Голлівудські актриси, які стали жертвами сексуального насильства

0

Інколи нам здається, що відомі голлівудські зірки це еталон ідеального та розкішного життя. Однак це не завжди так, і на своєму тернистому шляху до слави знаменитості неодноразово зіштовхуються з труднощами, випробуваннями долі, зрадами. Серед цього переліку й сексуальне насилля.

Найбільше звинувачень у домаганнях отримав відомий на увесь світі кінопродюсер Гарві Вайнштейн, повідомляє інтернет-видання Сьогодні. Коли у Голлівуді спалахнув секс-скандал навколо продюсера, відома актриса Анджеліна Джолі розповіла в інтерв’ю, що і їй приходилось терпіти домагання з його боку.

У мене був негативний досвід з Гарві Вайнштейном в молодості, і в результаті я вирішила більше ніколи не працювати з ним і застерігала тих, хто робив це. Таке ставлення до жінок в будь-якій сфері і в будь-якій країні неприпустимо, – сказала зірка в одному з інтерв’ю.

Ще одна екс-кохана Бреда Пітта теж зізналася, що зіткнулася з домаганням з боку Гарві Вайнштейна на початку своєї кар’єри. За словами Гвінет Пелтроу, кінопродюсер затвердив її, ще зовсім юну, на головну роль у фільмі. Потім Вайнштейн запросив 22-річну актрису до свого готельного номера, доторкнувся до неї і попросив, щоб дівчина зробила йому масаж.

Я була дитиною, мене затвердили, я була приголомшена, – коментує актриса.

Гвінет Пелтроу, яка на той момент перебувала у відносинах з Бредом Пітом, розповіла про інцидент бойфренду, який тоді виступив проти кінопродюсера. Каже, спочатку подумала, що він звільнить актрису.

Зазначимо, понад 70 жінок звинуватили Гарві Вайнштейна в сексуальних домаганнях і насильстві, йдеться на сайті Сьогодні.

Будучи підлітком, актриса Різ Візерспун неодноразово піддавалася насильству. Коли їй було 16 років, її домагався режисер, а члени знімального процесу при цьому намагалися переконати актрису, що якщо вона розповість про це суспільству, – негайно позбудеться роботи.

 

Я відчуваю справжню огиду до режисера, який накинувся на мене, коли мені було 16 років, і лють до агентів і продюсерів, які змусили мене відчути, що мовчання є умовою моєї роботи. І хотілося б, щоб я могла сказати, що це був окремий випадок в моїй кар’єрі, але, на жаль, це не так. У мене було багато випадків переслідування і сексуального насильства, і я не говорю про них дуже часто, – говорить Різ Візерспун.

Історія Дженіфер Лоуренс вельми цинічна. Актриса, яка ніколи не була худенькою, одного разу прийшла на кастинг і зіткнулася з неадекватною поведінкою продюсера, до того ж жінки. Вона намагалася присоромити юну Дженніфер Лоуренс за неідеальну, на її думку, фігуру.

Жінка-продюсер змусила мене зробити серію оголених фото з п’ятьма жінками, які були значно худішими за мене. Ми стояли пліч-о-пліч, наші інтимні частини тіла прикривала тільки стрічка. Після цієї принизливої ​​зйомки продюсер сказала мені, що я повинна використовувати оголені фотографії як натхнення для своєї дієти, – згадує актриса.

В одному з інтерв’ю знаменита голлівудська актриса Сандра Баллок розповіла про домагання, які пережила в 16 років.

Відомо, що актриса підтримує рух проти домагань в Голлівуді #Time`sUp, для якого пожертвувала 500 тисяч доларів. Як виявилося, для Сандри тема домагань близька і є “болючою темою”:

Це сталося зі мною, коли мені було 16 років. Я була ніби паралізована до такої міри, що думала “Мені хтось повірить?”. У той час повірили б? Безумовно ні. Донедавна було соромніше бути жертвою, а не злочинцем. Ми можемо проводити мирні акції протесту і використовувати засоби масової інформації. Ми виховуємо наших дітей безстрашними. Принаймні, я сподіваюся, що так виховаю своїх дітей, – розповіла актриса.

