаженості та млявості.
  2. Активний спосіб життя. Багато рухайтеся, проводьте час на свіжому повітрі, ходіть пішки, однак не перевантажуйте себе важкими вправами у спортзалі – все має мати міру.
  3. Правильне харчування. Будь-які дієти та недоїдання – це додатковий стрес для організму, тому намагайтеся повноцінно харчуватися, включаючи у свій раціон багато фруктів та овочів.
  4. Налаштовуйтеся на позитив. Давно відомо, що всі проблеми починаються із думки. Якщо ви налаштуєте себе на те, що вам важко дався перехід на новий час – так і буде, якщо ж спробуєте не звертати на це увагу – він на вас ніяк не вплине.

Цікаво, що у 2011 році Верховна рада Украхни скасувала перехід на зимовий час, але вже за місяць депутати передумали і тому кожної останньої неділі березня та жовтня ми продовжуємо  переводимо стрілки годинника.

Легкого вам переходу на новий час та активної весни!

Будьте здорові!

 

 

 

 

Share.

Leave A Reply