Жінка народжена бути красивою

0

У жінки глибоко в душі захована потреба виглядати красиво. Не дбати про себе – це також крайність. Немита голова, недоглянуті руки, надмірна вага не свідчать про те, що жінка любить себе такою, як вона є, а радше про те, що вона недостойна уваги.

Young woman eating apple and carrying a weight scale over white background

Якщо жінка любить і високо цінує себе, всередині у неї з’являється бажання гарно одягтися, нафарбуватися. У неї завжди знайдеться час, гроші, а головне бажання плекати своє тіло. Така жінка їсть здорову їжу не тому, що так треба, а тому, що їй це подобається. Її діями керує любов, а не ненависть.

Змушувати себе і через силу робити те, що начебто потрібно, – це ще не турбота про тіло. Проявляти силу волю в тому, щоб посидіти тиждень на гречці чи капусті, виснажувати себе у тренажерці – це також зовсім не те. Практика доводить: з таким підходом надовго вас не вистачить. Змініть мотивацію. Дозвольте собі приємний масаж, відлежіться, а тоді домовляйтеся з тілом про фізичні навантаження, які приносять вам насолоду: танці, плавання, біг, йога – те, що ви любите.

Щоденні афірмації, аутотренінг – теж не панацея. Можна візуалізувати, сто разів повторювати перед дзеркалом  «Я чарівна та приваблива… Усі чоловіки втрачають розум від мене…», але у душі не вірити у це. Працюючи тільки зі свідомим, можна лише частково підтримати себе. Якщо ж у підсвідомості міцно засіла установка «я – негарна», жодна афірмація не допоможе. Спрацьовує лише те, у що ти віриш. Чи вірите ви, що достойні? Вірите – тоді все ок. Ні? Тоді працювати слід на більш глибокому рівні. Тут зазвичай не обходиться без підтримки психотерапевта, який допоможе розплутати цей клубок.

1

Турбота про тіло – це постійний близький контакт з ним, дбайливе і доброзичливе ставлення, це вміння розуміти його і дослухатися до його бажань. Піклуватися про нього і доглядати за ним потрібно, як за улюбленою квіточкою, а не дресирувати його, як песика. Згадайте про своє тіло, вивчіть його, познайомтеся з ним заново та побудуйте щирий діалог. На таку турботу ваш найближчий друг обов’язково відгукнеться прекрасним виглядом та здоров’ям.

  • ТЕХНІКИ
  1. Лист вибачення-подяки своєму тілу

Увімкніть приємну музику, запаліть свічки та напишіть своєму тілу листа. Спочатку попросіть вибачення в окремих частин свого тіла за те, що ви їх картали. До прикладу: «Любий мій животику, вибач, що я тобі казала, що ти не такий…». Пообіцяйте, що тепер будете їх любити і цінувати. У другій частині подякуйте кожній клітині свого тіла за те, що воно робить для вас: «Дорогі мої очі, дякую вам за те, що ви бачите…».

  1. Колекція компліментів

Більшість із нас довго пам’ятає критичні зауваження на свою адресу, сказані навіть мимохіть. А от добрі слова ми пропускаємо повз вуха. Тому ідея цієї техніки полягає в тому, аби записувати компліменти, приємні слова, які вам були сказані.

 

Наталія Кріль (розмовляла із психологом Ольгою Барабаш)

Share.

Leave A Reply