Відома красуня з апетитними формами не стала винятком у всеосяжній проблемі сексуальних домагань. Співачка теж стала жертвою непристойної поведінки з боку чоловіків, коли була неповнолітньою.
Коли Дженніфер Лопес тільки почала свою кінокар’єру, їй доводилося бігати по багатьох кастингах, і під час одного з них режисер попросив дівчину зняти футболку і показати йому оголені груди. “Коли я відмовилася зробити це, то сама здорово злякалася. Я подумала: “Що я творю? Адже цей чоловік може дати мені одну з моїх перших ролей!” – розповідає Дженніфер.

Зірка не стала розкривати ім’я режисера або назву проекту. Вперше юна Лопес з’явилася на екрані 1986 року в картині “Моя маленька дівчинка”, зігравши в ній епізодичну роль.

Актриса Емма Востон теж розповідала про сексуальні домагання, які їй довелося пережити за її кар’єру в кіно.

Дивно, але я відчула всю палітру сексуальних домагань. І особисто мені дивно, що мій досвід зовсім не унікальний, як не унікальний і аналогічний досвід багатьох моїх друзів і колег. Це системна проблема. За статистикою, у Великій Британії вона теж є, більшість жінок від 18 до 24 років піддаються домаганням на робочому місці, – поскаржилася Емма Вотсон.

 

Зірка не уточнила, в який момент свого життя, знімаючись в яких картинах, вона переживала неприпустимі дії. Емма перебувала на знімальних майданчиках з раннього дитинства, коли почала зніматися в серії екранізацій “Гаррі Поттера”.

Знаменитість Сальма Хайек зізналася, що Гарві Вайнштейн приставав і до неї теж. “Гарві Вайнштейн був пристрасним кіноманом, покровителем талантів, люблячим батьком і монстром. Багато років він був моїм чудовиськом”.

Актриса розповіла, що Вайнштейн зробив їй багато непристойних пропозицій.

Мені доводилося говорити слово “ні” у відповідь на його спроби відкрити двері о будь-якій годині ночі, запросити до номеру готелю, прийняти душ разом. Ні – проханню подивитися, як я приймаю душ. Ні – пропозиції зробити мені масаж. Ні, ні, ні… – розповіла Хайек про домагання Вайнштейна.

Ще однією актрисою, яка висловилася на тему сексуальних домагань в Голлівуді, стала Наталі Портман. Зірка заявила, що з різними формами гарасменту стикалася протягом усієї своєї багаторічної кар’єри.

Коли я почула всі ці новини, я подумала спочатку, що мені неймовірно пощастило, що у мене такого ніколи не було. Але потім, гарненько поміркувавши, я зрозуміла: так, безпосередньо я не стикалася з насильством, але з дискримінацією і різними формами гарасменту я стикалася протягом всієї моєї кар’єри. І раптово від думки, що зі мною такого не ставалося, я прийшла до розуміння, що зі мною якраз таке ставалося сотні разів, – зізналася Портман.

 

Актриса згадала випадок, коли одного разу продюсер запросив її на борт приватного літака: “Коли я прийшла, нас виявилося всього двоє, і нас чекало всього одне ліжко. Так, нічого не сталося, до мене не приставали. Я сказала, що мені некомфортно в цій ситуації, і мене почули. Але сам факт! Це було ненормально. Подібна ситуація – це неприйнятно, це маніпуляція. Я була налякана. Але кожна жінка, яка йде вночі одна по вулиці, почувається наляканою. Не думаю, що чоловіки розуміють, яке це”, – розповіла Портман.

Британська співачка Мелані Браун, відома як Мел Бі з гурту Spice Girls, звинуватила чоловіка, продюсера Стівена Белафонте, в насильстві. Крім насильства, співачка також стверджує, що чоловік примушував її до сексу втрьох. Як розповіла Браун, вона кілька разів намагалася піти від Белафонте, але він нібито погрожував зруйнувати її кар’єру і відібрати дітей.

Браун також зізнавалася, що через домашнє насильство намагалася накласти на себе руки 11 грудня 2014 року. Артистка стверджує, що прийняла двісті таблеток аспірину. До того ж співачка заявила, що у її колишнього чоловіка був роман з їх нянею Лорейн Жиль, яка навіть була від нього вагітна, проте зробила аборт. Водночас сама Жиль стверджує, що у неї був роман саме з Мел Бі, а інтимний зв’язок зі Стівеном відбулася одного разу – на прохання Мелані.

Так чи інакше, 2017 року пара розлучилася. Екс-чоловік Браун всі звинувачення заперечує.

Share.

Leave A Reply